Στο νοσοκομείο ο Όσκαρ Πιστόριους

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης, Όσκαρ Πιστόριους, διακομίσθηκε το πρωί της Πέμπτης στο νοσοκομείο Κάλαφονγκ της Πρετόρια με έντονους πόνους στο στήθος.

Πιο συγκεκριμένα, τα τοπικά μέσα της περιοχής εικάζουν πως ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος εκτίει ποινή έξι χρόνων για τη δολοφονία της κοπέλας του, Ρίβα Στέενκαμπ, υπέστη έμφραγμα. Ωστόσο, εκπρόσωπος της φυλακής υποστήριξε πως ο Όσκαρ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και πως θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μία νύχτα.

Ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Γιόχαν Βαν Γουίκ, δήλωσε ότι ο Πιστόριους είναι «εντάξει» κι ότι δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες έως ότου συζητήσει το θέμα με τον θείο του Όσκαρ Πιστόριους, Άρνολντ Πιστόριους.

Το φονικό

Ο χρυσός παραολυμπιονίκης κρίθηκε ένοχος το Δεκέμβρη του 2015 για το φόνο της κοπέλας του, Ρίβα Στέενκαμπ και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκισης τον Ιούλιο του 2016. Το φονικό έγινε στις 14 Φεβρουαρίου του 2013. Σύμφωνα με τα νοτιοαφρικανικά μέσα, ο Όσκαρ Πιστόριους πυροβόλησε και σκότωσε την κοπέλα του, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, στις 4 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του στο Silver Lake στην Πρετόρια.

Στη δίκη που επακολούθησε, ο Πιστόριους κατηγορήθηκε για φόνο εκ προμελέτης ενώ ο ίδιος υποστήριξε πως επρόκειτο για ατύχημα, αφού νόμισε πως η Ρίβα ήταν κλέφτης. Η δίκη του ξεκίνησε στις 3 Μαρτίου 2014 και στις 21 Οκτωβρίου 2014 καταδικάστηκε σε 5 χρόνια φυλάκισης για βαριά αμέλεια.

Έπειτα από αναίρεση της προηγούμενης απόφασης από νοτιοαφρικανικό εφετείο, ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για φόνο της Στέενκαμπ στις 3 Δεκεμβρίου 2015.

Διαβάστε επίσης  Site Formal De Apostas At The Online Cassino Zero Brasi

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή