Βιαιοπραγίες εναντίων μεταναστών στον Ασπρόπυργο

Σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), επίθεση δέχθηκαν μετανάστες στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, από πενταμελής ομάδα φασιστών.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου κι ώρα 5 μ.μ., πέντε δράστες, τέσσερις εκ των οποίων είχαν στην κατοχή τους σιδηρογροθιές κι ένας μαχαίρι, επιτέθηκαν σε δύο μετανάστες, την ώρα που οι ίδιοι εργάζονταν σε θερμοκήπιο, τραυματίζοντας τους σοβαρά. Τρεις δράστες περικύκλωσαν τον Ασφάκ Μαχμούτ, ο οποίος δέχθηκε χτυπήματα στο πρόσωπο ενώ δύο άλλοι πλησίασαν τον Βακάς Χουσείν. Αναφέρεται ότι οι δράστες, την ώρα της επίθεσης, φώναζαν «Βρώμικοι Πακιστανοί. Που θα τρέξετε για να φύγετε τώρα;»

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, τα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης γνώριζαν τους δράστες, οι οποίοι είχαν διαδηλώσει μαζί με άλλα μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο στον Ασπρόπυργο και την Γκορυτσά.

«Με είχαν στοχοποιήσει εδώ και μήνες. Έρχονταν έξω από το χωράφι, με φωτογράφιζαν για να με φοβίσουν. Και ο λόγος; Επειδή παίρνω μέρος στην Κίνηση Εργατών Γκορυτσάς και έχω συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο», εξήγησε ο κ. Μαχμούτ σε συνέντευξη τύπου στα γραφεία Πακιστανικής κοινότητας.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, δήλωσε πως «Η Γκορυτσά είναι μια μικρή περιοχή, σαν γκέτο, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Παρά όλα αυτά, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Ακόμα και εργοδότες έχουν χτυπηθεί, που πήγαν να υπερασπιστούν τους εργάτες. Πιστεύουμε πως η δημοτική αρχή αλλά και η αστυνομία, καλύπτουν τους δράστες.»

Νέα ρατσιστική επίθεση 

Μία ακόμα επίθεση σημειώθηκε, μάλιστα, το Σάββατο με τελευταίο θύμα τον Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ.

Διαβάστε επίσης  5+1 τραγούδια για την επιστροφή στα σχολεία

Ο Ουσμάν δέχθηκε επίθεση την ώρα που έφευγε από την δουλειά του σε ένα εστιατόριο και κατευθυνόταν να πάρει λεωφορείο στην Λ.Ηρακλείου και Τραλλέων. Εκεί, του επιτέθηκε μία ομάδα από 10-12 ατόμων, ηλικίας 20-30 ετών, οι οποίοι αφότου τον περικύκλωσαν, τον χτύπησαν πολύ σοβαρά. Ο άνδρας αυτός, νοσηλεύεται, στον νοσοκομείο Αγία Όλγα, με τραύματα στο πρόσωπο, γδαρμένα χέρια και σπασμένη μύτη.

Δηλώσεις του ΚΚΕ για το συμβάν

Έντονη κριτική άσκησε το ΚΚΕ στην κυβέρνηση επισημαίνοντας πώς αυτή φέρει σοβαρή ευθύνη για τις επιθέσεις. Ειδικότερα, το κόμμα αναφέρει πως: «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η θρασυδειλία και το μίσος των χρυσαυγιτών που στρέφεται κατά ταλαιπωρημένων ανθρώπων, εργατών – Ελλήνων και μεταναστών – την ίδια στιγμή που κάνουν πλάτες σε αφεντικά και μεγάλα συμφέροντα, οι οποίοι θέλουν εργάτες – σύγχρονους δούλους» αναφέρει.

«Η κυβέρνηση έχει σοβαρή ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Όχι μόνο για την κωλυσιεργία της δίκης, αλλά και γιατί συμμορίες φασιστών δρουν ανενόχλητοι σε περιοχές, όπως τον Ασπρόπυργο και στην ευρύτερη περιοχή. Πρέπει άμεσα να εντοπίσει και να συλλάβει τους δράστες της επίθεσης και τους εγκληματίες καθοδηγητές τους της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Οι εργαζόμενοι, ο λαός χρειάζεται να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες και να απομονώσουν αποφασιστικά τη Χρυσή Αυγή και όσους τους θρέφουν».

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

η χώρα του τσαγιού

Το βιβλίο του τσαγιού του Οκάκουρα Κακούζο και η διάδοση της ασιατικής και ιαπωνικής κουλτούρας

Το 1906, στη Βοστώνη των αρχών του αιώνα, γράφτηκε ένα

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο