Αναθεωρητικές συντάξεις, εν Χριστώ ειρήνη

[punica-dropcap]Η[/punica-dropcap] εβδομάδα που φεύγει μας αφήνει με πολλά μέτωπα ανοιχτά, ακόμα κι αν θεωρητικά τα περισσότερα έχουν κλείσει ή τέλος πάντων φθίνουν στον ανελέητο πολιτικό χρόνο ζωής. Η συγκέντρωση των συνταξιούχων κι η επιθυμία τους να διαβούν την Ηρώδου Αττικού, η αναφορά του Ερντογάν στη συνθήκη της Λωζάνης, οι επιδιώξεις του αλβανικού ΥΠΕΞ για την Τσαμουριά, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, τα μέλη της αναθεωρητικής επιτροπής για το Σύνταγμα και τέλος η αναμενόμενη κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Η εμφάνιση και λειτουργία όλων αυτών των επίκαιρων πολιτικών θεμάτων, μέσα σε ελάχιστες μέρες, επιβεβαιώνει και τον κανόνα του αδυσώπητα αιώνιου πολιτικού χρόνου που τρέχει αστραπιαία. Το ζητούμενο όμως είναι σε πόσα από αυτά τα θέματα επιλέγουμε να αποδώσουμε την προσοχή μας και με ποιο τρόπο. Ο καταιγισμός της πληροφόρησης είναι διαρκής και ασταμάτητος, η βάση άντλησης πληροφοριών απέραντη και η επιλογή αυτών καθαρά προσωπική. Δεδομένων αυτών των εργαλείων και των παραγόντων, αλλά και της στοχευμένης προβολής σε συγκεκριμένα γεγονότα από τα ΜΜΕ, σχηματίζουμε την δική μας εντύπωση και άποψη. Για παράδειγμα η ρίψη χημικών στους συνταξιούχους και η όχληση του κ. Τσίπρα για αυτή. Στην πλειονότητα των πολιτών την μαχητική στάση των γηρατειών για τις πετσοκομμένες συντάξεις την βρήκε αντάξια των προσδοκιών. Την δε ρίψη χημικών άνανδρη και ανακόλουθη της ιδεολογίας της Αριστεράς. Σ’ αυτό το επικοινωνιακό πλαίσιο εμφανίστηκε ο κ.Κοντομηνάς στην κουζίνα του πλατό της Ελένης Μενεγάκη, για να διατρανώσει την κουτσουρεμένη σύνταξή του και την πείνα του. Δεν σταμάτησε εκεί όμως, δήλωσε πως το κανάλι είναι των πολιτών, των εργαζομένων και δικό του και τουτέστιν θα μείνει φωτεινό στην απειλή του μαύρου. Ένας ακόμη συμπαθής συνταξιούχος αυτή την εβδομάδα, βγήκε να μοιραστεί τον πόνο του και δεν ήταν άλλος από τον ακριβοθώρητο κ.Πάγκαλο. Του μείωσαν την σύνταξη λέει από 1600 ευρώ σε 382. Προσέξτε πως επικοινωνιακά τα μίντια της χώρας επιζητούν διακαώς το δίκιο τους και να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την εξουσία. Εάν στο πρώτο σκέλος έχουμε τα υπερήφανα γηρατειά και την επίθεσή τους με χημικά, στο δεύτερο και πιο ειδικό τους κκ.Κοντομηνά και Πάγκαλο! Δεύτερο παράδειγμα είναι η αντιμετώπιση του θέματος των Θρησκευτικών στα σχολεία. Ακούγαμε για κόντρα Φίλη-Αρχιεπισκόπου και τελικά μια συνάντηση στο Μ. Μαξίμου σιώπησε τις Κασσάνδρες και έθεσε το ζήτημα στα σωστά του πλαίσια (δες εδώ). Ααα όλα κι όλα, οι παρεξηγήσεις λύθηκαν και συνεχίζουμε με διάλογο αυτή τη φορά (ε όχι και να κάνει ότι θέλει το ΥΠΕΠΘ στα του οίκου του)!

Διαβάστε επίσης  30 Μαρτίου 1952: Η καταδίκη του Νίκου Μπελογιάννη

faba8fab0f82a3081aaeea69007c15b7-696x464

Θα το ξαναπώ στην ακροτελεύτια παράγραφο κι αυτού του άρθρου, αν θέλουμε να μιλάμε σοβαρά, σταματήστε να μας κοροϊδεύετε ένθεν κακείθεν. Το θέμα δεν είναι το επικοινωνιακό πλασάρισμα που κάνετε στα γεγονότα (μεταξεταστέοι βγαίνετε και με τα αντίθετα αποτελέσματα), ούτε οι μεγαλοστομίες από κυβερνητικής πλευράς (δουλειά χρειάζεται και αυτό θα φανεί). Όσο κι αν προσπαθείτε η κατάθεση του προϋπολογισμού ήρθε και περιλαμβάνει νέες περικοπές, όπως και νέους φόρους που απειλούν τα ήδη τσακισμένα ελληνικά νοικοκυριά. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στο κράτος φτάσανε αισίως πάνω από 90 δις ευρώ και ο Rex Blocking θα είναι στάλα στην καταιγίδα του παραλόγου.

Ονομάζομαι Δημήτρης Βότσος, κατάγομαι από την Θεσσαλονίκη όπου ζω, είμαι απόφοιτος του τμήματος επιστημών προσχολικής εκπαίδευσης και αγωγής του Α.Π.Θ. και έχω εργαστεί στο παρελθόν σε ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

αγνοούμενοι

Αγνοούμενοι της Κύπρου, η ανοιχτή πληγή του Αττίλα

50 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό