Θεσσαλονίκη, η απόλυτη φοιτητούπολη

Θεσσαλονίκη, η απόλυτη φοιτητούπολη
Πηγή εικόνας: booking

Θεσσαλονίκη, η απόλυτη φοιτητούπολη. Ποιος είδε Θεσσαλονίκη και δεν αγάπησε; Ποιος σκεφτόταν να μην περάσει στη Θεσσαλονίκη ως φοιτητής; Ποιος δε φανταζόταν βόλτες στην παραλιακή, αράγματα στα κάστρα, βράδια στη Σαλόνικα; Σίγουρα φοιτητούπολη. Προορισμός για κάθε νέο δραστήριο, ορεξάτο, κεφάτο με γεμάτες μπαταρίες. Καλύπτοντας κάθε λογής γούστα, μουσικές επιλογές, μα πάνω απ’ όλα ενώνοντας κάθε διαφορετικό χαρακτήρα με το φοιτητικό ξενύχτι.

Αρχίζοντας την περιήγηση στην πόλη, σίγουρα η βόλτα στην παραλία θα σου τραβήξει την προσοχή. Αράζοντας στο λιμάνι, περπατώντας κατά μήκος όλο τον Θερμαϊκό και φτάνοντας μέχρι την νέα Παραλία και τις περίφημες ομπρελίτσες. Μπυρίτσα, καλός καιρός, τέλεια παρέα, ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς. Το μυαλό σου αδειάζει, η σκέψη σου καθαρίζει και μία απόλυτη ψυχική ηρεμία σε κυριεύει. Ίσως η βόλτα αυτή να είναι και η καλύτερη θεραπεία για τις ώρες μοναξιάς σου ή κλεισούρας σου. Ίσως να είναι κι αυτή που θα σου δώσει καίριες αποφάσεις για σένα. Ίσως σε κάνει να γνωρίσεις κάποιον άνθρωπο ιδιαίτερο που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Θεσσαλονίκη, απόλυτη φοιτητούπολη
Πηγή εικόνας: kathimerini

Η θέα όμως σε συνδυασμό με την περισυλλογή σου δεν σταματά εδώ. Κάστρα σε μία εικόνα ολόκληρης Θεσσαλονίκης στα πόδια σου. Βράδια και μέρες αξέχαστες, καθώς τα μέρη είναι σχεδιασμένα για ‘σένα και τις παρέες σου σε ατέλειωτες αναζητήσεις και συζητήσεις, προσφέροντας θέαμα. Εκτός αυτού είναι αρκετά βολική τοποθεσία, αφού βρίσκεται στο κέντρο. Είτε βράδυ, είτε μέρα είναι μία ξεχωριστή εμπειρία. Οι θέες όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς συνεχίζοντας κατά μήκος της παραλιακής μπορούμε να βρεθούμε μέχρι τη μαρίνα της Καλαμαριάς-Κρήνης. Μένουμε στα φοιτητικά πακέτα όπως βλέπουμε, γιατί αυτά είναι που μένουν, δίνουμε τα tips που θα σου δώσουν κάτι διαφορετικό για σένα και την παρέα σου, και όχι κάτι συνηθισμένο και προφανές να κάνεις.

Διαβάστε επίσης  Οικονομικές Παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο/συνεισφορά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

Αν από την άλλη εννοείται πως η πόλη είναι εδώ να σου βγάζει κάθε λογής γούστα όπως είπαμε. Είτε σου αρέσει η ελληνική είτε η ξένη μουσική, η πληθώρα των επιλογών σε καλύπτει. Θες τη γνώμη μου; Προτίμησε χώρους που μπορείς να συναναστραφείς με άτομα, να συζητήσεις, να γνωριστείς. Κοινώς κρασάδικα, τα οποία είναι κατεξοχήν τα τέλεια φοιτητικά στέκια. Θεσσαλονίκη, απόλυτη φοιτητούπολη είσαι αφού.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Εκτός αυτών όμως, αξίζει να αναφέρουμε πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να θεωρηθεί και η <<μητέρα>> των αυτοδημιούργητων. Events, festival και projects διάφορα λαμβάνουν χώρα που μπορούν να ανοίξουν τους πνευματικούς ορίζοντες και γιατί όχι να σου δώσουν ένα έναυσμα να ασχοληθείς με οτιδήποτε δεν είχες σκεφτεί μέχρι στιγμής. Κοινώς να ψαχτείς για τι σου ταιριάζει μέσα σε έναν χώρο ευκαιριών βλέποντας και συμμετέχοντας.

Η πόλη αυτή ως φοιτητούπολη σου προσφέρει μία απίστευτη συλλογή για να δεις ό, τι πραγματικά θα σου δώσει ουσία και νόημα, τρέλα και ξεγνοιασιά, κίνητρο και έμπνευση. Είναι το μέρος που μπορεί να σε απελευθερώσει, είναι το μέρος που θα σε μεταλλάξει, είναι το μέρος που μπορεί να σου καθορίσει μία ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Θεσσαλονίκη, η απόλυτη φοιτητούπολη είναι η αρχή για κάθε νέο με όνειρα.

Θεσσαλονίκη, η απόλυτη φοιτητούπολη
Πηγή: travelstyle

https://www.youtube.com/watch?v=83_DjH1i-fY

Λάτρης του ψαξίματος. Συνεχώς ακούσματα από πολλές μουσικές. Αρέσκεται στο να προβάλλει άφοβα μία άποψη. Εξωστρεφής και κοινωνικός με τις κλειστές του που και που. Φοιτητής Φυσικοθεραπείας στη Θεσσαλονίκη, γνώστης του σώματος μας εις βάθος. Προσωπικότητα που ακόμα δεν έχει βρει τι θέλει να ασχοληθεί, σίγουρα όμως θέλει να γράφει για όσα βλέπει, ζει, αντιλαμβάνεται και ότι εκφράζει τον όρο "απ ' την ψυχή μου". Γουστάρει να παρακολουθεί επικαιρότητα, να την ταυτίζει με την καλτίλα της Ελληνικότητας που τη διαπρέπει, να βρίσκει σατυρικά σχόλια με νόημα και να εμπνέεται από σοφά λόγια καλλιτεχνών, ανθρώπων θεάτρου, συγγραφείς και άλλους εκφραστές της ζωής , ακόμη και σε απλούς λαϊκούς Λαρισαίους , απ όπου κατάγεται ο Πετράν ή Πετράκης όπως τον ξέρουν οι δικοί του. Πέρα από λόγια έχει μεγαλώσει στη γειτονιά, με όλη τη σημασία της λέξης, φίλους από μικρούς, οικογένεια με αγάπη και κανένα φόβο για την ώρα στην πλατεία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ρητή διδασκαλία στα παιδιά με Αναπτυξιακή Γλωσσική Διαταραχή

Το παρόν άρθρο Με ποιο τρόπο μπορούν τα παιδιά με
Τα μοναδικά Δρακόσπιτα της Νότιας Εύβοιας

Τα μοναδικά Δρακόσπιτα της Νότιας Εύβοιας

Η Νότια Εύβοια είναι η μυθική γη της αρχαίας φυλής