5+1 Ευρωπαϊκές κωμωδίες που θα λατρέψεις

Όταν μιλάμε για κωμωδίες μάλλον έρχονται στο μυαλό μας μόνο οι γνωστές “αμερικανιές”. Σίγουρα, ο Αμερικάνικος κινηματογράφος έχει την πρωτιά, αλλά υπάρχει και ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος όπου τα καταφέρνει πολύ καλά στο είδος αυτό. Παρακάτω θα βρείτε τις έξι Ευρωπαϊκές κωμωδίες που προτείνουμε.

«L’ Ora Legale» (2017)

Ο τίτλος στα ελληνικά είναι «Τα Παράπονα στον Δήμαρχο». Η ταινία είναι μια Ιταλική παραγωγή, που λαμβάνει χώρα σε ένα μικρό χωριό της Σικελίας. Η υπόθεση έχει να κάνει με τις δημοτικές εκλογές αυτού του χωριού και την αντίδραση του λαού στον τότε διεφθαρμένο δήμαρχο. Σίγουρα, θα δείτε τρελές ομοιότητες με την παρούσα κατάσταση που επικρατεί και στην Ελλάδα!

«Mr. Bjarnfreðarson» (2009)

Η ταινία «Mr. Bjarnfreðarson» είναι Ισλανδικής παραγωγής με ένα ιδιαίτερο χιούμορ προσέγγισης για κωμωδία. Η ιστορία παρουσιάζει τον Georg, έναν άνδρα που κάνει προσπάθειες να πάρει τη ζωή του και πάλι πίσω ύστερα από το πέρασμα των 5 χρόνων που έκανε στη φυλακή.

«Relatos salvajes» (2014)

Το «Ιστορίες για Αγρίους» είναι μια “μαύρη” κωμωδία αργεντίνικης-ισπανικής παραγωγής. Έξι παράλληλες ιστορίες εκτυλίσσονται σε διάφορα μέρη και σε διάφορες συνθήκες. Κύριο θέμα είναι η απόγνωση που μπορεί να έχει και η εκδίκηση που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος.

«Hors de prix» (2006)

Το «Κορίτσι Για Σπίτι» ίσως είναι από τις πιο γνωστές γαλλικές κωμωδίες. Πρωταγωνιστές είναι η Audrey Tautou και ο Gad Elmaleh. Η υπόθεση έχει να κάνει με μία συνοδό πλούσιων κυρίων και έναν υπάλληλο ξενοδοχείου όπου στην αρχή την αφήνει να πιστέψει ότι είναι εκατομμυριούχος. Όταν όμως η αλήθεια αποκαλυφθεί τότε θα αρχίσει η ιστορία τους.

«Bienvenue chez les Ch’tis» (2008)

Το «Είναι Τρελοί Αυτοί οι Βόρειοι» είναι μια ξεκαρδιστική ταινία Γαλλικής παραγωγής. Η κωμωδία αυτή σατιρίζει τον τρόπο με τον οποίο υποδέχονται οι “βόρειοι” τους “νότιους” και έτσι προβάλλονται οι ενδογαλλικές προκαταλήψεις.

Διαβάστε επίσης  Blue Beetle: Άλλος ένας ήρωας της DC αποκτά δική του ταινία

«Two Lottery Tickets» (2016)

Η ταινία «Δύο Λαχνοί» είναι Ρουμανικής παραγωγής. Μια ταινία low budget με πολύ καλό στήσιμο. Η υπόθεση έχει να κάνει με τρεις τριαντάρηδες οι οποίοι κερδίζουν λαχείο αξίας έξι εκατομμυρίων ευρώ. Όταν όμως συνειδητοποιούν ότι κάποιος το έχει κλέψει ξεκινάει για αυτούς ένα ατελείωτο ταξίδι περιπέτειας.

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν