Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

Πηγή εικόνας : https://www.artandlife.gr/

Στην Αθήνα και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος επιστρέφει  το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας. Ένα μοναδικό διήμερο με κινηματογράφο για παιδιά, εφήβους, νέους και όλη την οικογένεια. Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιανουαρίου θα ταξιδέψουμε με τις ταινίες που θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η 26η διοργάνωση του Φεστιβάλ και η 23η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας “Camera Zizanio” θα μας παρουσιάσουν τις βραβευμένες ταινίες τους. Αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για τους σινεφίλ όλων των ηλικιών να γευτούν και να γνωρίσουν, όσοι δεν ξέρουν, το τι γίνεται στο Φεστιβάλ Ολυμπίας κάθε χρονιά! Χαρακτηρίζεται ως μια πρότυπη διοργάνωση πολιτιστικής αποκέντρωσης.

Θα προβληθούν ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, animation μικρού και μεγάλου μήκους, που βραβεύτηκαν στο 26ο Φεστιβάλ Ολυμπίας. Όλες οι ταινίες είναι παραγωγής 2022 και 2023 και προβάλλονται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Απευθύνονται σε παιδιά και νέους, αλλά παρακολουθούνται απολαυστικά και από ενήλικες.

Οι βραβευμένες ταινίες της Camera Zizanio, ελληνικές και διεθνείς, δίνουν μια μοναδική ευκαιρία στο κοινό όλων των ηλικιών να αντιμετωπίσει τους προβληματισμούς που εκφράζουν ενεργά τα παιδιά μέσω της κινηματογραφικής γλώσσας και να έρθουν σε επαφή με το πιο δυναμικό κομμάτι της τρέχουσας νεανικής οπτικοακουστικής δημιουργίας, από παιδιά και νέους 4 έως 20 ετών.

Ημερήσιο εισιτήριο για ενήλικες: 9 ευρώ

Advertisements
Ad 14

Ημερήσιο εισιτήριο για παιδιά: 6 ευρώ

Είσοδος ανά προβολή: 5 ευρώ

Στις προβολές της Camera Zizanio, η είσοδος είναι δωρεάν

Το αναλυτικό πρόγραμμα του διημέρου και τις βραβευμένες ταινίες του Ελληνικού τμήματος 23ης Camera Zizanio μπορείτε να το βρείτε εδώ : https://olympiafestival.gr/2023/26oiff-tainiothiki/

Διαβάστε επίσης  Art Athina 2017: Το ετήσιο ραντεβού φιλότεχνων για 22η χρονιά στην Αθήνα

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από τις 16:45 μέχρι τις 23:00 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, 104 35, Κεραμεικός.

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Κινητά της αρχαιότητας: Τρόποι επικοινωνίας

Σήμερα υπάρχει ένα ευρύτατο φάσμα συσκευών επικοινωνίας, ώστε να μειωθούν

Η κατασκοπεία στα χρόνια του πολέμου

Η κατασκοπεία, η πρακτική της απόκτησης μυστικών πληροφοριών, διαδραματίζει