Φεστιβάλ κινηματογράφου που ακόμα προλαβαίνεις να απολαύσεις!

Πηγή εικόνας: in.gr

Το φετινό καλοκαίρι μας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε αρκετά ελληνικά κινηματογραφικά φεστιβάλ και να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στην έβδομη τέχνη. Μπορεί να έχουν μείνει λίγες ήμερες για να απολαύσουμε τον Αύγουστο, έχουμε, όμως, την ευκαιρία να το κάνουμε κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό, παρέα με μια ταινία.

Athens Open Air Film Festival: Αθήνα, Από 14 Ιουλίου μέχρι 5 Σεπτεμβρίου

Πηγή εικόνας : monopoli.gr

Μαγευτική είναι, και φέτος, η ατμόσφαιρα στο φεστιβάλ Athens Open Air Film Festival που διεξάγεται για 13η χρονιά. Ένα γεμάτο πρόγραμμα με προβολές σε διάφορα σημεία μέσα στην πόλη της Αθήνας, αλλά και σε πανέμορφα νησιά του Αιγαίου.  Η διοργάνωσή του γίνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Οι επόμενες προβολές είναι :

Advertisements
Ad 14
  • Τετάρτη 23 Αυγούστου | 21:00 «Ανατομία μιας Πτώσης»
    Cine Αίγλη, Κήπος Ζαππείου Μεγάρου, Αθήνα

Πανελλήνια πρεμιέρα της ταινίας που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ Καννών, σε συνεργασία με την Spentzos Film.
Είσοδος με προκράτηση θέσης από 21 Αυγούστου στο aoaff.gr.

  • Πέμπτη 31 Αυγούστου | 21:00 «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»
    Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών | Διδότου 6, Αθήνα

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα.

  • Τρίτη 5 Σεπτέμβριου | 21:00 «Όσα Έσβησε Ο Άνεμος»
    Κήποι της Γαλλικής Σχολής Αθηνών | Διδότου 6, Αθήνα

Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Plein-Air του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος. Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς SDH υπότιτλους για κωφά και βαρήκοα άτομα.

Διαβάστε επίσης  Oppenheimer: Η επόμενη ταινία του Christopher Nolan

Σινεμά στις πλατείες: Olympia Film Festival, Ηλεία, 15 Ιουλίου-28 Αυγούστου

Πηγή εικόνας : olympiafestival.gr

Ανανέωσε το ραντεβού του για 10η συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας στο νομό Ηλείας. Ταξιδεύει σε σαράντα χωριά, κάποια στις πιο δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της Ηλείας, το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με το πρόγραμμα ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ. Δωρεάν είναι όλες του οι προβολές, με ταινίες  από τον σύγχρονο ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο πρωταγωνιστές αυτών, οι  πλανόδιοι κινηματογραφιστές των περασμένων εποχών που μέχρι και τη δεκαετία του 1970 περιόδευαν τα καλοκαίρια στην ελληνική επαρχία, ψυχαγωγώντας τους κατοίκους της.

Το πρόγραμμα των προβολών

19/08: Αρτέμιδα, Η σκιάχτρα

20/08: Ελαιώνας, Το φως που σβήνει

21/08: Ξηροχώρι, Ντελφίν

22/08: Αντρώνι, Το δέντρο που πληγώναμε

23/08: Βαρβάσαινα, Το βουνό μπροστά

24/08: Σαβάλια, Καραβάν Σαράι

25/08: Ζαχάρω, Όσκαρ και Λίλι

26/08: Επιτάλιο, Λουνάνα, ένα γιακ μες στην τάξη

27/08: Στρέφι, Βιτούς

Beyond Borders: Καστελλόριζο, 20-27 Αυγούστου

Πηγή εικόνας : beyondborders.gr

Ένα σημείο συνάντησης για  δημιουργούς ντοκιμαντέρ διεθνώς αποτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα». Ο θεσμός ξεκίνησε το 2016 και αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους λάτρεις της τέχνης όσο και για τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Πλούσιες επτά ημέρες με διαγωνιστικά τμήματα με παγκόσμιες και πανελλαδικές πρεμιέρες, εργαστήρια, αφιερώματα, συζητήσεις, γεύσεις και χορό.  Συμβάλλει στην πλούσια πολιτισμική κληρονομιά του Καστελλορίζου, αλλά και στην προαγωγή της κινηματογραφικής τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο :

https://beyondborders.gr/

Με λένε Δήμητρα και είμαι φιλόλογος! Ακούω ραδιόφωνο κάθε πρωί, παρακολουθώ ταινίες και σειρές σχεδόν καθημερινά, μου αρέσουν τα ταξίδια και το διάβασμα και τώρα αρθρογραφώ εδώ!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αίγυπτος

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Για
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το