Kitbull: Μια ταινία της Pixar αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας

Kitbull
πηγή εικόνας: youtube

Η Pixar δημιούργησε μία ακόμα υπέροχη ταινία μικρού μήκους, το Kitbull. Είναι η τρίτη στη σειρά δημοσιευμένη δουλειά της Pixar στα πλαίσια του νέου της project, SparkShorts, μετά το Smash and Grab και το Purl. Μιλάμε λοιπόν, για μικρής διάρκειας βίντεο κινουμένων σχεδίων, γύρω δηλαδή στα οκτώ με εννέα λεπτά, με αντικείμενο χαριτωμένους χαρακτήρες και τις ιστορίες τους.

Kitbull – η ιστορία

Η ιστορία του Kitbull ξεκινά με πρωταγωνιστή ένα μικρό μαύρο γατάκι που έχει επιλέξει μια μοναχική ζωή. Αμύνεται και αποκρούει οποιονδήποτε προσπαθεί να την πλησιάσει. Μια μέρα στην αυλή όπου είχε βρει καταφύγιο, βλέπει το νέο της “συγκάτοικο”. Ένα λευκό pit bull. Στην αρχή φοβάται πολύ, όμως σιγά σιγά χτίζεται μία φιλία με τον χαριτωμένο σκύλο. Ένα βράδυ ο ιδιοκτήτης παίρνει το σκυλί μέσα στο σπίτι, και μετά από ώρες το πετά ξανά έξω στην αυλή σοβαρά τραυματισμένο και πληγωμένο. Το γατάκι τρομαγμένο από την όψη του σκυλιού απομακρύνεται. Όμως, αργότερα μετανιωμένη τον πλησιάζει, γλύφει γλυκά τις πληγές του και συνεχίζουν συμφιλιωμένοι το παιχνίδι τους. Την επόμενη μέρα για να γλιτώσει το pit bull ακόμα έναν ακόμα γύρο σκληρής κακοποίησης, ως ομάδα πια δραπετεύουν από την αυλή. Στο τέλος, βλέπουμε ότι η αμυντική στάση της γάτας έχει κατευνάσει, και ένα αγαπημένο ζευγάρι υιοθετεί και τα δύο ζώα.

Kitbull
πηγή εικόνας: popsugar

Το φιλοζωικό μήνυμα του Kitbull

Η ταινία αυτή καταφέρνει μέσα σε περίπου εννέα λεπτά να ευαισθητοποιήσει το θεατή σχετικά με την προστασία των ζώων. Παρουσιάζοντας το γατάκι διαρκώς τρομαγμένο, να έχει χτίσει έναν τοίχο απέναντι και σε αυτούς που θέλουν να το βοηθήσουν, καταλαβαίνουμε ότι πολλοί έχουν φερθεί άσχημα στο αδέσποτο γατάκι στο παρελθόν. Όσο για το pit bull, στην ταινία φαίνεται να εκμεταλλεύονται το ζώο για αγώνες. Ο Έλληνας hardcore φιλόζωος Παναγιώτης Μηλάς έχει αποκαλύψει την προσωπική του ιστορία για το πώς ξεκίνησε να προστατεύει κακοποιημένα ζώα. Όπως είπε:

Ένα βράδυ, όταν φιλοξενήθηκα στο σπίτι ενός φίλου, γνώρισα το σκύλο του, ένα πίτμπουλ το οποίο έσωσε από κυνομαχίες. Σαν όψη ο σκύλος ήταν τρομακτικός, με σημάδια στο πρόσωπο από τις μάχες… Αυτός ο σχεδόν φοβιστικός σκύλος δεν με άφησε να κοιμηθώ όλο το βράδυ. Κάθε φορά που σταματούσα να τον χαϊδεύω, έβαζε την πατούσα του κάτω από την παλάμη μου και την τοποθετούσε στο κεφάλι του για να συνεχίσω τα χάδια. Αυτή ήταν η πρώτη μου επαφή με την “τρομακτική” φυλή των πίτμπουλ».

Στο τέλος, το Kitbull θέλει να παροτρύνει όσους έχουν τη δυνατότητα, να υιοθετούν αδέσποτα ζώα και όχι να τα αγοράζουν.

Διαβάστε επίσης  Φίλιππος Φυλακτός: Μια σπάνια συνέντευξη

Kitbull
πηγή εικόνας: collater.al

Η δημιουργία του Kitbull

Η ταινία έχει σκηνοθετηθεί από τη Rosana Sullivan. Η ιδέα της ξεκίνησε από την αγάπη της στα ιντερνετικά βίντεο με γάτες. Επίσης έχτισε το χαρακτήρα της μικρής γάτας πάνω σε προσωπικές της εμπειρίες. Όταν ήταν έφηβη ήταν απόμακρη και ήταν δύσκολο για εκείνη να δημιουργήσει φιλίες. Το Kitbull δημιουργεί μία πολύ παραδοσιακή ατμόσφαιρα σε ότι αφορά την εικόνα της. Οπτικά παραπέμπει πολύ στις πιο παλιές και κλασικές ταινίες, όπως Η Λαίδη και ο Αλήτης. Αυτό όχι μόνο δεν είναι κακό, αλλά το αγαπήσαμε από τα πρώτα κιόλας καρέ. Όπως είπε και η Sullivan:

Κάθε frame είναι ζωγραφισμένο και σχεδιασμένο στο χέρι. Ενώ οι δημιουργοί χρησιμοποιούσαν υπολογιστές, όλα ήταν απευθείας από τα χέρια των καλλιτεχνών πάνω στην οθόνη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία εδώ:

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

οικονομικά

Οικονομικά: είναι αναγκαίο να διδάσκονται;

Τη στιγμή που μαθήματα όπως Αρχαία, Φυσική, Χημεία διδάσκονται επί
Στην εικόνα απεικονίζεται με μπλε γράμματα η φράση Help I'm A Fish, η οποία σχηματίζει ένα ψάρι. Το background της εικόνας είναι μαύρο.

Help! I’m A Fish: Βοήθεια! Είμαι Ψάρι

Help! I’m A Fish (Δανικά: Hjælp, jeg er en