Πίτσα από αλλού!

26 Δεκεμβρίου 2016

Η ιστορία της πίτσας ξεκινά χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο άνθρωπος ανακάλυψε ότι το αλεσμένο σιτάρι μπορεί να το ψήσει. Η μαργαρίτα- η πιο γνωστή πίτσα- ανακαλύφθηκε το 1889. Πιο συγκεκριμένα, το 1889 ο βασιλιάς Ουμπέρτο Α΄ με τα βασίλισσα Μαργαρίτα επισκέφτηκαν τη Νάπολι. Η βασίλισσα ήταν περίεργη να δοκιμάσει την πίτσα, που μέχρι τότε μόνο ακουστά την είχε. Κάλεσε στο παλάτι το πιο διάσημο παρασκευαστή πίτσας, ο οποίος ετοίμασε μερικές πίτσες που ενθουσίασαν τη βασίλισσα Μαργαρίτα και έτσι έδωσε το όνομά της σε μία από αυτές. Η πιο διάσημη χώρα για τη πίτσα που φτιάχνει είναι προφανώς η γειτονική Ιταλία. Ας δούμε κάποια από τα μαγαζιά της πρωτεύουσας που κάποιος μπορεί να γευτεί νόστιμη αυθεντική πίτσα.

 

Σχετική εικόνα

Pizza Flower

Αντικειμενικά από τις καλύτερες πιτσαρίες. Αν και το μαγαζί είναι μικρό, μπορεί κανείς να δοκιμάσει την αγαπημένη του πίτσα στα τραπεζάκια της πλατείας, όταν ο καιρός είναι καλός. Η ζύμη της πίτσας είναι λεπτή και αφράτη. Σας συστήνω ανεπιφύλακτα τη leggera και τη calzone. Οι τιμές κυμαίνονται από 4 έως 12 ευρώ.

Advertisements
Ad 14

Σχετική εικόνα

Coupepe

Ονειρεμένο μαγαζί στη Πεντέλη. Η διακόσμηση του χώρου και η εξυπηρέτηση θα σας κερδίσουν θα σας κερδίσουν. Θα γευτείτε νοστιμότατες πίτσες και σαλάτες. Αν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε να καθίσετε στα εξωτερικά τραπεζάκια. Εκτός από πίτσες θα βρείτε κρέπες και βάφλες. Ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας. Στα συν του μαγαζιού ότι δε δέχεται κρατήσεις.

Διαβάστε επίσης  Οι 10 καλύτερες ταβέρνες στο κέντρο της Αθήνας

School Pizza Bar

Μεταφερόμαστε στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και στο School Pizza Bar. Tα τραπεζάκια παραπέμπουν σε σχολικά θρανία. Τα παιδικά σας χρόνια θα σας θυμίσουν επίσης οι καρέκλες και ο κατάλογος. Εδώ θα γευτείτε πιάτα ιταλικής κουζίνας, όπως πίτσες, μπρουσκέτες και παραδοσιακά γλυκά. Οι τιμές κυμαίνονται στα 12-14 ευρώ.

Σχετική εικόνα

Root Artspace

Ο παλιά ονομαζόμενος στάβλος μεταμορφώθηκε σε έναν πολυχώρο που περιλαμβάνει γκαλερί,, εστιατόριο, κατάστημα βιβλίων και αίθουσα προβολών. Τη διακόσμηση του χώρου έχει αναλάβει ο Μιχάλης Καραμούζας. Πραγματοποιούνται συχνά εκθέσεις ζωγραφικής, jazz live και workshops. Σε αυτό το χώρο μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικές σαλάτες και νόστιμες πίτσες. Στο μαγαζί υπάρχει και ένα δωμάτιο που πουλά βινύλια και ονομάζεται Rooted Records.

Μέχρι την επόμενη φορά μη ξεχνάτε να χαμογελάτε!

 

Διευθύνσεις:

Pizza Flower                               Δορυλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη

Coupepe                                      Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Πεντέλη

School Pizza Bar                        Πλατεία Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα

Root Artspace                             Ηρακλείδων 10, Θησείο

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βρεφικά προιόντα Ελλάδα

Η ακρίβεια στα βρεφικά προιόντα, Γονείς και Παιδιά

Η ακρίβεια και η ασφάλεια των βρεφικών προϊόντων αποτελούν ζωτικά

Η βασίλισσα του τίποτα: Το κλείσιμο που αξίζουμε

Η Βασίλισσα του Τίποτα, το τρίτο και τελευταίο μέρος της