Τι είδαμε στο «Vintage Toys 2017»!

13 Απριλίου 2017

Από το 2015, κάθε χρόνο πραγματοποιείται το Vintage Toys και διαρκεί για ένα δυναμικό 3ήμερο. Διοργανώνεται από το Γιώργο Γραμματόπουλο και την ομάδα του οι οποίοι φροντίζουν να προσφέρουν στο κοινό αυτό που θέλει: πολλές ρετρό δόσεις από παιχνίδια που «ταξιδεύουν» ψυχή και μυαλό στην αθώα, παιδική ηλικία.

ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ

To ΜΑΧΜΑG βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει από το φετινό Vintage Toys που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στην Τεχνόπολη! Η 4η έκθεση Vintage Toys ολοκληρώθηκε προσφέροντας για μια ακόμα φορά ένα υπέροχο τριήμερο υπό το πρίσμα μιας άρτιας και αποτελεσματικής διοργάνωσης.

Advertisements
Ad 14

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ

Έδωσαν το παρόν 43 εκθέτες οι οποίοι στα 500 τ.μ. του κτιρίου «Νέοι Φούρνοι» αποκάλυψαν τη συλλογή παλαιών παιχνιδιών, καμπίνες Arcade με ελεύθερο παιχνίδι για όλους, retro κονσόλες, Subbuteo, κόμικς, επιτραπέζια, λούτρινα, αυτοκόλλητα, κατασκευές Lego και Playmobil, μοντελισμό, pedal cars αλλά και καταστήματα εξειδικευμένα σε παιχνίδια της εποχής που αγαπήσαμε.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΚΟΣΜΟΥ

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο καθώς φέτος υπολογίζεται ότι επισκέφτηκαν την Τεχνόπολη για το εν λόγω event πάνω από 8.000 άτομα. Αξίζει να τονισθεί πως πέρυσι ο αριθμός ήταν σχεδόν ο μισός, φτάνοντας τα 5.000 άτομα, με τη φράση «ετοιμαστείτε για νέο ρεκόρ προσέλευσης» του δελτίου τύπου να στέκεται προφητική. Για αυτό και η κύρια παρατήρηση-επιθυμία πολλών είναι  η ύπαρξη μιας μεγαλύτερη αίθουσα του χρόνου για την 5η έκθεση. Πραγματικά, ο κόσμος όλες τις ώρες ήταν ασφυκτικός «αγκαλιάζοντας» την όμορφη προσπάθεια του Γιώργου Γραμματόπουλου και της ομάδας του για ένα συγκλονιστικό ταξίδι στο χρόνο.

Διαβάστε επίσης  Η αυτοβιογραφία του Γιάννη Τσαρούχη στο Μουσείο Μπενάκη: Μέρος ΙΙ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ VINTAGE TOYS;

Θα βρεις Playmobil, κονσόλες, κασέτες, κούκλες, arcade μηχανήματα, comics, βιβλία, γραφομηχανές… ό,τι μπορεί να σε πάει στο παρελθόν, το έχει. Πρόκειται για ιδιαίτερη έκθεση που αξίζει να πάει κανείς. Αυτό το «μεγάλο ραντεβού των παιχνιδιών» είναι αλήθεια. Το Vintage Toys είναι κυριολεκτικά αυτό.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΩΡΟΥ

H δουλειά, ο κόπος και το πάθος της ομάδας που εργάστηκε για να στηθεί το Vintage Toys είναι αξιοπρόσεκτη. Εξάλλου, η διαρρύθμιση του χώρου δίνει το πλεονέκτημα στους επισκέπτες να πηγαίνουν από το ένα μαγαζί-πάγκο στο άλλο απολαμβάνοντας τη μεγάλη ποικιλία των περιπτέρων.

«Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο βιβλίο με όσα ζήσαμε αυτό το τριήμερο. Ελπίζω κάποτε να μας δοθεί μια τέτοια ευκαιρία να το κάνουμε και αυτό. Άξιζε κάθε λεπτό της προσπάθειας αυτής γιατί δώσαμε την ευκαιρία στον κόσμο να ζήσει ξανά τις παιδικές του αναμνήσεις μέσα σε 3 ημέρες μαζεμένες σε μια αίθουσα», κοινοποιεί ο Γιώργος Γραμματόπουλος.

Αν είσαι μεγάλος, ήρθε η ώρα σου να θυμηθείς. Και αν είσαι μικρός, ήρθε η ώρα σου να γευτείς κάτι από τους παλαιούς.

Σχετικά με το VintageToys.gr

Το VintageToys.gr είναι ένα μεγάλο Community συλλεκτών παλιών games που ξεκίνησε από το 2015. Συγκεντρώνει συνολικά πάνω από 25.000 μέλη, τα οποία δίνουν online ραντεβού σε καθημερινή βάση, πραγματοποιώντας αγοραπωλησίες παλιών κι αγαπημένων παιχνιδιών. Οι δύο πρώτες εκθέσεις Vintage Toys διεξήχθησαν στο European Center με προσέλευση 1000 ατόμων την πρώτη φορά, 2.500 τη δεύτερη και η 3η έκθεση οργανώθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με προσέλευση πάνω από 5000 άτομα.

Ένα καλό βιβλίο, ένα puzzle 1000 το λιγότερο κομματιών και ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι οι αδυναμίες μου. Με εφόδια τη Δημοσιογραφία και την Ψυχολογία στο σακίδιό μου, θα σου γράψω για οτιδήποτε θελήσεις.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.
«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και