Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το industrial στυλ

Το industrial στυλ είναι μία από τις τάσεις που κυριαρχούν στη διακόσμηση τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο στυλ θυμίζει λίγο εργοστάσιο ή βιομηχανία, όπως φανερώνει και το όνομά του, μιας και πολλά στοιχεία του έχουν εμπνευστεί από εκεί. Απευθύνεται κυρίως σε όσους προτιμούν ένα πιο μοντέρνο και εναλλακτικό σπίτι, μιας και σίγουρα δεν αποτελεί την κλασσική ιδέα ενός “ζεστού” χώρου.

Σε γενικές γραμμές η τελική μορφή του δίνει την αίσθηση ότι κάτι έχει μείνει ανολοκλήρωτο στο χώρο. Αυτό ακριβώς είναι ένα από τα βασικά του γνωρίσματα και ένας απ΄τους λόγους που οι υποστηρικτές του το λατρεύουν. Επιπλέον, είναι ιδανικό για χώρους εστίασης αφού πολλοί είναι εκείνοι που το έχουν ήδη υιοθετήσει με μεγάλη επιτυχία.

Ένα πρώτο, βασικό στοιχείο αυτής της διακόσμησης είναι οι εκτεθειμένοι σωλήνες. Μπορεί να πρόκειται είτε για κανονικούς σωλήνες (π.χ. φυσικού αερίου) που υπάρχουν μέσα στο χώρο, είτε για έπιπλα φτιαγμένα από σωλήνες όπως βιβλιοθήκες και τραπέζια. Σε κάθε περίπτωση το ζητούμενο είναι να φαίνονται μη επεξεργασμένοι για να δίνουν τον industrial τόνο που επιθυμούμε.

Επιπλέον, το μαύρο και το γκρι χρώμα στους τοίχους είναι άλλο ένα χαρακτηριστικό που θα πρέπει να λάβει υπόψιν όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει το βιομηχανικό στυλ στη διακόσμηση. Σαφώς, το μαύρο είναι ένα χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί περιορισμένα σε μεγάλες επιφάνειες. Μια smokey εκδοχή του γκρι χρώματος παρόλ’ αυτά θα ήταν ιδανική και πρωτότυπη.

Σαν εναλλακτική για τους τοίχους προτείνεται το τούβλο. Η ημιτελής αίσθηση που θα δώσει ένας τοίχος από τούβλα αποτελεί το κλειδί για ένα industrial αποτέλεσμα. Μία ανάλογη ταπετσαρία θα λύσει εύκολα και γρήγορα το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης  Εκκλησία Καπνικαρέα: το Διαμάντι της Ερμού

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του βιομηχανικού στυλ είναι το ξύλο. Πιο συγκεκριμένα, το ξύλινο πάτωμα χρησιμοποιείται πολύ στη διακόσμηση αυτή. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, μερικά ξύλινα ράφια ή διακοσμητικά μπορούν να εξυπηρετήσουν εξίσου το σκοπό που επιθυμούμε.

Όσον αφορά το φωτισμό του χώρου, οι απλές κλασσικές λάμπες πυρακτώσεως είναι η καλύτερη λύση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σκέτες για ένα ακόμη πιο έντονο αποτέλεσμα. Ακόμη, η ρετρό εκδοχή τους θα δώσει μια πιο vintage διάθεση που δένει τέλεια με το industrial στυλ.

Τέλος, το vintage στοιχείο γενικότερα αποτελεί ένα ακόμη must του βιομηχανικού στυλ. Έπιπλα και αντικείμενα παλιού στυλ ταιριάζουν πολύ αρμονικά με την τόσο σύγχρονη διακόσμηση. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε αυτούσια είτε ελαφρώς αναπαλαιωμένα με κάποια πιο μοντέρνα στοιχεία.

Μόνιμη κάτοικος Θεσσαλονίκης και φοιτήτρια πολιτικών επιστημών. Λάτρης της μόδας και της διακόσμησης, και πιστή ακόλουθος ποικίλων tutorials και DIYs. Τρελή για δημιουργία και νέες ιδέες.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού

Οι τέσσερις μεγάλες κυρίες του ιμπρεσιονισμού τιμήθηκαν από την Εθνική
Γαμήλιο Ταξίδι

Γαμήλιο Ταξίδι: Πώς να το κάνετε ξεχωριστό

Είναι γεγονός ότι το γαμήλιο ταξίδι ή μήνας του μέλιτος