Ταπετσαρίες τοίχου: τα υπέρ και τα κατά

Ταπετσαρίες τοίχου

Η ταπετσαρία αποτελεί την εύκολη λύση για όλα τα δωμάτια του σπιτιού… ή μήπως όχι; Αποφάσισες να κάνεις ανακαίνιση, να μετακομίσεις σε καινούριο σπίτι, να πας στο πρώτο σου σπίτι ή απλά θέλεις να κάνεις μία αλλαγή σε κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού σου. Οι ταπετσαρίες τοίχου μπορούν να σε βγάλουν από τη δύσκολη θέση επιλογής κατάλληλου χρώματος για τον τοίχο, μπορεί όμως να σε βάλουν σε μπελάδες και τελικά να μην έχεις το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Διάβασε τα υπέρ και τα κατά για τις ταπετσαρίες τοίχου και αποφάσισε με την ησυχία σου.

Τα υπέρ στη χρήση ταπετσαρίας τοίχου:

  • Αρχίζουμε με τα καλά της υπόθεσης. Στις ταπετσαρίες τοίχου υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια, χρώματα και μοτίβα για να διαλέξεις αυτό που πραγματικά ταιριάζει στο χώρο σου.
  • Επίσης υπάρχουν οικονομικές αλλά και πιο ακριβές τιμές ανάλογα τα υλικά, το καλό είναι ότι μπορείς να αγοράσεις όση ποσότητα θέλεις.
  • Έτσι μπορείς να χρησιμοποιήσεις καλά υλικά σε μία μικρή επιφάνεια τοίχου που χρειάζεται ταπετσαρία.
  • Τα πιο καινούρια υλικά κάνουν την ταπετσαρία να αντέχει δύο ή τρεις φορές περισσότερο από το χρώμα στον χρόνο, παρόλο που κοστίζουν ακριβότερα.
  • Με τη σωστή συντήρηση θα χαρείτε την ταπετσαρία σας για πολλά χρόνια και θα έχετε έναν χώρο με σούπερ αισθητική.

Τα κατά στη χρήση ταπετσαρίας τοίχου:

  • Να και τα άσχημα της υπόθεσης. Αν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μόνοι σας την ταπετσαρία για λόγους οικονομίας, τότε θα πρέπει να προσέξετε να είναι στην ευθεία και όχι στραβά.
  • Ακόμη θα πρέπει να βουρτσίσετε πολύ καλά απέξω ώστε να φύγουν όλες οι φυσαλίδες που θα δημιουργηθούν με τον αέρα, αν κάνετε καλά τη δουλειά αυτή δεν θα έχετε πρόβλημα με την πάροδο των χρόνων.
  • Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται αν αποφασίσετε να βάλετε ταπετσαρίες στο μπάνιο και τη κουζίνα. Με το νερό δημιουργούνται υδρατμοί και η ταπετσαρία ίσως χαλάσει γρήγορα.
  • Στο παιδικό δωμάτιο η ταπετσαρία κινδυνεύει να λερωθεί από τις πρώτες μέρες της τοποθέτησής της οπότε επενδύστε σε μία που πλένεται και ξένοιαστε για χρόνια.
  • Ως γνωστόν ότι πληρώνεις παίρνεις, για να αφαιρέσεις την ταπετσαρία θα χρειαστεί κόπος, για να γίνει ο τοίχος όπως ήταν πριν και να βαφτεί εκ νέου θα πρέπει να αφαιρεθούν όλες οι εναπομείναντες κόλλες.
Διαβάστε επίσης  Η πιο χαρούμενη τάση της άνοιξης είναι το Kindercore

Ταπετσαρίες τοίχου

Ο,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις να θυμάσαι, το σπίτι σου είναι ο χώρος που περνάς πολλές ώρες, φρόντισε το, και διακόσμησε το όπως σου αρέσει.

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η Κίνα απαγορεύει την επίδειξη πλούτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο πλούτος Τα social media
Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας...

Σκέψεις αφιερωμένες στον εαυτό μας…

Ας πάρουμε μια ανάσα. Ας αφιερώσουμε και λίγο χρόνο σε