Βιομηχανική διακόσμηση: Η διαχρονική τάση στο design

Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Η Βιομηχανική διακόσμηση είναι εμπνευσμένη από παλιά εργοστάσια και βιομηχανικούς χώρους. Γεννήθηκε επειδή όλο και πιο παλιές αποθήκες, αχυρώνες, εκκλησίες, και βιομηχανικά κτήρια μετατράπηκαν σε χώρους διαβίωσης κατά τα τελευταία χρόνια. Για πολλούς ανθρώπους η έννοια της βιομηχανικής διακόσμησης δε φαίνεται ελκυστική. Τη θεωρούν ασυνήθιστη και παράξενη. Ωστόσο, το στυλ αυτό έχει διεισδύσει στο σύγχρονο design, καθώς είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για τους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους. Γνωστό και ως ημιτελές, καθώς χρησιμοποιεί πρώτες ύλες και πολύ τραχιές επιφάνειες, χαρακτηρίζεται από τη χρήση μεταλλικών σωληνών, ξύλινων πατωμάτων, τοίχων από τούβλο, σκυρόδεμα στοιχεία, σωλήνες από σίδερο και ούτω καθεξής. Το καλύτερο πράγμα σχετικά με αυτό, είναι ότι κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης μπορείτε να αφήσετε κάποιες επιφάνειες ημιτελείς, οι οποίες θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ενδιαφέροντα στοιχεία του ντεκόρ. Το στυλ χρησιμοποιείται κυρίως σε σοφίτες και διαμερίσματα με ενιαίους χώρους, μιας και επιτρέπουν μοναδικές σχεδιαστικές λύσεις.

Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com
Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Το βιομηχανικό ύφος θα κάνει το ντεκόρ του δωματίου σας  πιο φυσικό, χωρίς να χάσει την αίσθηση της άνεσης. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να καταλάβετε ότι δεν χρειάζεται να κάνετε πάρα πολλά πράγματα για να επιτύχει. Μπορείτε απλά να προσθέσετε κάποιες λεπτομέρειες για να επιτευχθεί η βιομηχανική διακόσμηση.

Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Οι  σκούρες αποχρώσεις των επίπλων μπορεί να δημιουργήσουν ένα μοντέρνο εσωτερικό βιομηχανικό στυλ. Μαύρα, γκρι και μεταλλικά έπιπλα, καθώς και διακοσμητικά στοιχεία όπως εξαρτήματα μηχανών, λειτουργούν πολύ καλά.

Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com
Βιομηχανική διακόσμηση
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Οι  εκτεθειμένοι σωλήνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι στη βιομηχανική διακόσμηση. Για το λόγο αυτό δεν κρύβουμε τίποτα, αλλά αποκαλύπτουμε ότι είναι κρυμμένο όπως είναι η  καλωδίωση, τα εξαρτήματα και τα δοκάρια.

Διαβάστε επίσης  Ιδέες διακόσμησης για το καλοκαίρι
Advertisements
Ad 14

Αγκαλιάστε την ωμότητα που προσφέρει το στυλ αυτό και απολαύσετε τη Βιομηχανική διακόσμηση στο χώρο σας.

Γειά σας! Είμαι η Σπυριδούλα και μαζί θα μιλήσουμε για θέματα που αφορούν τη διακόσμηση και το design. Ελπίζω τα άρθρα που θα μοιραστώ μαζί σας να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για εσας!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Το Σύνταγμα της Επιδαύρου

Τον Δεκέμβριο του 1821 οι πρωταγωνιστές της επανάστασης και ο
Colourful Eyeliner

Colourful Eyeliner: Το απόλυτο καλοκαιρινό look

Colourful Eyeliner η απόλυτη τάση για εσένα που θες