Βρεφικό δωμάτιο: οδηγός διακόσμησης.

5 Φεβρουαρίου 2017

Βρεφικό δωμάτιο

Βρεφικό δωμάτιο, είστε σε αναζήτηση βρεφικών επίπλων, ψάχνετε να βρείτε τα ιδανικά χρώματα για το δωμάτιο του μωρού σας; Ο οδηγός διακόσμησης για το βρεφικό δωμάτιο θα σας δώσει μερικές ιδέες τόσο για τα έπιπλα όσο και για τα χρώματα που μπορείτε να βάλετε στο βρεφικό δωμάτιο.

Ας ξεκινήσουμε με το χώρο που θα χρησιμοποιήσετε ως βρεφικό δωμάτιο. Το μωρό θα ξεκινήσει να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο περίπου στον 6ο μήνα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί το βρεφικό δωμάτιο για άλλες ώρες, πέρα από αυτές του ύπνου. Ο χώρος λοιπόν, που προορίζεται για βρεφικό δωμάτιο θα πρέπει να είναι λειτουργικός, φωτεινός, ζεστός, με λίγα έπιπλα και απαλά χρώματα.

Βρεφικό δωμάτιο

Ξεκινήστε με την επιλογή επίπλων και στη συνέχεια, διαλέξτε τα χρώματα για τους τοίχους ώστε να τα συνδυάσετε σωστά. Φροντίστε να επιλέξετε έπιπλα που θα σας χρησιμεύσουν και μελλοντικά, π.χ. στο δεύτερο παιδί. Μην παρασυρθείτε και αγοράσετε έπιπλα με έντονα χρώματα και σχέδια, γιατί τα έντονα χρώματα δεν βοηθούν το μωρό να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Τα πολλά αρκουδάκια και διακοσμητικά είναι καλύτερα να τα αποφύγετε, με τον καιρό θα αποκτήσετε τόσα πολλά που δεν θα έχετε χώρο να τα τοποθετήσετε.

Τα χρώματα του βρεφικού δωματίου πρέπει να είναι απαλά. Προτιμήστε τα παστέλ χρώματα που βοηθούν το μωρό να ηρεμήσει και να έχει έναν καλύτερο ύπνο. Αποφύγετε τα έντονα μοτίβα, προτιμήστε ταπετσαρίες και ζωγραφιές τοίχου με απλά σχέδια. Επίσης, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε κάποιο θέμα στο παιδικό δωμάτιο και όχι στο βρεφικό γιατί το παιδί θα δείξει κάποια προτίμηση σε κάποιον παιδικό ήρωα, κάποιο άθλημα, μία ομάδα ή ένα συγκεκριμένο θέμα που το ενδιαφέρει σε μεγαλύτερη ηλικία. Αν ωστόσο θέλετε να βάλετε κάποιο θέμα φροντίστε να μην το παρακάνετε. Μη διαστάσετε να χρησιμοποιήσετε μέχρι 3 βασικά χρώματα στη διακόσμηση του βρεφικού δωματίου.

Διαβάστε επίσης  Διακόσμηση με ξύλινη παλέτα

Βρεφικό δωμάτιο

Όπως κι αν επιλέξετε να διακοσμήσετε το βρεφικό δωμάτιο φροντίστε να το κρατάτε καθαρό και τακτοποιημένο. Μην ξεχάσετε να αφήσετε μπόλικο χώρο για παιχνίδι.

Καλή επιτυχία!

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Klute

Klute: Ωδή στην ανθρώπινη ψυχή

Μετά από την τραγική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού

Οι ψάθινες τσάντες είναι το απόλυτο καλοκαιρινό αξεσουάρ.

Οι ψάθινες τσάντες, ιδιαίτερα δημοφιλείς τους καλοκαιρινούς μήνες, αποτελούν