Αρραβώνας: Αναμνηστικά δωράκια και βάση για τις βέρες

Τα αναμνηστικά δωράκια στον αρραβώνα, είναι μια όμορφη χειρονομία του ζευγαριού, για να ευχαριστήσει τους καλεσμένους του!  Αν και ο θεσμός του αρραβώνα τείνει να καταργηθεί, για οικονομικούς κυρίως  λόγους, εντούτοις δεν είναι λίγοι αυτοί που το τολμούν! Είναι αυτοί που θέλουν να μοιραστούν την χαρά τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ζώντας την κάθε στιγμή και τηρώντας το κάθε έθιμο.

Τι γίνεται όμως με το οικονομικό θέμα; Μπορεί τα έξοδα του αρραβώνα να μην είναι τόσα πολλά όσα του γάμου, δεν παύουν όμως να αποτελούν ένα σεβαστό ποσό! Η λύση είναι στα χέρια μας και ένα από τα πράγματα που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας είναι τα αναμνηστικά που θα χαρίσουμε στους καλεσμένους μας!

Αρραβώνας: αναμνηστικά δωράκια
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Για την κατασκευή τους θα χρειαστούμε:

  • Κωνικούς φελλούς, στο μέγεθος που επιθυμούμε
  • Ακρυλικά χρώματα της αρεσκείας μας αν θέλουμε να τα βάψουμε
  • Έναν πίνακα φελλού
  • Σύρμα αλουμινίου 1,5 mm
  • Λεπτή κορδέλα οργάντζα (αρκετά μέτρα και στα χρώματα που επικρατούν στον αρραβώνα)
  • Κοπίδι, ψαλίδι και μολύβι
  • Ψεύτικα υφασμάτινα μικρά λουλουδάκια
  • Τρέσα με μικρές πετρούλες ( είναι πάμφθηνα)
  • Πιστόλι σιλικόνης
  • Χώμα
  • Κακτάκια ή παχύφυτα της αρεσκείας μας
Τρόπος εκτέλεσης

Αρχικά, πρέπει να ασχοληθούμε με τους φελλούς! Με το μολύβι σχεδιάζουμε, στην μεγαλύτερη επιφάνεια του φελλού έναν κύκλο! Αυτός  θα σηματοδοτεί μέχρι που θα τον σκάψουμε! Με το κοπίδι μας, αρχίζουμε σιγά-σιγά να σκάβουμε τον φελλό και να φτάσουμε αρκετά βαθιά. Δείτε στην φωτογραφία το πως…

Αρραβώνας: αναμνηστικά δωράκια
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Δεν είναι δύσκολη δουλειά, είναι όμως χρονοβόρα γι αυτό αν θέλετε μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια αγαπημένων προσώπων ή φίλων που θα καλέσετε στον αρραβώνα σας! Αν θέλουμε να τα βάψουμε, τώρα είναι η σωστή ώρα. Με ένα σφουγγαράκι περνάμε ελαφριά και ταμποναριστά την επιφάνεια του φελλού.

Διαβάστε επίσης  DIY: δύο (2) διαφορετικές ιδέες για να διακοσμήσεις τη φλιτζάνα του καφέ σου
Advertising

Advertisements
Ad 14

Στην συνέχεια κόβουμε το σύρμα μας σε κομμάτια των δέκα εκατοστών (ή περισσότερων  αν επιθυμείτε). Λυγίζουμε τις άκρες του κάθε σύρματος σε μικρή ορθή γωνία και μπήγουμε την κάθε άκρη σε απέναντι  σημεία του φελλού! Έτσι δημιουργούμε το χερουλάκι του!  Κατόπιν τυλίγουμε γύρω-γύρω την κορδέλα και κάνουμε ένα φιόγκο στην κάθε πλευρά.

Από το πίνακα φελλού κόβουμε στρόγγυλα κομμάτια, λίγο μεγαλύτερα από το κάτω μέρος του κωνικού φελλού μας. Κεντράρουμε και κολλάμε με τη θερμαινόμενη σιλικόνη το καλαθάκι που δημιουργήσαμε.

Η ώρα της διακόσμησης

Στο στρόγγυλο κομμάτι του πίνακα φελλού, κολλάμε περιμετρικά την τρέσα με τις χάντρες. Αμέσως μετά κάνουμε το ίδιο και στο σημείο που ενώνετε ο κώνος με τον πίνακα φελλού. Διακοσμούμε με τα ψεύτικα λουλουδάκια κάποια σημεία της κατασκευής μας και τοποθετούμε το χώμα στο σημείο που σκάψαμε!

Οι κάκτοι και τα παχύφυτα γενικά, κατά βάση συμβολίζουν την αντοχή, καθώς είναι φυτά που αντέχουν στο χρόνο και στις συνθήκες με αξιοθαύμαστο τρόπο. Αυτός είναι  άλλωστε ο λόγος που επιλέγουμε αυτά τα φυτά για τον αρραβώνα ή και για τον γάμο!

Advertising

Αρχικά, πριν τα τοποθετήσουμε μέσα στο καλαθάκι μας, ρίχνουμε λίγο νερό, ώστε να μαλακώσει το χώμα και να «κάτσουν» καλύτερα τα φυτά. Η χειροποίητη κατασκευή μας είναι έτοιμη και τα αναμνηστικά του αρραβώνα θα ενθουσιάσουν τους πάντες!

Διαβάστε επίσης  Ερνέστος Τσίλλερ: ο φιλέλληνας αρχιτέκτων

Βάση για τις βέρες

Είναι μια πολύ όμορφη ιδέα να παρουσιαστούν οι βέρες του αρραβώνα μας σε αυτήν την βάση παρά σε ένα άχαρο κουτί. Πόσο μάλλον όταν αυτή η βάση που έχει σχήμα καρδιάς, τοποθετηθεί στο τραπέζι δίπλα στην εικόνα και είναι ορατή από όλους τους καλεσμένους μας! Η κάθε βέρα θα περαστεί από το σημείο που είναι  η μικρή καρδιά και θα κρεμαστεί  λίγο πιο κάτω.

Αρραβώνας: βάση για βέρες
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο
Θα χρειαστούμε:
  • Γύρω στο ένα με ενάμιση μέτρο σύρμα αλουμινίου 1,5 mm και στο χρώμα που επιθυμούμε
  • Μυτοτσίμπιδο (εργαλείο για το σύρμα)
  • Λεπτή κορδέλα οργάντζα, στα χρώματα που επικρατούν στον αρραβώνα μας
  • Ένα κωνικό φελλό
  • Ένα στρόγγυλο κομμάτι πίνακα φελλού, λίγο μεγαλύτερο από την μικρότερη πλευρά του κωνικού φελλού μας
  • Τρέσα με χάντρες
  • Ψεύτικα υφασμάτινα λουλουδάκια
  • Ψαλίδι
  • Πιστόλι σιλικόνης
Τρόπος εκτέλεσης:

Κόβουμε το σύρμα μας σε δύο ίσα κομμάτια και με το μυτοτσίμπιδο σχηματίζουμε στην μία άκρη τους, μια μικρή καρδούλα. Αφού λυγίσουμε τα σύρματα, δίνουμε το σχήμα καρδιάς, με τις μικρές καρδούλες να είναι στο εσωτερικό της μεγάλης και δίνουμε το μέγεθος που εμείς θέλουμε! Ενώνουμε τα σύρματα και τα πλέκουμε μεταξύ τους. Αφήνουμε στο ύψος που θέλουμε και κόβουμε με το ψαλίδι το υπόλοιπο!

Τοποθετούμε την καρδιά μας, στο κέντρο του κωνικού φελλού και όλο μαζί το κολλάμε με το πιστόλι σιλικόνης στο στρόγγυλο κομμάτι του πίνακα φελλού. Έπειτα τυλίγουμε την καρδιά με την κορδέλα μας και  διακοσμούμε όπως ακριβώς κάναμε και στα αναμνηστικά δωράκια πιο πάνω!  Έτσι, τα δύο χειροποίητα στοιχεία του αρραβώνα μας θα δέσουν αρμονικά μεταξύ τους!

Διαβάστε επίσης  Μπετόν: Απόψεις για το Εμφανές Σκυρόδεμα
Advertising

Οι κατασκευές μας είναι έτοιμες και  σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις στον αρραβώνα μας!!  Μπορούμε βέβαια, τα γλαστράκια να τα κάνουμε και μπομπονιέρες δένοντας ένα πουγκί με κουφέτα στο χερούλι τους. Έτσι μπορούμε να τα  προσφέρουμε στους καλεσμένους μας είτε στον αρραβώνα  είτε στον γάμο μας!

Για περισσότερες ιδέες και λύσεις, επισκεφτείτε το προφίλ μου στο instagram https://www.instagram.com/xeirotexnasmata/?hl=el

Είμαι η Ρεββέκα και το επάγγελμα που σπούδασα αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνία!!! Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά !! Σαν ραδιοφωνική παραγωγός αγάπησα πολύ και το ραδιόφωνο και ότι έχει σχέση με αυτό! Από μικρή λατρεύω τις κατασκευές κάθε είδους γι αυτό και ακολούθησα την καλλιτεχνική οδό εκ των υστέρων! Τα έργα που σας παρουσιάζω είναι δικά μου, γι αυτό και μπορώ να σας λύσω κάθε απορία που τυχόν
έχετε! Σαν δασκάλα καλλιτεχνικών μπορώ να πω ότι τίποτα δεν είναι
ακατόρθωτο όταν βάζουμε τη φαντασία μας και το μεράκι μας να
συνεργαστούν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άγχος και κατάθλιψη στα χαρισματικά άτομα

Το παρόν άρθρο Σε προηγούμενο άρθρο παρουσιάστηκε η σχέση μεταξύ
πόλη στην Ιταλία

Βερτσέλλι: Η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ρυζιού στην Ιταλία

Η Βερτσέλλι είναι ένα από τα πιο αρχαία μέρη σε