Διακόσμηση με ξύλινη παλέτα

Και ποιός δεν θέλει να έχει στον προσωπικό του χώρο ένα αντικείμενο διακόσμησης που να το έχει φτιάξει ο ίδιος; Η χαρά ότι έχει δημιουργήσει κάτι με τα δικά του χέρια, με τη δική του έμπνευση, ξέροντας καλύτερα ποια ανάγκη θα του καλύψει.

Ένα εύκολο υλικό είναι η ξύλινη παλέτα. Είναι ευέλικτη και μπορείς να της δώσεις τη χρηστικότητα  που σε εξυπηρετεί, είτε απευθύνεσαι στον εσωτερικό είτε στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού. Οι ιδέες ποικίλουν και το αποτέλεσμα πολλές φορές ξεπερνά τις προσδοκίες όπως και το κόστος της, είναι πολύ οικονομικό υλικό και κάποιες φορές με την απαραίτητη έρευνα μπορεί να βρεθεί δωρεάν.

Αναφέρω λοιπόν, στη συνέχεια, κάποιες ιδέες που με έχουν εντυπωσιάσει τόσο στο αποτέλεσμα τους όσο και στην ευκολία υλοποίησής τους.

Coffee table

coffee-table

Για να δημιουργήσουμε ένα coffee table χρειαζόμαστε δυο παλέτες. Τοποθετούμε τη μια πάνω στην άλλη, τέσσερα ροδάκια για κάθε ένα από τα άκρα του τραπεζιού και ίσως ένα τζαμί για την επιφάνεια του.

Τόσο απλό!

Με τις δυο παλέτες τοποθετημένες έτσι κερδίζουμε αποθηκευτικό χώρο στα ενδιάμεσα κενά. Στα συν μετράτε και το γεγονός ότι μπορεί να βαφεί το ξύλο σε οποιοδήποτε χρώμα και να δέσει έτσι αρμονικά με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Βιβλιοθήκη

Μια γωνία του σπιτιού που μένει ανεκμετάλλευτη ή  ένας κενός τοίχος μπορεί να αλλάξει αν δημιουργήσουμε εκεί μια βιβλιοθήκη από παλέτες, σε κάθε σπίτι η θεά μια βιβλιοθήκης είναι πάντα εντυπωσιακή πόσο μάλλον σε με τέτοια μορφή που συνδυάζει την απλότητα με το design.

Έτσι ακόμη και ένα μικρό σπίτι μπορεί να έχει τη δική του βιβλιοθήκη χωρίς να καταλαμβάνει μεγάλο μέρος από αυτό.

Διαβάστε επίσης  Βραβεία DOMa: Το «Καλύτερο Πραγματοποιημένο Έργο»

paleta2

Θήκη παπουτσιών

Η θήκη παπουτσιών είναι απαραίτητη. Σε κάθε περίπτωση, η σωστή επιλογή, στη κατάλληλη θέση, θα ομορφύνει ανάλογα και τον χώρο.

Η δημιουργία της με παλέτες παρέχουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα από αυτό των εργοστασίων, δίνοντας την αίσθηση παλιάς εποχής.

papoutsothiki

Σαλόνι – Κρεβάτι

Κρεβάτι από παλέτες, με μόνο μερικές από αυτές δημιουργείται ένα επίπεδο στο οποίο τοποθετείται ένα στρώμα και αυτόματα έχουμε ένα κρεβάτι που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα κοινά. Σε αντίθεση, μπορεί να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο διότι δίνει το περιθώριο επιπλέον επέμβασης σ’ αυτό όπως το να τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του φώτα.

krevati

Με την ίδια ακριβώς λογική κατασκευάζεται και ένα σαλόνι, είτε αυτό είναι εσωτερικού χώρου είτε εξωτερικού.

esoter paleta-saloni

Επιπλέον διακοσμητικοί τρόποι

Μια μεμονωμένη παλέτα μπορεί να φανεί  χρηστική με διαφόρους τρόπους, ώστε να συνδυάζει την εξυπηρέτηση μια ανάγκης αλλά και τη διακόσμηση.

Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα παρτέρι για τα μυρωδικά ή για τα λουλούδια,όπως επίσης μια κρεμάστρα ή ένα ράφι για την τοποθέτηση διακοσμητικών στοιχείων.

Ότι και αν φτιάξετε η παλέτα δίνει άπειρες επιλογές φτάνει να υπάρχει φαντασία και όρεξη για δημιουργία.

exoterikoexoteriko2kremastra

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι