Φτιάξε το δικό σου φωτιστικό!

φωτιστικό

Κι αφού το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά, μία ωραία ιδέα για να αλλάξει η διάθεσή σου είναι να κάνεις μερικές αλλαγές στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Μην πάει το μυαλό σου σε έξοδα και αγορές, υπάρχουν πολλές ιδέες για να κάνεις μικρές ή μεγάλες αλλαγές με χαμηλό κόστος.

Αν έχεις ελεύθερο χρόνο και μεράκι, μπορείς να κατασκευάσεις υπέροχα πράγματα. Ένα από αυτά είναι το φωτιστικό. Σε αυτό το άρθρο θα δεις βήμα βήμα τη κατασκευή του.

Advertisements
Ad 14

Τα υλικά που θα χρειαστείς μπορείς να τα προμηθευτείς από οπουδήποτε, με χαμηλό κόστος.

ΥΛΙΚΑ:

  • σπάγκος

  • κόλλα χειροτεχνίας

  • 1 μπαλόνι

  • 1 ανεξίτηλο μαρκαδόρο

  • λάδι ή βαζελίνη

  • μία βάση

  • ακρυλικό χρώμα (αν θέλετε να βάψετε το σπάγκο)

  • καλώδιο, ντουί και λάμπα (προτιμάτε λάμπες Led για εξοικονόμηση ενέργειας)

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ:

Ξεκινάμε ανακατεύοντας καλά την κόλλα χειροτεχνίας με το ακρυλικό χρώμα (αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε) αλλιώς αραιώνουμε τη κόλλα με λίγο νερό σε ένα μεγάλο δοχείο και βυθίζουμε το σπάγκο μέσα.

φωτιστικό

Φουσκώνουμε το μπαλόνι τόσο ώστε να φτάσει στο επιθυμητό μέγεθος και με τον ανεξίτηλο μαρκαδόρο σχεδιάζουμε δύο κύκλους, ένα στην κορυφή (για να περνάει η λάμπα με το καλώδιο) και ένα στο κάτω μέρος του μπαλονιού (ώστε να αλλάζουμε εύκολα τη λάμπα όταν χρειάζεται). Οι δύο κύκλοι δεν θα καλυφθούν με σπάγκο.

φωτιστικό

Ακουμπάμε το φουσκωμένο μπαλόνι στη βάση μας και το αλείφουμε ελαφρά με βαζελίνη ή λάδι. Τη βαζελίνη τη χρησιμοποιούμε για να μην κολλήσουν οι στρώσεις του σπάγκου πάνω στο μπαλόνι όταν θα έχουν στεγνώσει. Η βάση μπορεί να είναι οτιδήποτε έχει την δυνατότητα να κρατήσει σταθερό το μπαλόνι, όπως ένα δοχείο.  Κρατώντας, λοιπόν, σταθερή τη μια άκρη του σπάγκου, που προηγουμένως είχαμε βουτήξει στην κόλλα, ξεκινάμε το τύλιγμα γύρω από το μπαλόνι. Προσοχή, δεν θέλουμε ο σπάγκος να καλύψει τους δύο κύκλους που σχεδιάσαμε.

Διαβάστε επίσης  DIY: Χειροποίητη εικόνα

φωτιστικό

Συνεχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι οι στρώσεις να γίνουν όσο πυκνές θέλουμε μεταξύ τους. Φυσικά δεν πρέπει να είναι υπερβολικά αραιές ώστε να μπορούν να κρατήσουν το στρογγυλό τους σχήμα. Αφήνουμε το μπαλόνι να στεγνώσει για 24 ώρες.

φωτιστικό

Όταν βεβαιωθούμε ότι ο σπάγκος έχει στεγνώσει πάνω στο μπαλόνι, το τσιμπάμε με μια καρφίτσα και το αφαιρούμε από το εσωτερικό του. Αν υπάρχουν κάποιες ατέλειες, αν το μπαλόνι ξεφουσκώνοντας έχει δημιουργήσει βαθουλώματα, τα διορθώνουμε με το χέρι.

φωτιστικό

Τέλος περνάμε το καλώδιο με τη λάμπα και έχουμε ένα φωτιστικό που ταιριάζει σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.

φωτιστικό

Το παρακάτω βίντεο θα σας λύσει τυχόν απορίες και θα δείτε τη κατασκευή στη πράξη ώστε να κάνετε καλύτερα το φωτιστικό σας.

Καλή επιτυχία!

Είμαι η Κατερίνα, πάντα αισιόδοξη προσπαθώ να δω τη θετική πλευρά των καταστάσεων. Θέλω όλα γύρω μου να είναι όμορφα διακοσμημένα και ο χώρος μου οργανωμένος σωστά ώστε να είναι λειτουργικός. Μαζί θα μιλήσουμε για design, μόδα, ομορφιά αλλά και σώμα & υγεία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Έξυπνες πόλεις

Οι έξυπνες πόλεις στην Ελλάδα

Οι έξυπνες πόλεις (smart cities) αποτελούν ένα από τα πλέον
self tan

Τα self tan που δε θα σε απογοητεύσουν.

Το καλοκαίρι είναι όλο και πιο κοντά. Οι διακοπές σου,