Hair Clip Holder
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Δεν ξέρω πως να το αναφέρω στα ελληνικά, αλλά το hair clip holder είναι στην ουσία η τακτοποίηση και η οργάνωση που κάνουμε στα πιαστράκια και στα κοκαλάκια των κοριτσιών μας αλλά και των δικών μας. Δύσκολη υπόθεση αυτή, ιδίως όταν υπάρχουν πάρα πολλά από αυτά γιατί είμαστε αναγκασμένες να τα βάζουμε  όλα μαζί σε κουτάκια . Έτσι αυτά μπερδεύονται και είναι δύσκολο να τα βρούμε όταν τα ψάχνουμε ιδίως όταν τα έχουμε μοιράσει σε πολλά κουτάκια. Την λύση γι΄ αυτό το πρόβλημα έρχεται να δώσει το hair clip holder που στην προκειμένη περίπτωση είναι το πρόσωπο μια κούκλας με μακριές πλεξούδες.

Τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε Hair Clip Holder

  • Ένα cd
  • Μαλλί πλεξίματος σε όποιο χρώμα επιθυμούμε
  • Βαμβάκι
  • Αφρώδες χαρτί σε μπεζ χρώμα
  • Μαύρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο
  • Άσπρο ανεξίτηλο μαρκαδόρο
  • Πιστόλι σιλικόνης
  • Ψαλίδι
  • Λεπτές και φαρδιές κορδέλες για φιογκάκια
  • Σίδερο

Τρόπος κατασκευής

Αρχικά παίρνουμε αρκετό βαμβάκι και το ανοίγουμε τόσο ώστε να καλύπτει όλο το cd μας. Με το πιστόλι σιλικόνης το κολλάμε, προσέχοντας στο κέντρο να είναι πιο φουσκωτό και στις άκρες πιο λεπτό. Έτσι δημιουργούμε την στρογγυλότητα του προσώπου που θέλουμε. Βάζουμε το σίδερο στην μεγαλύτερη θερμοκρασία, το αφήνουμε να κάψει και κόβουμε ένα στρόγγυλο κομμάτι από το αφρώδες χαρτόνι μας, αρκετά μεγαλύτερο από το cd μας. Αφού έχει κάψει το σίδερο, τοποθετούμε το αφρώδες υλικό πάνω του και το αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί. Έπειτα το πιάνουμε στα χέρια μας και το τραβάμε ελαφρά προσπαθώντας να το ανοίξουμε και να το μεγαλώσουμε. Μόλις καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο το τοποθετούμε πάνω από το βαμβάκι και το κολλάμε στο πίσω μέρος του cd, τραβώντας το έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν ζάρες. Για να καλύψουμε τις ατέλειες του πίσω μέρους, κολλάμε ένα άλλο στρόγγυλο κομμάτι ελαφρώς μικρότερο από το cd μας αφού πρώτα τοποθετήσουμε και κολλήσουμε μια μικρή κορδελίτσα στην άκρη, ώστε να μπορέσουμε να το κρεμάσουμε αργότερα.

Διαβάστε επίσης  Ζεν χώρος: Πώς να τον πετύχεις
Hair Clip Holder
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Ολοκλήρωση της κατασκευής

Με τους ανεξίτηλους μαρκαδόρους ζωγραφίζουμε το πρόσωπο. Αν δυσκολευόμαστε στην ζωγραφική μπορούμε να βρούμε σχέδια από το διαδίκτυο, να τα αποτυπώσουμε πάνω στο αφρώδες χαρτί και μετά να τα ζωγραφίσουμε. Για τα μαλλιά, κόβουμε κομμάτια μαλλιών τόσο μεγάλα όσο το άνοιγμα των χεριών μας. Κόβουμε αρκετά κομμάτια για να γίνουν οι πλεξούδες μας αρκετά χοντρές. Δένουμε το κέντρο και ξεκινάμε την κάθε πλεξούδα από το κέντρο προς την άκρη. Με μια λεπτή κορδέλα δένουμε ένα μικρό φιογκάκι τα μαλλιά. Όταν τελειώσουμε και τις δύο πλεξούδες, κολλάμε το κέντρο τους με θερμαινόμενη σιλικόνη στο πάνω μέρος του cd και συνεχίζουμε έτσι μέχρι την μέση του. Τα μαλλιά είναι έτοιμα και το Hair Clip Holder έτοιμο και αυτό!

Hair Clip Holder
Πηγή εικόνας: Προσωπικό αρχείο

Αν θέλετε να δείτε περισσότερες ιδέες και κατασκευές επισκεφτείτε το κανάλι μου στο YouTube:  https://www.youtube.com/@xeirotexnasmata/videos

Μπορείτε επίσης να με βρείτε στο προφίλ μου στο Pinterest: https://gr.pinterest.com/rebbecaz/

 

 

 

Είμαι η Ρεββέκα και το επάγγελμα που σπούδασα αρχικά, δεν έχει καμία σχέση με την καλλιτεχνία!!! Αγαπώ πολύ τα μαθηματικά !! Σαν ραδιοφωνική παραγωγός αγάπησα πολύ και το ραδιόφωνο και ότι έχει σχέση με αυτό! Από μικρή λατρεύω τις κατασκευές κάθε είδους γι αυτό και ακολούθησα την καλλιτεχνική οδό εκ των υστέρων! Τα έργα που σας παρουσιάζω είναι δικά μου, γι αυτό και μπορώ να σας λύσω κάθε απορία που τυχόν
έχετε! Σαν δασκάλα καλλιτεχνικών μπορώ να πω ότι τίποτα δεν είναι
ακατόρθωτο όταν βάζουμε τη φαντασία μας και το μεράκι μας να
συνεργαστούν!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι
Μίνι Ρίπερτον

Μίνι Ρίπερτον: Μια αγγελική φωνή που σίγησε νωρίς

Η Μίνι Ρίπερτον ήταν Αμερικανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός της σόουλ,