Θετική ενέργια στο σπίτι με φυτά εσωτερικού χώρου!

12 Φεβρουαρίου 2017

φυτά

Σε προηγούμενο άρθρο αναφέρθηκα στα λουλούδια εσωτερικού χώρου γιατί πλέον αποτελεί αγαπημένη επιλογή διακόσμησης και όχι άδικα. Προσωπικά, θεωρώ πως η επένδυση σε ένα φυτό είναι μακράν καλύτερη από αυτή σε ένα έπιπλο, πόσο μάλλον τώρα που η άνοιξη πλησιάζει και η διάθεση μας το επιβάλει. Γι΄ αυτό λοιπόν το λόγο θα γνωρίσουμε σήμερα τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου.

Φτέρη

Η φτέρη είναι ένα πολύ ανθεκτικό φυτό το οποίο πραγματικά θα υπάρχει για χρόνια μέσα στο σπίτι. Δεν έχει λουλούδια αλλά δίνει ένα πράσινο χρώμα χωρίς να χάνει καθόλου σε ομορφιά. Αγαπά το τακτικό πότισμα και θέλει ελεγχόμενη έκθεση στον ήλιο. Τέλος, η φτέρη μέσα στο σπίτι λειτουργεί σαν φίλτρο στους ρύπους και τις τοξίνες.

Advertisements
Ad 14

φυτά

Φιλόδεντρο έμεραλντ 

Το φιλόδεντρο είναι αναρριχώμενο φυτό με πλούσιο φύλλωμα. Θέλει πολύ υγρασία αλλά όχι πολύ φως. Είναι ιδανικό για γωνίες και αναρριχάται σε βιβλιοθήκες ή, ακόμη καλύτερα, σε μια ράβδο δημιουργώντας τον επιθυμητό όγκο. Και αυτό το φυτό λειτουργεί σαν φίλτρο στους ρύπους.

φυτά

Κέντια 

Η κέντια είναι ένα φυτό το οποίο θέλει πολύ χώρο για τη σωστή ανάπτυξη του, οπότε ιδανικά θα πήγαινε σε ένα μεγάλο σπίτι και όχι σε ένα μικρό διαμέρισμα. Δεν αγαπά πολύ τον ήλιο, παρόλα αυτά αν  στο σημείο που βρίσκεται φωτίζεται από αυτόν ελεγχόμενα τότε η ανάπτυξη του είναι εντυπωσιακή. Θέλει αρκετό νερό και δεν αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες.

φυτά

Σεφλέρα

Είναι ένα φυτό που αντέχει στη ξηρασία αλλά και στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή στο πότισμα. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστα μέρη αλλά όχι όταν ο ήλιος πέφτει απευθείας πάνω του.

Διαβάστε επίσης  Eleusis2021: Aνοιχτό κάλεσμα του Olivier Grossetête

Οι σεφλέρες ζουν πολλά χρόνια και μεγαλώνουν σε γρήγορους ρυθμούς

φυτά

Φίκος

Ο φίκος είναι ένα φυτό που παίρνει τη μορφή δέντρου και δημιουργεί ένα πολύ όμορφο καταπράσινο φύλλωμα. Αγαπά τον ήλιο και στη θέα του ενισχύεται το χρώμα του φύλλου του αλλά θέλει προσοχή με το νερό γιατί ίσως χαλάσουν οι ρίζες του. Λόγω του πλήθους του φυλλώματος του χρειάζεται τακτικό κλάδεμα. Στα συν της φροντίδας του είναι με μια χνουδωτή πετσέτα το καθάρισμα των φύλλων του και η ισορροπημένη λίπανση.

φυτά

Αλόη

Έχει τη μορφή κάκτου και μπορεί να καλλιεργηθεί πολύ εύκολα. Χρειάζεται αρκετό φως, νερό και αέρα όχι όμως σε υπερβολικό βαθμό. Οι ιδιότητες της είναι ευρέως γνωστές καθώς αποτελεί αγαπημένο φυτό με πληθώρα χρήσεων. Πέρα από θεραπευτικές ιδιότητες έχει και την ικανότητα να καθαρίζει την ατμόσφαιρα του χώρου.

φυτά

Ορχιδέα

Η ορχιδέα μπορεί να μην είναι φυτό, μιας και αυτά είχαν την τιμητική τους στο σημερινό άρθρο, είναι όμως ένα πανέμορφο λουλούδι που δίνει χρώμα στο εσωτερικό του σπιτιού φτιάχνοντας ακόμη περισσότερο τη διάθεση. Είναι από τις καλύτερες επιλογές φτάνει να έχει κάποιος τη διάθεση να τη φροντίσει κατάλληλα. Χρειάζεται αραιό πότισμα και πολύ φως, χωρίς να έρχεται σε άμεση επαφή με τον ήλιο.

φυτά

Είμαι η Ειρήνη και μου αρέσει να μοιράζομαι κάθε σκέψη που έχω, αυτός είναι και ο κύριος λόγος που γράφω ελπίζοντας οι δικές μου σκέψεις να είναι έμπνευση για σας.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

20 παράξενα γεγονότα από την ιστορία

Υπάρχουν κάποια ιστορικά γεγονότα που δεν είναι γνωστά σε όλους

Indie Films: Είναι overrated ο ανεξάρτητος κινηματογράφος;

Οι indie ταινίες, aka ο ανεξάρτητος κινηματογράφος, έχουν πολλά χαρακτηριστικά