Το πορτοκαλί στη διακόσμηση!

πορτοκαλί
Το πορτοκαλί είναι ένα μείγμα από κίτρινο και κόκκινο, και στην πιο αληθινή του μορφή, είναι ένα ίσο μίγμα των δύο. Κυμαίνεται από σχεδόν κόκκινο σε φωτεινό μανταρίνι. Στην πιο φωτεινή, πιο τολμηρή απόχρωση του, είναι το πιο αμφιλεγόμενο χρώμα στο φάσμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν ισχυρά θετικά ή αρνητικά συναισθήματα σχετικά με αυτό το χρώμα, από οποιοδήποτε άλλο χρώμα.
Το πορτοκαλί είναι ένα ζεστό, παθιασμένο χρώμα. Αν θέλετε να αισθάνεστε τον εαυτό σας ευτυχισμένο και χαρούμενο, δεν έχετε παρά να προσθέσετε αυτό το χρώμα στο εσωτερικό του σπιτιού σας. Οι επιστήμονες απέδειξαν, ότι αυτό το χρώμα έχει θετική επιρροή στον οργανισμού του ανθρώπου. Ζεσταίνει, διεγείρει και ενθουσιάζει!
Παραδοσιακά, το πορτοκαλί είναι γνωστό για την τόνωση της δραστηριότητας, την όρεξη και την κοινωνικοποίηση. Κάθε χώρος που χρησιμοποιείται για διασκέδαση, χαρά και κοινωνική αλληλεπίδραση, όπως η κουζίνα, το καθιστικό ή οι χώροι ψυχαγωγίας αποτελούν την ιδανική επιλογή για την ενσωμάτωση του πορτοκαλί,  λόγω των ψυχολογικών ιδιοτήτων του.

πορτοκαλί πορτοκαλί

πορτοκαλί

πορτοκαλί

Advertisements
Ad 14

πορτοκαλί  πορτοκαλί πορτοκαλί
Στη διακόσμηση, το πορτοκαλί μπορεί να είναι ένα φωτεινό pop χρώμα, το οποίο έχει την ικανότητα να τραβάει τα βλέμματα. Αν θέλετε, λοιπόν, να αναδείξετε έναν χώρο του σπιτιού σας που θεωρείτε υποτονικό, μουντό και αδιάφορο, τότε χρησιμοποιήστε το πορτοκαλί χρώμα με όποιον τρόπο επιθυμείτε.

πορτοκαλί πορτοκαλί

πορτοκαλι τοιχοσ πορτοκαλί επιπλα
Για μερικούς ανθρώπους, η σκέψη του να χρησιμοποιήσουν ένα τέτοιο φωτεινό και ζωντανό χρώμα στο σπίτι τους, μπορεί να αποδειχθεί λίγο εκφοβιστική. Για το λόγο αυτό, αν θέλετε πραγματικά να το χρησιμοποιήσετε, δοκιμάστε το σε πολύ μικρές εκρήξεις, όπως αξεσουάρ, που μπορείτε εύκολα να τα αλλάξετε, να τα μετακινήσετε ή να τα εξαφανίσετε, ειδικά αν αρχίσετε να το βρίσκετε πολύ διεγερτικό.

Διαβάστε επίσης  Henna Tattoo: Φτιάξε μοναδικά σχέδια στο σώμα σου

πορτοκαλι στο καθιστικο

orange-color-accents-modern-interior-design-ideas-600x688-horz
Αρκετά δημοφιλής είναι και η επιλογή του πορτοκαλί σε χώρους όπως το υπνοδωμάτιο, καθώς η ενσωμάτωση του σε έναν χώρο προσφέρει μία αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής. Συνδυάστε το με καφέ, γκρι και άσπρο για ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

πορτοκαλί  πορτοκαλι υπνοδωματιο

πορτοκαλί

Γειά σας! Είμαι η Σπυριδούλα και μαζί θα μιλήσουμε για θέματα που αφορούν τη διακόσμηση και το design. Ελπίζω τα άρθρα που θα μοιραστώ μαζί σας να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για εσας!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν