Το MAXMAG και το ΄΄Τρένο στο Ρουφ΄΄ μετά από κλήρωση σας χαρίζουν 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση ”Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” για την Πέμπτη 21/12/17
Έναρξη Διαγωνισμού:18/12/17
Λήξη Διαγωνισμού:20/12/17
Μέσα από τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, μόνο το e-mail θα αποθηκευτεί στη βάση δεδομένων του περιοδικού από όπου θα λαμβάνετε ενημερωτικά e-mail μια φορά την εβδομάδα μέσα από το newsletter μας. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τα λαμβάνετε, θα μπορείτε να διαγραφθείτε από τη λίστα μας οποιαδήποτε στιγμή εσείς θέλετε.
Το «Τρένο στο Ρουφ» φιλοξενεί τους Ελεύθερους και Πολιορκημένους, του Σολωμού, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Στεφανακίδη από τη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017. Πρόκειται για μια Αμαξοστοιχία-Θέατρο στην Αθήνα στα βαγόνια του οποίου φιλοξενούνται παραστάσεις. Συγκεκριμένα, το Θεατρικό Βαγόνι είναι μία ανακατασκευασμένη ιταλική επιβατάμαξα του 1950 διαμορφωμένη σε μία κομψή, πλήρως εξοπλισμένη, θεατρική σκηνή, όπου παρουσιάζονται θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, διαλέξεις κ.α.
Λίγα λόγια για το έργο
Η παράσταση είναι ένας ποιητικός διάλογος του Σολωμικού αριστουργήματος με ψήγματα από την ποίηση του Byron, πρωτότυπη μουσική και κείμενο του Γιώργου Στεφανακίδη. Έξι ηθοποιοί και μουσικοί επί σκηνής απαθανατίζουν τις τελευταίες τους στιγμές και την πορεία τους προς την Ελευθερία. Μια πόλη αποκλεισμένη και καταδικασμένη πνίγει τις φωνές και τις ζωές των ανθρώπων ή και τις δικές μας. Πώς δρα ο άνθρωπος όταν δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει τίποτα πια; Η Έξοδός τους συμβόλιζε την Ελευθερία, ήταν η απάντηση στη «κρίση» τους, στην οποιαδήποτε κρίση και στην επικείμενη καταστροφή.
Συντελεστές παράστασης
- Σύλληψη | Σκηνοθεσία: Γιώργος Στεφανακίδης
- Σκηνικά | Κοστούμια: Hallelujah (Ελευθερία Δομένικου)
- Μουσική: Γιώργος Στεφανακίδης
- Φωτισμοί: Χάρης Αγγέλου
- Δραματουργία(πρωτότυπο κείμενο): Γιώργος Στεφανακίδης
- Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου «Χ – αίρεται»
Παίζουν: Εβελίνα Αραπίδη, Μάιρα Μηλολιδάκη, Στέλλα Χατζημιχελάκη, Χάρης Αγγέλου(ακορντεόν), Λίνα Τριανταφύλλου(τσέλο), Γιώργος Στεφανακίδης(κιθάρα)
Πληροφορίες – Τρένο στο Ρουφ
- Τοποθεσία: Θεατρικό Βαγόνι στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο «Τρένο στο Ρουφ»
- Διεύθυνση: Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως (10΄ με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
- Πρεμιέρα: Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017
- Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Τετάρτη & Πέμπτη στις 21:00
- Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ
Μειωμένο: Φοιτητικό: 10 ευρώ, Άνεργοι & Ατέλειες: 5 ευρώ
Ατέλεια Θεατρικών Σπουδών: Όλες τις ημέρες των παραστάσεων εκτός Σαββάτου (βραδινή παράσταση), με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν άδειες θέσεις. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να έρθετε επί τόπου και να περιμένετε για την επιβεβαίωση από την ταμία. - Προπώληση: Viva
- Τηλέφωνο Θεάτρου: 210 5298922, 6937604988
- Ώρες: Καθημερινά (εκτός Δευτέρας) 10.00-14.00 & 18.00-22.00
- Free Wi-Fi
- Δωρεάν Parking
- Official Page, Facebook, Facebook event