Φανάρια για άτομα με αναπηρία όρασης στην Κομοτηνή

Πηγή Εικόνας: XRONOS.GR

O Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνης τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, κατά τη συνάντησή του με το τμήμα ατόμων με αναπηρία όρασης του Σωματείου Α.με.Α Π.Ε Ροδόπης διαβεβαίωσε οτι ο Δήμος Κομοτηνής θα προχωρήσει στη τοποθέτηση ηχητικών μηχανισμών σε 6 φωτεινούς σηματοδότες για την διευκόλυνση των ατόμων με προβλήματα όρασης. Φανάρια δηλαδή προσβάσιμα σε κάθε πολίτη που μειωμένη όραση ή αναπηρία όρασης.

Οι μηχανισμοί αυτοί στοχεύουν στο να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα έτσι ώστε τα άτομα με προβλήματα όρασης να κυκλοφορούν ελεύθερα και ανεμπόδιστα μέσα στη πόλη ως ισότιμοι πολίτες.Για αυτό και ζήτησαν να καθαριστούν οι οδεύσεις τυφλών, οι κίτρινες διαβάσεις στα πεζοδρόμια, αλλά και να τοποθετηθούν ηχητικά φανάρια σήμανσης με τηλεειδοποίηση και ηχητική ειδοποίηση.

«Αυτοί οι μηχανισμοί, αν αγοραστούν και τοποθετηθούν σε κεντρικούς δρόμους, πιστεύω ότι θα βοηθήσουν όπως έχουν βοηθήσει και στην Καβάλα, τόσο τα άτομα με αναπηρία όρασης όσο και τον οποιοδήποτε πολίτη γιατί θα γνωρίζει ακουστικά που βρίσκεται» ανέφερε.«Ακόμα και ένα εμπόδιο που δεν χρειάζεται στο δρόμο, είναι πολύ επικίνδυνο για άτομα με αναπηρία όρασης, καθώς μπορεί να σκοντάψουν και να πέσουν» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος.Ο κ. Καρούντζος τόνισε πως το 25% των κατοίκων της χώρας, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ είναι άτομα με αναπηρία, διαφόρων επιπέδων αναπηρίας, κάτι που αν αναχθεί στο Δήμο Κομοτηνής, φτάνει τα 12.500 άτομα, και 35.000 στη Ροδόπη.

Τη δέσμευση της διοίκησης του Δήμου να βοηθήσει το αναπηρικό κίνημα όσο το δυνατόν περισσότερο, επανέλαβε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.
«Θεωρώ ότι ο Δήμος μας βοηθά τα άτομα με αναπηρία, σε μια προσβάσιμη πόλη, και θα την κάνουμε ακόμα περισσότερο» ανέφερε. Σημείωσε πως όσο αφορά στις οδεύσεις τυφλών, ο Δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί, όμως η ευθύνη για τον καθαρισμό τους ανήκει κατά κύριο λόγο στην αστυνομία.

Διαβάστε επίσης  Η εβραϊκή κοινότητα της Κομοτηνής
Advertisements
Ad 14

Oνομάζομαι Παναγιώτα Τουρλή, φοιτήτρια του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στα 22 μου χρόνια ζω και λειτουργώ με γνώμονα τις ασχολίες που αγαπώ και με γεμίζουν,ασχολίες όπως το διάβασμα, τα ταξίδια και ο χρόνος με τους ανθρώπους μου!Φράση που θα χαρακτήριζε τη φιλοσοφία μου απέναντι στην ζωή είναι αυτή του παιδαγωγού Λέο Μπουσκάλια "Να ζείς,να αγαπάς και να μαθαίνεις".

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Tennis skirts: Το item που χρειάζεσαι για τα πιο cute looks

Οι tennis skirts, γνωστές και ως φούστες του τένις, αποτελούν
Μη με λησμόνει

Μη με λησμόνει: Μία όαση στο κέντρο της πόλης

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ισόγειο του ιστορικού