Vintage style: Το νέο Instagram trend

Vintage

Scroll-άροντας στο instagram έπεσα πάνω σε μια φωτογραφία με vintage αίσθηση και προς έκπληξη μου ακολουθούσε ένα ολόκληρο feed της ίδιας αισθητικής. Όχι δεν πρόκειται για μια παλιά φωτογραφία, ούτε αποτέλεσμα σκαναρίσματος. Η επεξεργασία των φωτογραφιών είναι πιο εύκολη από ποτέ. Μέσα από τα εκατοντάδες app που μεταμορφώνουν την φωτογραφία σας για τα social media. Το επιθυμητό αποτέλεσμα του vintage feel, που έχει να κάνει με τα χρώματα και texture της φωτογραφίας, είναι ότι πιο δημοφιλές θα συναντήσεις στο Instagram αυτό το καιρό.

Vintage

Πως μπορούμε όμως να κάνουμε μια φωτογραφία που μόλις τραβήξαμε  να φαίνεται φθαρμένη από τον χρόνο; Ξεκινώντας πρέπει να μελετήσουμε τα χαρακτηριστικά που έχουν οι παλιές φωτογραφίες. Ανοίξτε τα σκονισμένα άλμπουμ, ξέθαψε παλιές φωτογραφίες και παρατηρήστε τες καλά. Οι φωτογραφίες είναι κίτρινες πλέον και με το πέρασμα των χρόνων τα χρώματα δεν είναι έντονα. Συχνά έχουν λευκά σημάδια, χαρακές και φυσικά ξυπνάνε υπέροχα συναισθήματα. 

Advertisements
Ad 14

VintageΓια να πετύχουμε τα περισσότερα από αυτά τα χαρακτηριστικά, τα εργαλεία επεξεργασίας που παρέχει το ινσταγκραμ είναι αρκετά, εφόσον η φωτογραφία προορίζεται για εκεί. 

Ο αποχρωματισμός (saturation) είναι ένα καλό στοιχείο για να ξεκινήσουμε. Εαν παρατηρήσουμε τα χρώματα στις παλιές φωτογραφίες δεν έχουν τίποτα έντονο, όποτε στοχεύουμε και εμείς στην εξάλειψη των έντονων χρωματικών στοιχείων. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει και το κατέβασμα της αντίθεσης για ένα πιο flatter feel. 

VintageΠροχωράμε στον κορεσμό και την φωτεινότητα. Το χρώμα του μπλε γκρι ουρανού που συχνά συναντάμε είναι αποτέλεσμα του κορεσμού. Με αυτό ρυθμίζουμε πόσο δυνατό ή αχνό θα είναι ένα χρώμα. Δεν θέλουμε υψηλό βαθμό κορεσμού διότι αυτό θα μας δώσει έντονα χρώματα. Μειώνουμε τον κορεσμό, έτσι ώστε το μπλε χρώμα του ουρανού π.χ. να γίνεται όλο και πιο μπλε γκρι. Έπειτα προχωράμε στην φωτεινότητα ακολουθώντας το ίδιο ύφος για ένα πιο ελαφρύ τόνο.

Διαβάστε επίσης  Διαβητική Νευροπάθεια: η σοβαρή επιπλοκή του Διαβήτη

VintageBlack and white

Ένα απλό ασπρόμαυρο φίλτρο μπορεί να αποτελέσει την βάση της επεξεργασίας σας. Σίγουρα θεωρείτε η εύκολη επιλογή όμως όχι και η πιο αληθοφανές. Οι παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες έχουν περισσότερο γκρι αντί για μαύρο, σκεφτείτε τα χρώματα στις παλιές ταινίες.

VintageNew old

Το new old είναι οι φωτογραφίες που εμφανώς έχουν τραβηχτεί στο σήμερα και δεν θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό με φίλτρα. Το concept και τα props δίνουν την αίσθηση του παλιού που μπερδεύεται με το καινούργιο. 

Vintage

Καθημερινά δημοσιεύονται εκατοντάδες φωτογραφίες με vintage feel, κάνοντας το vintage style photography ότι πιο “hot” κυκλοφορεί στο χώρο του instagram. Είναι κάτι διαφορετικό από το συνηθισμένο και ο κόσμος δείχνει να αγκαλιάζει ήδη πολύ θερμά το Vintage Style Photography , αφήνοντας ελεύθερες τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες στο edit. Μετά από την Kim Kardashian και αρκετές ακόμη instagramers να το ακολουθούν, σίγουρα ήρθε για να μείνει.

Με ρίζες από νότια Αφρική και Ελλάδα, μετακόμισα φέτος στην Αθήνα για να ξεκινήσω τις σπουδές μου στο styling και το μακιγιάζ.Γράφω τα τελευταία 2 χρόνια στο δικό μου blog για διαφορά θέματα μόδας,τα trends, το lifestyle και τα ταξίδια που λατρεύω να κάνω. Το ενδιαφέρον μου για την φωτογραφία γεννήθηκε μέσα από τα περίεργα και εντυπωσιακά concept που υπάρχουν γύρω μας και τις δυνατότητες της μόδας φωτογραφικά. Ελπίζω να ερωτευτείτε την ροζ αισθητική μου μέσα από τα άρθρα μου όσο και εγώ.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

L.A. Confidential

L.A. Confidential: Μια αψεγάδιστη noir ταινία

Το L.A. Confidential είναι μία νέο-νουαρ ταινία μυστηρίου του 1997,
all or nothing

All or Nothing: Το ακίβδηλο οικογενειακό δράμα του Mike Leigh

Το «All or Nothing» (ελληνιστί «Όλα ή Τίποτα») είναι ένα