Και το Grand Theft Auto 5 φτάνει στο τέλος…

8 Αυγούστου 2023
Πηγή φωτογραφίας: HDQwalls

Έπεσε στην αντίληψη μου αυτές τις ημέρες, η πληροφορία πως, από ό,τι φαίνεται, οδεύουμε προς το τέλος του Grand Theft Auto 5, και, από όλα δείχνουν, και στον ερχομό του Grand Theft Auto 6…

Η πρώτη μου σκέψη, δεν πήγε στο τι θα δούμε στην επόμενη ενημέρωση του παιχνιδιού που, όπως ήδη ανέφερα, θα είναι μάλλον και η τελευταία. Όχι. Η σκέψη μου πήγε αμέσως στις αναμνήσεις μου από το παιχνίδι. Αναμνήσεις που δεν είναι και λίγες…

Έτσι, αποφάσισα αμέσως να γραφτεί το παρών άρθρο. Θέλησα να μιλήσω για τις σκέψεις μου. Για τις αναμνήσεις που έχω από το παιχνίδι. Για τα καλά και τα κακά. Για τις ώρες που πέρασα μπροστά από μια οθόνη, είτε παίζοντας, είτε βλέποντας βιντεάκια. Για τις συζητήσεις που είχα με τους φίλους μου για το παιχνίδι…

Σε σύγκριση με ένα άρθρο που είχα γράψει για το GTA 6, αυτή τη φορά θα κάνουμε μαζί ένα όμορφο ταξίδι, μέσα στις αναμνήσεις μου, και τις ιστορίες που, με χαρά, θα αναφέρω στο άρθρο που διαβάζετε.

Advertisements
Ad 14

Προμηθευτείτε σνακ και αναψυκτικά, και ελάτε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι.

Πηγή φωτογραφίας: Pinterest

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, τον Σεπτέμβριο του 2013, όταν εγώ είχα μόλις αρχίσει την 6η δημοτικού. Ήταν και μια περίοδος που, προσωπικά, μπορούσα να πω ότι είχα παίξει διάφορα παιχνίδια της σειράς, με τα αγαπημένα μου, εκείνη την περίοδο, να είναι τα Grand Theft Auto Iv και Liberty City Stories (ιδιαίτερη μνεία και στο San Andreas φυσικά).

Έχοντας ήδη μια εμπειρία με τα παιχνίδια, περίμενα και εγώ να βγει το V, αν και, να πω την αλήθεια, δεν είχα την ανυπομονησία που έχω τώρα για το Vi. Παρόλα αυτά, θυμάμαι ότι, λίγο καιρό αφού κυκλοφόρησε το παιχνίδι, κυκλοφόρησε και ένα ψεύτικο τρέιλερ για τον επόμενο τίτλο. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε λίγο καιρό αργότερα, και τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι, είναι να μου κάνουν εντύπωση τα γραφικά και οι δραστηριότητες του παιχνιδιού. Το πρώτο πράγμα που μου άρεσε στο παιχνίδι, ήταν το τένις, το οποίο αγάπησα από την πρώτη στιγμή.

Πηγή φωτογραφίας: Spieleratgeber

Δε πέρασε πολύς καιρός, και αμέσως “μυήθηκα” στο παιχνίδι. Έμαθα την ιστορία, τους χαρακτήρες, την πόλη…

Αμέσως κόλλησα με το παιχνίδι. Και αυτό αποτυπώθηκε με διάφορους τρόπους. Με τα βιντέακια που έβλεπα στο YouTube, μέχρι και το wallpaper που είχα σε ένα παλιό μου κινητό! Ναι, το σήμα του παιχνιδιού, έγινε wallpaper στο κινητό μου. Και δεν ήταν μόνο αυτά.

Διαβάστε επίσης  Magic the Gathering: Arena. Το Magic στον υπολογιστή μας, επιτέλους σωστά!

Η αγάπη που είχα για το παιχνίδι, με οδήγησε στην αγορά μιας μπλούζας, με το σήμα του παιχνιδιού, την οποία, εξακολουθώ, να την έχω μέχρι και σήμερα.

Αγάπησα, φυσικά, και τις μουσικές επιλογές του παιχνιδιού. Χάρις στους ραδιοφωνικούς σταθμούς του παιχνιδιού, γνώρισα πολλά τραγούδια. Ειδικότερα, τα πρώτα χρόνια, αγάπησα τα ραπ τραγούδια, που κυμαίνονταν από Ice Cube, σε Snoop Dogg. Λίγα χρόνια μετά, ήρθα σε επαφή με τα ροκ τραγούδια, γνωρίζοντας τον Kenny Loggins, τους Starship κτλ (αν και, μεταξύ μας, το San Andreas υπερτερεί, για πολύ λίγο, στη ραπ, όπως επίσης, αντιστοίχως, το Iv κερδίζει κατά κράτος -κατ’ εμέ-, στα ροκ τραγούδια).

Και ναι. Δεν έμεινα μόνο εκεί. Όσο μεγάλωνα, και όσο βρισκόμουν, στο γυμνάσιο, ξεκίνησα να συγκρίνω την ιστορία του παιχνιδιού, με τις ιστορίες των υπόλοιπων παιχνιδιών. Βλέπετε, τα βιντεάκια που έβλεπα στο YouTube, με οδηγούσαν στο να συγκρίνω και εγώ τα παιχνίδια. Ποιος τίτλος είχε την καλύτερη ιστορία; Ποιος ήταν ο καλύτερος χαρακτήρας; Συζητήσεις που κάνω, ακόμα και σήμερα.

Πηγή φωτογραφίας: Wallpaper Flare

Πριν αλλάξω λίγο το θέμα, θα ήθελα να αναφερθώ στα βιντεάκια που έβλεπα τότε. Διότι, εντάξει, δεν έβλεπα μόνο για το πως θα περάσω την εκάστοτε αποστολή κτλ. Η αλήθεια είναι ότι, μέχρι και το 2018 περίπου (θα αναφερθώ και στη συνέχεια στη συγκεκριμένη περίοδο, για άλλο λόγο), έβλεπα διάφορα κανάλια, που ασχολούνταν με διάφορες πτυχές του παιχνιδιού, τις οποίες εγώ έβλεπα με πολλή χαρά.

Όμως, ένα ήταν το κανάλι που παρακολουθούσα από τότε, και εξακολουθώ να παρακολουθώ μέχρι και σήμερα, για όποιο gta παιχνίδι και να παίξω. Και αυτό το κανάλι, βρίσκεται εδώ.

Πάντως, πριν προχωρήσουμε, να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο κανάλι, όταν ξεκίνησα να το παρακολουθώ, δεν είχε φτάσει τους 1 εκατομμύριο συνδρομητές, και τώρα έχει φτάσει πάνω από 3 εκατομμύρια, κάτι που, κατά τη γνώμη μου, το άξιζαν και με το παραπάνω.

Πηγή φωτογραφίας: YouTube

Και πάμε τώρα στα τέλη του 2015. Εκείνη την περίοδο, αποφασίζω να αγοράσω το πρώτο μου Playstation 3. Και πιο παιχνίδι αγόρασα μαζί με την κονσόλα; Σωστά. Το Grand Theft Auto V. Με την αγορά του παιχνιδιού, είχα πει στον εαυτό μου ότι, όταν αγοράσω και ps4, θα είναι μαζί με το παιχνίδι. Όπως και έγινε.

Την επόμενη χρονιά, βασικά λίγο πριν την Πρωτοχρονιά του 2016, αγόρασα και το PS4, μαζί με το παιχνίδι. Κι, έτσι, μπήκα και εγώ στη λεγόμενη next-gen γενιά, εξακολουθώντας να το έχω μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης  Game Awards 2020: Υποψηφιότητες και νικητές

Εκεί, τερμάτισα για πρώτη φορά παιχνίδι στο 100%, βίωσα την εμπειρία του first person mode, ενώ, λίγο καιρό αργότερα, αγάπησα και το director mode. Ναι. Είναι το μέρος που μπορείς να βιντεοσκοπήσεις κάποιο στιγμιότυπο του παιχνιδιού, διαλέγοντας την τοποθεσία, τους ήρωες, τον καιρό, και ό,τι άλλο θες εσύ! Και, φυσικά, στο τέλος, μπορείς να το επεξεργαστείς!

Εντάξει, δε σου δίνεται η ευκαιρία για ένα επαγγελματικό μοντάζ, αλλά δεν είναι και κάτι λίγο! Μια μικρή ταινία μπορείς να τη φτιάξεις!

Και για να επιστρέψω λίγο στα βιντεάκια, από το 2018, μπορώ να πω ότι σταμάτησα να βλέπω άλλους YouTubers να παίζουν με το παιχνίδι. Πλέον, τα μόνα βιντεάκια που βλέπω, αφορούν πτυχές των παιχνιδιών, που τα παρακολουθώ για να ξέρω και εγώ τι να κάνω.

Και όλα αυτά, στο story mode. Πάμε, όμως, τώρα, και στο online του παιχνιδιού, το οποίο επίσης έχω αγαπήσει.

 

Πηγή φωτογραφίας: GTA BOOM

Το online mode του παιχνιδιού, είναι η αλήθεια ότι άργησε να μπει στη ζωή μου. Όμως, όπως ήδη αναφέρθηκε, παρακολουθούσα βιντεάκια, που μου δημιουργούσαν τη σκέψη ότι, θα ήθελα, και εγώ να παίξω. Έτσι, το 2016, όταν ξεκίνησα να παίζω online, το πρώτο που ήθελα να αγοράσω στο παιχνίδι, ήταν ένα διαμέρισμα. Όπως και έγινε.

Θυμάμαι να παρακολουθώ ένα συγκεκριμένο βίντεο, που με βοήθησε να διαλέξω διαμέρισμα, το οποίο έχω μέχρι και τώρα.

Το ίδιο ισχύει και με την αγορά αμαξιού, το οποίο θα δείξω σε φωτογραφία παρακάτω.

Αυτό που αγάπησα στο online, είναι διάφορα πράγματα. Οι αποστολές που έκανα με αγνώστους, οι κλήσεις με φίλους, οι αποστολές που έδιναν λεφτά (γιατί, γενικά, το online δε σου δίνει με ευκολία λεφτά)…

Υπήρχαν στιγμές που έβριζα παίχτες που δε με άφηναν να παίξω σωστά, ή που περίμενα κάποιον παίχτη να μπει σε κάποια αποστολή, για να συμπληρωθούν οι ομάδες.

Έπαιζα φανατικά τα heists, που, ειδικά, στα τρία από τα πέντε, μπορώ να πω ότι είμαι από τους πιο καλούς παίχτες (οκ προχωράμε).

Και μιας και αναφέρθηκα στις αγορές μέσω του παιχνιδιού, θα ήθελα να αναφερθώ, ξανά, και στα αμάξια. Η αλήθεια είναι ότι, κατά καιρούς, αγόραζα πολλά αμάξια, το οποίο, μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία που ακολουθεί:

Την ίδια στιγμή, θυμάμαι πως, γύρω στο 2016, είχα θυμώσει τόσο πολύ με τους παίχτες που δε με άφηναν να ευχαριστηθώ το παιχνίδι, που αποφάσισα να αγοράσω ένα σπίτι, μακριά από την κεντρική πόλη.

Διαβάστε επίσης  E3 2017: Microsoft

Λίγα χρόνια αργότερα, γύρω στο 2020, αποφάσισα να αγοράσω ένα αμάξι, το οποίο αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Μαζί με το αμάξι που οδηγώ, όποτε παίζω, το συγκεκριμένο έγινε από τα αγαπημένα μου αμάξια. Κι έτσι, δύο από τις αγαπημένες μου αγορές, βρίσκονται στην παρακάτω φωτογραφία:

Κατά καιρούς, και ανάλογα τα updates, αγόρασα πολλά πράγματα, με τα οποία ήθελα να ασχοληθώ, αλλά για κάποιο λόγο τα παρατούσα. Βλέπετε, στην προσπάθεια μου να βγάλω λεφτά, έψαχνα διάφορους τρόπους (άλλοτε πετυχημένους, άλλοτε μη).. Έτσι, αγόραζα συνεχώς πράγματα.

Ευτυχώς (για μένα), τον Δεκέμβριο του 2015, η Rockstar Games κυκλοφόρησε το Cayo Perico Heist, ένα update που μας παρουσίασε νέους χαρακτήρες, όπως επίσης, ένα νέο χάρτη! Χάρις σε αυτό το update, βρήκα τρόπο να βγάλω χρήματα, φτάνοντας, στη συνέχεια, στην αγορά που ήθελα χρόνια να κάνω στο παιχνίδι.

Πίσω ξανά στο 2015, η Rockstar μας έδωσε την ευκαιρία να αγοράσουμε το δικό μας, υπερπολυτελές, γιοτ! Και όπως θα φαντάζεστε, αμέσως σκέφτηκα να το αγοράσω. Και σωστά σκεφτήκατε! Μόνο που υπήρχε ένα θέμα. Ναι, καλά το φανταστήκατε επίσης. Δεν είχα λεφτά!

Βλέπετε, το πιο ακριβό γιοτ (το οποίο βεβαίως και είχα βάλει στο μυαλό), κόστιζε γύρω στα 10 εκατομμύρια! Και που να βρω τα λεφτά στο παιχνίδι; Όμως, τι ανέφερα παραπάνω; Α ναι, το Cayo Perico!

Το Cayo Perico μου έδωσε την ευκαιρία να βγάλω γρήγορα χρήματα, με το μεγαλύτερο ποσό να φτάνει τα δύο εκατομμύρια! Και ας πούμε, ότι μου παίρνει εμένα δύο ώρες να το ολοκληρώσω. Με έναν γρήγορο υπολογισμό, σε 6 ώρες, έχω βγάλει 6 εκατομμύρια! Δε τα λες και λίγα.

Αξίζει να αναφέρω, ότι τόσα χρόνια, το αν θα αγοράσω τελικά γιοτ, πέρασε από χίλια κύματα. Τι εννοώ; Ότι δεν ήξερα αν θα πρέπει να το αγοράσω! Ναι, κι αυτό διότι το συζητούσα συνεχώς, με αποτέλεσμα να λαμβάνω διάφορες απόψεις.

Όμως, εν τέλει, το αγόρασα, το αγάπησα, και σας το παρουσιάζω:

Και τελικά, το άρθρο έφτασε στο τέλος…

Πιστέψτε με, όσο εύκολο ήταν να το ξεκινήσω, τόσο δύσκολο είναι να το τελειώσω…

Ξέρω, όμως, όσο δύσκολο κι αν είναι, πως θα τελειώσει το άρθρο.

Με αυτό το άρθρο, ετοιμάζομαι να υποδεχτώ, στο μέλλον, το Grand Theft Auto 6.

Με αυτό το άρθρο, αποχαιρετώ – έστω και ανεπίσημα-, το Grand Theft Auto 5.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αίγυπτος

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο

Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Αίγυπτο ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Για
bikini

Coquette bikini: Tο απόλυτο καλοκαιρινό item

Έχεις αρχίσει ήδη να ψάχνεις τα look σου για το