Legend of Zelda: 5 παρόμοια παιχνίδια που θα λατρέψετε

Η σειρά παιχνιδιών Legend of Zelda της Nintendo αποτελεί σταθμό στην ιστορία του gaming, αναγνωρισμένη από gamers αδιαμφισβήτητα ως μια από τις καλύτερες σειρές που ποτέ δεν απογοητεύει τους οπαδούς της. Αυτό το στυλ action adventure παιχνιδιών, με όμορφη ιστορία που σε κρατάει ως το τέλος της και το καλό gameplay αρχίζει να εκλείπει στις μέρες μας. Ας δούμε λοιπόν ορισμένα παιχνίδια αρκετά παρόμοια σε πολλούς τομείς με τα Legend of Zelda, για τους fans που ψάχνουν κάτι παρόμοιο αλλά και διαφορετικό.

 1. 3D Dot Game Heroes: ένα αποκλειστικό για το PlayStation 3 παιχνίδι, θα θυμίσει αρκετά σε όσους το παίξουν το πρώτο τίτλο στη σειρά των Legend of Zelda στο NES. Το όλο σκεπτικό του 3D Dot Game Heroes είναι πως το βασίλειο της Dotnia απειλείται από τον Dark Bishop Fuelle, ο οποίος έκλεψε τις μαγικές σφαίρες και προσπαθεί να αναστήσει το υπέρτατο κακό ώστε να κυβερνήσει. Εσείς, ως ο ήρωας, με το ίδιο θρυλικό σπαθί που ο πρόγονος σας είχε σφραγίσει κάποτε το ίδιο κακό, προσπαθείτε να τον σταματήσετε.
  Legend of Zelda
  microcosmologist.com

   

 2. Darksiders (όλη η σειρά): μια υπέροχη action rpg hack and slash σειρά, όπου σε κάθε παιχνίδι της (μέχρι στιγμής) τριλογίας χειρίζεστε έναν από τους 4 καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, στο πρώτο τον Πόλεμο, στο δεύτερο τον Θάνατο και στο τρίτο της Οργή. Όλα τίθενται ως παράλληλα γεγονότα, ότι δηλαδή κάθε παιχνίδι συμβαίνει παράλληλα με τα άλλα. Στο πρώτο παιχνίδι ο Πόλεμος κατηγορείται άδικα ότι ξεκίνησε την Αποκάλυψη, και στέλνεται με την αποστολή να αποδείξει την αθωότητα του και να σταματήσει το συμβάν. Στο δεύτερο ο Θάνατος ξεκινάει με την αποστολή να αποδείξει πως ο αδερφός του ο Πόλεμος είναι αθώος, και στο τρίτο η Οργή αναλαμβάνει να βρεί και να σφραγίσει τα Επτά Θανάσιμα Αμαρτήματα. Φρενήρης δράση, πολύ καλή ιστορία και αρκετά puzzles θα σας κρατήσουν για ώρες απασχολημένους.
  Legend of Zelda
  microsoft.com

   

 3. Okami: ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που προσωπικά έχω παίξει, και αποτελεί διαμάντι σε κάθε πλατφόρμα που έχει κυκλοφορήσει. Ο δημιουργός του, Hideki Kamiya, αρκετές φορές έχει πει πως τα Legend of Zelda είναι από τους πιο αγαπημένους του τίτλους, και πραγματικά αυτό το Okami θυμίζει κατά πολύ Legend of Zelda και ειδικά το Twilight Princess. Το παιχνίδι τίθεται σε μια φανταστική εκδοχή της Ιαπωνίας, όπου ο Θεός Amaterasu παίρνει τη μορφή ενός λευκού λύκου, προκειμένου να κατέβει στη γη και με τη celestial brush του ως όπλο να καταφέρει να σταματήσει τον Orochi, τον δαίμονα με τα 8 κεφάλια. Πραγματικά ένα αριστουργηματικό παιχνίδι, με γραφικά που φαίνονται σα να έχουν ζωγραφιστεί με το χέρι και υπέροχη μουσική μαζί με τη πανέμορφη ιστορία που το συνοδεύει.
  Legend of Zelda
  eurogamer.net

   

 4. Rime: πολύ “artistic” παιχνίδι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, με τη μάχη να μην είναι σχεδόν καθόλου το επίκεντρο, αλλά με έμφαση στη λύση puzzles, το Rime θα θυμίσει πολύ το The Legend of Zelda The Windwaker. Η ιστορία περιλαμβάνει ένα αγόρι που ξεβράζεται στις ακτές ενός μυστηριώδους νησιού, και πρέπει μέσα από τη λύση των puzzles και την εξερεύνηση του νησιού και της πόλης που υπάρχει εκεί να καταφέρει να φτάσει το στόχο του (δεν θα υπάρξουν spoilers εδώ).
  Legend of Zelda
  wccftech.com

   

 5. Oceanhorn: έχοντας χαρακτηριστεί ως το καλύτερο Legend of Zelda για mobile συσκευές, το Oceanhorn αποτελεί σχεδόν κλώνο των Legend of Zelda The Windwaker και Link to The Past. Υπέροχα cartoonish γραφικά, και μια αριστουργηματική μουσική με τον Nobuo Uematsu, συνθέτη της μουσικής στα περισσότερα Final Fantasy, να συμμετέχει στη σύνθεση αρκετών από τα κομμάτια του παιχνιδιού. Καλείστε να βρείτε το δρόμο σας σε dungeons, να λύσετε γρίφους και να πολεμήσετε πληθώρα τεράτων.

  Legend of Zelda
  nintendo.co.uk

Πολλά και ακόμα περισσότερα παιχνίδια σε αυτό το στυλ βγαίνουν,  αρκετά από indie developers, που αποτελούν single player διαμάντια και άξια να υπάρχουν στη gaming βιβλιοθήκη σας, αρκεί να ψάξετε και να τους δώσετε την ευκαιρία. Happy gaming…..

Διαβάστε επίσης  Crash Team Racing Nitro Fueled, υψηλές ταχύτητες με νέα εμφάνιση

Σπούδασα Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης μπας και καταλάβω το μυστήριο της ζωής, αλλά τελικά κατάλαβα ότι η ζωή είναι απλά μια φαντασία και τη δημιουργείς όπως εσύ θέλεις....

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή