The Last of Us: Πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης σειράς

The Last of Us series for HBO gets a little closer to its premiere date - Meristation USA
Πηγή Εικόνας: en.as.com

Πρεμιέρα έκανε στις 16 Ιανουαρίου 2023 η σειρά του HBO, The Last of Us. Η σειρά, βασισμένη στο πολυβραβευμένο game της Naughty Dog, κέρδισε τις εντυπώσεις από το πρώτο επεισόδιο. Στη σειρά πρωταγωνιστούν ο Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos, Mandalorian) στον ρόλο του Joel και η Bella Ramsey (Game of Thrones) στον ρόλο της Ellie. Συμμετέχουν οι Anna Torv (Fringe, Mindhunter) στον ρόλο της Tess, o Gabriel Luna (True Detective, Agents of SHIELD, Terminator: Dark Fate) στον ρόλο του Tommy και η Merle Dandridge στον ρόλο της Marlene, έναν ρόλο που σημειωτέον  ανέλαβε και στο game, μιας και δάνεισε την φωνή της εκεί.

Για όσους δεν γνωρίζουν περί του The Last of Us, είναι ένα game, το οποίο κυκλοφόρησε το 2013 για το Playstation, ως αποκλειστικός τίτλος. Είναι ένα από τα καλύτερα games της γενιάς του, το οποίο επανεκδόθηκε σε νεότερες Remastered και Remake εκδόσεις στις νέες γενιές, και για PC, όπως επίσης ακολούθησε και το The Last of Us 2, το οποίο επίσης είναι ένα πολύ καλό και βραβευμένο game. Οι επικεφαλής της δημιουργίας του game είναι ο Bruce Straley και ο Neil Druckmann. O Druckmann είναι επίσης βασικός showrunner για τη σειρά, κάτι που φαίνεται από την πρώτη ματιά και μαζί του ο Craig Mazin, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Chernobyl του (επίσης) HBO.

Κρίνοντας αποκλειστικά από το πρώτο επεισόδιο, η σειρά βαδίζει σε πολύ καλά μονοπάτια. Οι μεταφορές video games στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη έχουν ένα πολύ, πολύ, πολύ κακό σερί εδώ και 30 χρόνια περίπου, όταν και ξεκίνησε αυτή η “ιδέα”. Το The Last of Us δείχνει να σπάει την κατάρα αυτή, δίνοντας κάτι πολύ καλό. Στο πρώτο επεισόδιο είδαμε σκηνές που είχαμε δει και στο παιχνίδι, και σε στιγμές έχεις την αίσθηση ότι παίζεις το παιχνίδι. Και δεν είναι μόνο η πιστότητα στην αντιγραφή των σκηνών, κάτι που είναι σχετικά εύκολο, μιας και το The Last of Us είναι ένα αρκετά “κινηματογραφικό” game, και αυτό βοηθά στο να στήσεις τις σκηνές πιο εύκολα. Είναι και ο τρόπος που είναι στημένη η σειρά, οι ερμηνείες, ακόμη και οι μικροαλλαγές που έγιναν, συγκλίνουν στο ότι το The Last of Us έκανε μια πολύ καλή αρχή. Σε αυτό όπως είπα και πριν, έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι showrunner είναι ο ίδιος ο Druckmann. Είναι μεγάλο ατού και πλεονέκτημα να έχεις στην παραγωγή τον άνθρωπο που δημιούργησε και έστησε το game.

Διαβάστε επίσης  Αποτιμώντας το Sons of Anarchy σχεδόν 4 χρόνια μετά
Advertisements
Ad 14

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η ατμόσφαιρα της σειράς. Και πιστεύω σε αυτό έπαιξε ρόλο ο Mazin, καθώς την ίδια αίσθηση είχε αφήσει και η σειρά Chernobyl. Η απουσία μουσικής επένδυσης κατά την διάρκεια της σειράς είναι κάτι που κυριαρχούσε και εκεί, δίνοντας μια πιο “βαριά” ατμόσφαιρα. Το χτίσιμο της έντασης θυμίζει το χτίσιμο της έντασης του Chernobyl. Εξάλλου αν το σκεφτεί κανείς, οι πρώτες φάσεις μια θανατηφόρας πανδημίας και οι πρώτες φάσεις μια πυρηνικής καταστροφής έχουν πολλά κοινά.

How to watch The Last of Us TV series
Πηγή Εικόνας: www.digitalspy.com

Η προσθήκη μιας εισαγωγής από το 1968, όσο και το πρώτο μέρος που διαδραματίζεται στο 2003, τα οποία είτε δεν υπήρχαν, είτε δεν ήταν τόσο εκτεταμμένα, δίνουν στον θεατή τις πληροφορίες και τον χρόνο να “εγκληματιστεί” με το τι γίνεται στη σειρά. Είναι απαραίτητα στοιχεία για να μπορέσει το κοινό που δεν έχει έρθει σε επαφή με το game, να καταλάβει τι γίνεται. Οι μικρές λεπτομέρειες που παρατηρούν οι πρωταγωνιστές κατά τις πρώτες στιγμές της πανδημίας, ο τρόπος που ξετυλίγεται και ξεκινά ο πανικός, καθηλώνουν.

Σίγουρα, τα τελευταία χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη κουβέντα για τις βαθμολογίες σειρών και ταινιών, και κατά πόσο μπορεί να επηρεαστεί από συντονισμένες επιθέσεις μίσους (ή αγάπης) αλλά αυτή τη στιγμή, το The Last of Us είναι η σειρά με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο IMDB, αγγίζοντας το 96% θετικών κριτικών, ενώ το Rotten Tomatoes του έδωσε 100%. Μακάρι, η σειρά να συνεχίσει στον ίδιο βήματισμό και να παρακολουθήσουμε μια από τις καλύτερες σειρές αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση.

Διαβάστε επίσης  Η επιστροφή του Into the Badlands!

Η πρώτη σεζόν της σειράς αποτελείται από 9 επεισόδια, και είναι άγνωστο το σημείο στο οποίο θα υπάρξει το φινάλε, όσον αφορά την εξέλιξη της ιστορίας με βάση το game. Το πρώτο επεισόδιο έχει διάρκεια περίπου 1,5 ώρας, όμως τα επόμενα επεισόδια είναι μικρότερα, θα προσεγγίζουν περισσότερο τη μια ώρα. Η σειρά προβάλλεται στο HBO Max κάθε Κυριακή βράδυ και στην Ελλάδα προβάλλεται από το Vodafone TV την επόμενη ημέρα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод