Διάσημοι συγγραφείς: Μπορείς να τους αναγνωρίσεις;

12 Αυγούστου 2020

Διάσημοι συγγραφείς

 

Διάσημοι συγγραφείς είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι, οι οποίοι με τη συγγραφική τους δεινότητα, που τους επέτρεψε τη δημιουργία δυνατών λογοτεχνικών χαρακτήρων, καθηλωτικών ιστοριών κι αψεγάδιαστων πλοκών, κατόρθωσαν το δισεπίτευκτο της συγγραφικής αναγνώρισης, χαράζοντας με ανεξίτηλο τρόπο το όνομά τους στο καμβά της παγκόσμιας ιστορίας της λογοτεχνίας. Η ευρεία επιτυχία τους, βέβαια, συνοδεύτηκε από ένα αντίστοιχα μεγάλο ενδιαφέρον για τη ζωή τους. Ο τόπος καταγωγής τους ή και διαμονής τους, τα παιδικά τους χρόνια, το οικογενειακό περιβάλλον τους, ακόμα κι η προσωπική τους ζωή βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσο των μελετητών του έργου τους όσο και των θαυμαστών τους.

Διάσημοι συγγραφείς, επομένως, είναι εκείνοι που πλέον καθίστανται ακόμη και φυσιογνωμικά οικείοι, αφού και στην περίπτωση που δεν έχουμε διαβάσει κάποιο βιβλίο τους, η προβολή τους είτε μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είτε μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα, ήταν αρκετή για να μας οικειοποιήσει με την εξωτερική εικόνα τους, εγείροντας την φαντασία μας και ωθώντας την στη σκέψη της στιγμής που αυτά τα σπουδαία πρόσωπα της παγκόσμιας λογοτεχνίας έπιαναν με το αγκίστρι που ονομάζεται νους, πρωτοποριακές ιδέες, μετουσιώνοντάς τες σε προσεγμένο λογοτεχνικό λόγο.

Στο παρόν quiz σου δίνονται φωτογραφίες ορισμένων μονάχα διασήμων συγγραφέων, των οποίων το όνομα πρέπει να μαντέψεις, επιλέγοντας κάποιο από τα προτεινόμενα.

Advertisements
Ad 14

Εσύ μπορείς να αναγνωρίσεις ποιος συγγραφέας είναι μόνο από μια φωτογραφία του;

Πάμε να παίξουμε, λοιπόν, και καλή τύχη!

Διαβάστε επίσης  Σου δίνουμε τον στίχο, μπορείς να βρεις τον ποιητή;

[interaction id=”5ef8f8b7d17a33d51392dcf7″]

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Λιθουανία

Λιθουανία: Ταξιδεύουμε στην κορώνα της Βαλτικής

Προορισμός μας αυτή τη φορά είναι η Λιθουανία, η μεγαλύτερη

Ριπίδια: η σημασία και η χρήση τους στην αρχαία Ελλάδα

Τα ριπίδια στην αρχαία Ελλάδα, ή αλλιώς βεντάλιες, ήταν