10+1 αγαπημένα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη

Πηγή φωτογραφίας: Skai.gr

Στις 18 Φεβρουαρίου, κλείσαμε 7 χρόνια από την ημέρα που ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο. 7 χρόνια αργότερα, είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Παντελής είναι εδώ, και μας κρατάει συντροφιά με τα τραγούδια του.

11 χρόνια από τη μέρα που μπήκε στο χώρο της μουσικής, και με τα τραγούδια που ερμήνευσε να ακούγονται δυνατά μέχρι και σήμερα, σας έχω συλλέξει 10+1 αγαπημένα του τραγούδια, τα οποία ο κόσμος τα αγάπησε από την πρώτη στιγμή!

Φορέστε ακουστικά και ετοιμαστείτε να ταξιδέψουμε στη μουσική του Παντελή Παντελίδη!

1)Λιώμα σε γκρεμό

Advertisements
Ad 14

Τυχαία συμβαίνουν όλα τα πράγματα στη ζωή. Ακόμα και στον έρωτα. ‘Λιώμα σε γκρεμό’, λοιπόν, από τον πρώτο του δίσκο, που κυκλοφόρησε το 2012, και είχε τον τίτλο ‘Αλκοολικές οι νύχτες’.

2)Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω

Το τραγούδι με το οποίο συστήθηκε στον κόσμο, μέσω YouTube, ήταν φυσικά το ‘Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω’, το οποίο παραμένει, μέχρι και σήμερα, από τα καλύτερα τραγούδια στη δισκογραφία του.

‘Δεν Ταιριάζετε Σου Λέω’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Αλκοολικές οι νύχτες’.

3)Όνειρο Ζω

Όλοι κάποια στιγμή θελήσαμε να βγούμε και να φωνάξουμε ότι σε ζούμε σε κάποιο όνειρο. Για καλή μας τύχη, η μουσική ήταν πάντοτε εδώ για να μας διευκολύνουν. Και στην προκειμένη περίπτωση, ο Παντελίδης μας διευκόλυνε και με το παραπάνω.

Όνειρο Ζω’, λοιπόν, από τον δίσκο ‘Ουράνιο Τόξο Που Του Λείπανε 2 Χρώματα’.

4)Γίνεται

Διαβάστε επίσης  3+1 τραγούδια που την κατήφεια των καιρών την έκαναν χαρά

Παντελής Παντελίδης σημαίνει χορός! Και πιο τραγούδι είναι καταλληλότερο από το ‘Γίνεται’; Αν βγουν και σας πουν ότι δεν γίνεται να είστε μαζί τους, αφήστε τον Παντελή να μιλήσει για εσάς.

‘Γίνεται’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Ουράνιο Τόξο Που Του Λείπανε 2 Χρώματα’

5)Ποιος Είναι Αυτός;

Αν υπάρχει κάτι που μου αρέσουν γενικά στα τραγούδια, είναι οι ανατρεπτικοί στίχοι. Αυτοί που ακούς και θες να αρχίζεις να φωνάζεις όπως ο Γιώργος Γιαννόπουλος στην πασίγνωστη σκηνή της ταινίας ‘Μικρό Ψάρι’.

Κάπως έτσι νιώθω και με το ρεφρέν του τραγουδιού ‘Ποιος Είναι Αυτός’. ‘Ποιος Είναι Αυτός’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Αλκοολικές οι νύχτες’.

6) Κλάματα

Στην καριέρα του, ο Παντελίδης ερμήνευσε και επιτυχημένα ζεμπέκικα. Ένα εξ αυτών, ήταν και το τραγούδι ‘Κλάματα’.

‘Κλάματα’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Ουράνιο Τόξο Που Του Λείπανε 2 Χρώματα’.

7)Ο Άσσος

Τα τραγούδια κρύβουν από πίσω εικόνες. Πολλές φορές, αυτές οι εικόνες είναι τόσο όμορφες, που δε μπορείς παρά να ταξιδέψεις σε άλλους κόσμους.

Ένα τραγούδι με πολύ όμορφες εικόνες, είναι, φυσικά, και ‘Ο Άσσος’. Καφενείο, το ταμείο, και ο Διονυσίου να παίζει στο ράδιο.

‘Ο Άσσος’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Πανσέληνος Και Κάτι – Εκ-πνοή | Β Μέρος’.

8)Οίκος Ανοχής

Υπάρχουν στιγμές που θες να απαγορεύσεις σε συγκεκριμένους ανθρώπους να σε ακούσουν. Να σου μιλήσουν. Όνειρα χαμένα, που χρειάζεται ένα τραγούδι για να σε βγάλει από το δύσκολο δρόμο.

‘Οίκος Ανοχής’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Ουράνιο Τόξο Που Του Λείπανε 2 Χρώματα’.

9)Κακό Σκυλί

Όπως ανέφερα παραπάνω, μου αρέσουν τα τραγούδια που έχουν ανατρεπτικούς στίχους. Ένα τραγούδι που έχει ανατρεπτικό στίχο, είναι και το ‘Κακό Σκυλί’. Ναι, μια λαϊκή παροιμία, έγινε τραγούδι, με μεγάλη επιτυχία.

Διαβάστε επίσης  Διασχίζοντας μουσικά μονοπάτια: Το πιάνο και η ιστορία του

‘Κακό Σκυλί’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Ουράνιο Τόξο Που Του Λείπανε 2 Χρώματα’.

10)Πίνω Από Κει Ψηλά Για Σένα

Είναι το τραγούδι που ταυτίστηκε -δυστυχώς για το λάθος λόγο- με τον Παντελή Παντελίδη. Είναι το τραγούδι που αντικατοπτρίζει την ημέρα που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο.

‘Πίνω Από Κει Ψηλά Για Σένα’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Πανσέληνος Και Κάτι – Εισ-πνοή | Α Μέρος’.

Μπόνους: Χειρότερα

Το τελευταίο τραγούδι της λίστας, είναι φυσικά το τραγούδι ‘Χειρότερα’, που ερμήνευσε με μεγάλη επιτυχία η Ελένη Χατζίδου. Είναι το τραγούδι που, όπως είπε, αποτέλεσε την αφορμή για να μην παρατήσει το τραγούδι.

‘Χειρότερα’, λοιπόν, από το δίσκο ‘Χειρότερα’.

Ο Παντελής Παντελίδης θα είναι, λοιπόν, για πάντα εδώ. Θα μας κρατάει συντροφιά με τα τραγούδια του. Γιατί, έγραψε, τη δική του ιστορία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε