Εγχειρίδιο για καλή συμπεριφορά στις συναυλίες. Κεφάλαιο 1ο

 

https://www.nytimes.com

Όλοι μας έχουμε υπάρξει έστω μία φορά σε κάποια συναυλία, μεγάλη ή μικρή, σε ανοιχτό ή κλειστό χώρο. Για τους πιο πολλούς η όλη φάση μιας συναυλίας είναι μία ευχάριστη έξοδος, για λιγότερους είναι το επάγγελμά τους και για άλλους είναι και το νόημα της ύπαρξής τους. Χάριν υπερβολής, υπάρχουμε και εμείς οι συναυλιομανείς τύποι. Σε τέτοια δρώμενα όλοι, λοιπόν, γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα  και όλοι ξέρουμε ότι οι μεγάλες παρέες δεν φτουράνε. Πάντα θα υπάρξει κάποιος που θα ξεπεράσει τα όρια κάποια στιγμή και αμέσως γίνεται η αφορμή για ξεσπάσματα και εντάσεις. Είπαμε, δεν θα είμαστε αποστειρωμένοι κιόλας άλλα για να μην υπάρχουν γκρίνιες σας παραθέτουμε ένα εγχειρίδιο για καλή συμπεριφορά σε συναυλίες και συναυλιακούς χώρους γενικότερα.

Καλή συμπεριφορά στις συναυλίες: Τo δικό μας savoir-vivre

Κανόνας #1. Βάλε στην τσέπη τον ηλεκτρονικό “διάολο”  

Άσε το κινητό στην ησυχία του και απόλαυσε τη στιγμή! Βγάλε μια ωραία φωτογραφία με την παρέα σου, απαθανάτισε κάποια στιγμιότυπα από τη συναυλία και παράτησέ το. Δεν είσαι στο live ούτε για να το δείξεις σε όσους θα δουν τα στόρι σου ούτε για να δεις τα κουνημένα βίντεο με την κάκιστη ποιότητα ήχου. Σε μια τέτοια μεγάλη συγκέντρωση, τα κινητά χαλάνε την αισθητική του χώρου αλλά και την εμφάνιση του καλλιτέχνη. Αν θες τόσο πολύ να έχεις υλικό από τη βραδιά είμαστε εμείς εδώ…!

συμπεριφορά
πηγή : https://www.bbc.com

Για του λόγου το αληθές, διάφοροι καλλιτέχνες έχουν απαγορέψει εντελώς τα κινητά στις εμφανίσεις τους.

Κανόνας #2. Μην το πίνεις αν σε πίνει

Από προσωπική εμπειρία σε κάποιο καλοκαιρινό φεστιβάλ, έχω να σας πω πως είναι ότι πιο αηδιαστικό να έχεις πάνω σου τα αλκοολικά ίχνη του διπλανού σου. Ανέκαθεν τέτοια κρούσματα ανωριμότητας υπήρχαν σε συναυλίες λόγω καταχρήσεων. Φυσικά άμεσο επακόλουθο ήταν εμετοί στις τουαλέτες ή σε άτυχους διπλανούς, λιποθυμίες και σωριάσματα στους από πίσω και άλλα τέτοια καλά. Εντάξει, είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός τι είδους κατανάλωση θα κάνει και δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό… Όταν όμως μεγαλώνουν οι διαστάσεις του φαινομένου αυτό μετατρέπεται σε πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης  Placebo: Φτάνουν τον Ιούνιο στο TerraVibe Park για το Rockwave festival κατακλύζει το Rockwave
Advertising

Advertisements
Ad 14
συμπεριφορά
https://whcuradio.com/news/

Κανόνας #3. Αν δεν το ξέρεις, μην υποκρίνεσαι 

Μη προσποιηθείς ότι ξέρεις κάθε τραγούδι απ΄έξω. Κανένας δεν σε βλέπει, κανένας δεν σε ξέρει και κανένας δεν θα σε κρίνει που δεν ξέρεις ή δεν θυμάσαι τους στίχους. Μείνε με το στόμα κλειστό και φυσιολογικό, χωρίς να ουρλιάζεις στα αλαμπουρνέζικα. Ίσα ίσα θα γυρίσουν να σε κοιτάξουν όταν φωνάζεις για να ακουστείς και οι στίχοι βγαίνουν μπερδεμένοι και αντιφατικοί…

συμπεριφορά
https://www.monkeyhaven.org

Κανόνας #4. Όποιος πρόλαβε, πρόλαβε!

Όταν οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της μουσικής, γίνεται ακριβώς για κάποιο λόγο. Κανείς δεν σας ζεσταίνει τη θέση, ούτε σας περιμένει έτοιμη! Και το πρόβλημα δεν είναι καν η ώρα προσέλευσης άλλα το θράσος των περισσοτέρων να έρχονται, ενώ έχει αρχίσει η μουσική, και κάθονται επιδεικτικά μπροστά σου έχοντας σπρώξει άλλους τόσους  ενώ πιο πίσω έχει άπλετο χώρο. Το αστείο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι όταν υπάρχουν παρέες με ψυγεία και οι γύρω τους από ευγένεια προσπαθούν μάταια να στριμωχθούν για να χωθούν οι άλλοι ανάμεσά τους… Πολύ κρίμα… Κάτσε όπου βρεις γιατί άλλοι προέβλεψαν το πλήθος και ήρθαν νωρίτερα.

 

Υ.Γ. Εγχειρίδιο για την συμπεριφορά του άλλου (;) στις συναυλίες

Κανείς μας δεν είναι άγιος… και έχουμε σπρώξει τους διπλανούς, και ανοιγοκλείνουμε το στόμα έχοντας αστοχήσει με τις λέξεις για τον επόμενο στίχο, και έχουμε παραφερθεί καμιά φορά με κάνα τσίπουρο παραπάνω. Τα λέμε και για μας! Το παραπάνω εγχειρίδιο δεν έχει προσβλητική διάθεση…

Διαβάστε επίσης  Mind The Wax: Ένα Label που κάνει τη διαφορά

 

 

 

Σπουδάζω Οινολογία και Τεχνολογία Ποτών στο ΠΑ.Δ.Α. και ζω στο χαοτικό κέντρο της Αθήνας. Μ'αρέσουν τα τσίπουρα και οι συναυλίες, αν μου δώσετε και τα δύο και είμαστε πάνω σε κανένα βουνό, αφήστε με εκεί να ξεψυχήσω χορτάτος.
Επίσης, λατρεύω το χωριό μου!

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γουίνγκς Χάουζερ, ένας “σκληρός’ χαρακτήρας!

Ο Γουίνγκς Χάουζερ ήταν μια εμβληματική φιγούρα στο κινηματογραφικό και

Πλασματική διαταραχή: Ορισμός και διαγνωστικά κριτήρια

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο, με τίτλο Πλασματική διαταραχή: Ορισμός