H Aννα Μπουρμά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

7 Δεκέμβριος 2016

 

Η μουσικοθεματική παράσταση «Τα 5 στοιχεία» για πρώτη φορά στις Χριστουγεννιάτικές εκδηλώσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί  η παράσταση ” Τα 5 Στοιχεία ” στον ” Πολυχώρο του Δημαρχείου” του δήμου Παλαιού Φαλήρου  όπου θα έχει την ευκαιρία το κοινό να παρακολουθήσει αυτήν την εξαιρετική παράσταση που έχει αποσπάσει από καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, sites κ.α εγκωμιαστικές κριτικές.
Όλα ξεκινούν από ένα σπίρτο …

Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη θεωρία του Ησίοδου, για τα πέντε θεμελιακά στοιχεία (φωτιά, αέρας, νερό, γη και 5ο στοιχείο……….) Εξαιρετικές αφηγήσεις και κείμενα του Τάκη Μπουρμά μας εισάγουν στο μαγικό κόσμο του κάθε στοιχείου, ενώ η Αννα Μπουρμά απογειώνει με την εμηνεία και την χορογραφημένη ερμηνεία της τα τραγούδια της παράστασης.
Όλη η παράσταση είναι οπτικοποιημένη με μοναδικό τρόπο, με τη χρήση εργαλείων σύγχρονης τεχνολογίας και projection mapping. Η παρουσία καπνού ξηρού πάγου ολοκληρώνει την μαγική εικόνα.  Μουσικοί δεξιοτέχνες επί σκηνής ενώνουν τον σύγχρονο ήχο και την Ελληνική παράδοση.

Γενικές πληροφορίες:

Η Αννα Μπουρμά παρουσιάζει, ερμηνεύει και σκηνοθετεί, ενώ τα τραγούδια και τα κείμενα υπογράφει ο συνθέτης & στιχουργός Τάκης Μπουρμάς.

Advertising

Advertisements
Ad 14
Ακολουθούν αποσπάσματα από τα κείμενα της παράστασης:

Φωτιά : Το ξέρω πως η φωτιά μόνο με φωτιά φουντώνει και όχι με αναβολές.
Αέρας: Όπου φυσάει ο άνεμος πάμε κι εμείς. Είναι σαν να μην υπάρχει τίποτα άλλο στην σκέψη μας, πέρα από την διατεταγμένη αποστολή.
Νερό: Στο νερό βρήκα έναν συμπολεμιστή στην μάχη να μετατρέψω τον βάλτο μου σε καθαρή τρεχούμενη διαφάνεια.
Γη : Όταν ο έρωτας κυριεύει τους ανθρώπους, αποθεώνεται η αρμονία των αισθήσεων, ανθίζουν τα ρόδα στην αυλή μου, παίρνει σάρκα και οστά η αθανασία, χαμογελάει η Γή ολάκερη, επιβεβαιώνεται ο μόνος γνωστός παράδεισος.
To πέμπτο στοιχείο: Τα ερωτήματα θα παραμείνουν ερωτήματα και μάλλον έτσι θα μείνουν στο Πάντα.

Διαβάστε επίσης  Τι ακούσαμε περισσότερο αυτή την εβδομάδα;

Κείμενα, ενορχήστρωση : Tάκης Μπουρμάς
Σκηνοθεσία: Άννα Μπουρμά
Κιθάρες, φωνή, αφήγηση: Τάκης Μπουρμάς
Πλήκτρα : Nίκος Καλαντζάκος
Πνευστά : Γιώργος Μακρής
Ήχος : Νίκος Γεωργίου
Φώτα : Στέφανος Ερινιτάκης & Άννα Μπουρμά
Projection mapping: Στέφανος Ερινιτάκης
Computer programming: Νίκος Καλαντζάκος
Παραγωγή : AFM records | Θεοδόσιος Φράγκος

Πολυχώρος Δημαρχείου
Τερψιχόρης  51 & Αρτέμιδος Παλαιό Φάληρο
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, Ώρα 20:30
Διάρκεια παράστασης : 100′  (χωρίς διάλειμμα)
Είσοδος Ελεύθερη

Ένα καλό βιβλίο, ένα puzzle 1000 το λιγότερο κομματιών και ένα εισιτήριο για ένα ταξίδι οι αδυναμίες μου. Με εφόδια τη Δημοσιογραφία και την Ψυχολογία στο σακίδιό μου, θα σου γράψω για οτιδήποτε θελήσεις.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Γονική διαταραχή χρήσης ουσιών: Επιπτώσεις στα παιδιά

Το παρόν άρθρο Το παρόν άρθρο με τίτλο, Γονική διαταραχή

Ιστορία του Drag: Ρίζες, εξέλιξη και σημασία

Ιστορία του Drag: Από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τη Σύγχρονη