Π. Μάργαρης: Ένα πρελούδιο στον έρωτα λίγο πριν του Αγ. Βαλεντίνου

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου στις 19:00

 Ο Παναγιώτης Μάργαρης  στον Πολυχώρο “Αίτιον” (Τζιραίων 8-10, Αθήνα)

Μετά από απουσία τριών ετών από την δισκογραφία, ο Παναγιώτης Μάργαρης παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο  “Πρελούδιο στον έρωτα”. Θα προλογίσουν οι: Γιάννης Ζουγανέλης, Μαίρη Καλδάρα, Μιχάλης Μητρούσης, Γιάννης Παπαμιχαήλ και Πάνος Χρυσοστόμου.

Advertising

Advertisements
Ad 14

Το άλμπουμ “Πρελούδιο στον έρωτα” αποτελείται από συνθέσεις του βραβευμένου κλασικού κιθαρίστα και συνθέτη, οι οποίες ενώνονται με διασκευές του σε τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μια ηχητική μυσταγωγία γεμάτη νότες και ηχοχρώματα, με τη μοναδική μαγεία της κλασικής κιθάρας και κυκλοφορεί από την MLK και τη Nuevo Productions.

Όπως αναφέρει στο σημείωμα του ο Παναγιώτης Μάργαρης, το “Πρελούδιο στον έρωτα” σηματοδοτεί ένα διαχρονικό ταξίδι, με προορισμό την ψυχή, το πάθος, την αγάπη, την εσωτερική τρικυμία, την γαλήνη και τη συναισθηματική ολοκλήρωση.

Συμμετέχει ο Δώρος Δημοσθένους, ο οποίος ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο το τραγούδι του Black “Wonderful Life”.

Είσοδος ελεύθερη

Advertising

Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη Μάργαρη

Ο Παναγιώτης Μάργαρης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε κλασική κιθάρα και ανώτατα θεωρητικά. Τον Ιούνιο του 2000, τού απονεμήθηκε το δίπλωμα κλασικής κιθάρας με άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Ξεκίνησε να εμφανίζεται σε συναυλίες το 1990 και από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει περίπου 1700 εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αφρική. Έχει ηχογραφήσει 15 προσωπικά άλμπουμ, τα περισσότερα εκ των οποίων έφτασαν στο top 10 των επίσημων Ελληνικών charts της IFPI. Οι συνολικές πωλήσεις της δισκογραφίας του, έχουν ξεπεράσει το 1.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως. Ειδικά το album που ηχογράφησε το 2012 με τίτλο “Rock Of My Soul”, θεωρείται πρωτοποριακό και καινοτομικό, μιας και ένωσε μέσω των διασκευών του την κλασική κιθάρα με την Rock μουσική. Το 2005 και 2006, τού απονεμήθηκαν τα μουσικά βραβεία Αρίων (Καλύτερο ορχηστρικό άλμπουμ της Ελλάδας) για τα cd “Cafe de l’ art – Cinema” και “Cafe de l’ art – Τσιτσάνης – Βαμβακάρης” αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης  Από τον Μάρκο στον Στέλιο,την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στο Kremlino.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως: Μίκης Θεοδωράκης, Al Di Meola, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σταμάτης Κραουνάκης, Ελένη Βιτάλη, Χρήστος Λεοντής κ.α.

Με αφορμή την δισκογραφική δουλειά «Ο Παναγιώτης Μάργαρης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη», ο σπουδαίος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης έγραψε για τον Παναγιώτη Μάργαρη

Αγαπητέ μου Παναγιώτη, άκουσα την τελική μορφή της δουλειάς σου και σπεύδω να σ’ ευχαριστήσω και να σε συγχαρώ. Σεβάστηκες απόλυτα το έργο μου και προχώρησες με φαντασία και ευρηματικότητα, αναδεικνύοντας την κιθάρα σε κορυφαίο όργανο μουσικής έκφρασης, εκμεταλλευόμενος όλα τα πλούσια στοιχεία της που αναδείξανε όλες τις πτυχές της μουσικής μου. Σε χαιρετώ με αγάπη, Μίκης Θεοδωράκης

Advertising

Τον Ιούλιο του 2017 βραβεύτηκε από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό.

Ονομάζομαι Ζαννίνα και είμαι φοιτήτρια φαρμακευτικής, ραδιοφωνική παραγωγός, αθλήτρια, ταξιδιάρα ψυχή, αρθρογράφος και... πολυμίξερ. Το motto μου είναι "Manners maketh man" και ατού μου η φαντασία και η αγάπη στο ξεχωριστό. Λατρεύω τα χρώματα του Eduardo Cobra, την μαγεία της Mary Poppins και την αγνότητα του Winnie the Pooh

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Άγιοι Δέκα: το ιστορικό χωριό της Κέρκυρας

Άγιοι Δέκα Οι Άγιοι Δέκα είναι ηπειρωτικός οικισμός της Κεντρικής

Ο καθρέφτης στην τέχνη και ο συμβολισμός του στους πίνακες

Ο καθρέφτης υπάρχει ως θέμα σε πολλούς πίνακες ζωγραφικής. Πολλοί