Η επιστροφή του Prince στις υπηρεσίες streaming

22 Φεβρουαρίου 2017

Prince

Σχεδόν ένα χρόνο από το θάνατο του Prince, η μουσική του είναι και πάλι διαθέσιμη στις σε υπηρεσίες streaming. Οι φήμες που κυκλοφορούσαν μήνες επιβεβαιώθηκαν. Πλέον είναι ήδη διαθέσιμα από την ημέρα που πραγματοποιήθηκαν τα 59α Βραβεία Grammys, στις 12 Φεβρουαρίου.

Έπειτα από την επίσημη ανακοίνωση της υπηρεσίας streaming Napster, ειπώθηκαν τα εξής:

«Οι φήμες ισχύουν…fan της μουσικής χαρείτε!». Σύμφωνα με την Napster θα είναι διαθέσιμα για streaming τα album-παραγωγές της Warner Bros. Θα συμπεριλαμβάνονται και τα κλασικά «1999», «Purple Rain», «Dirty Mind», και «Sign o’ the Times». 

Το παράδειγμα της Napster ακολουθούν το Spotify. Γέμισε έναν σταθμό του μετρό με μοβ διαφημιστικά για να εντείνει την περιέργεια και την ανυπομονησία των fans του Prince. Το ίδιο έκανα και η Amazon Music, το iHeartRadio και η Apple Music. Χωρίς όμως ακόμα να έχουν δοθεί επίσημες ανακοινώσεις.

Η κίνηση αυτή είναι ριζικά αντίθετη στις απόψεις του Prince, ο οποίος τασσόταν ενάντια στο streaming. Ο ίδιος μάλιστα είχε υπογράψει ένα ιδιαιτέρως αυστηρό συμβόλαιο αποκλειστικά και μόνο με την Tidal και απαίτησε την αφαίρεση της δουλειάς του από τις άλλες υπηρεσίες το καλοκαίρι του 2015.

Ως αποτέλεσμα ήταν πολλοί να παρεξηγήσουν αυτή τη στάση του. Όμως ήταν δήλωση του Prince κατά του Spotify και τον τρόπο που διακινούν τη μουσική και υπέρ δικαιωμάτων των καλλιτεχνών.

Prince

Ο Prince ήταν από τους λίγους καλλιτέχνες, αν όχι ο μοναδικός του βεληνεκούς του που επιχείρησε να κατέχει και να διαχειρίζεται ο ίδιος την παραγωγή και διανομή της μουσικής του. Το πιο τρανταχτό παράδειγμα είναι η ριζοσπαστική αποχώρησή του από την Warner Bros το 1996, έπειτα από συνεργασία 18 χρόνων και την κυκλοφορία δίσκων-κολοσσών.

Διαβάστε επίσης  O James Hetfield εμφανίστηκε μετά από καιρό

Από τη μεριά της Warner Bros. Records,  ο πρόεδρος της Cameron Strang δήλωσε:

«Ο Prince ηχογράφησε τα επιδραστικότερα και δημοφιλέστερα album του στα χρόνια που συνεργαζόταν με τη Warner Bros. και είμαστε πλήρως συνειδητοποιημένοι για την ευθύνη που φέρουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε αυτή την απίστευτη κληρονομιά. Η Warner Bros. είναι ενθουσιασμένη που φέρνει τη μουσική του Prince στους εκατομμύρια θαυμαστές του ανά τον κόσμο μέσω των υπηρεσιών streaming, στη μεγαλύτερη νύχτα της μουσικής».

Η εταιρία επίσης ανακοίνωσε την πρόθεση της να κάνει remaster το «Purple Rain», το project πάνω στο οποίο δούλευε ο Prince πριν το θάνατό του, μαζί και δύο ακόμη album ακυκλοφόρητης μουσικής, καθώς και δύο film από συναυλίες στο  Paisley Park. Η κυκλοφορία του έχει προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου, δύο ημέρες μετά τα 59α γενέθλια του Prince.

Φοιτήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενη, εθισμένη στη μουσική, το καλό φαγητό, τη γυμναστική και τις μεταμεσονύχτιες συζητήσεις. Ένθερμη οπαδός της άποψης ότι η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές, ένα παιδί με όνειρα που θέλει να φέρει το μέλλον στα δικά του μέτρα. Δεν περιγράφω άλλο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι