Συνέντευξη από την GABRIELLA METZ

Το μουσικό ταξίδι της Gabriella ξεκίνησε όταν ήταν μόνο τεσσάρων ετών, στο πρώτο μάθημα πιάνου. Συνέχισε να εξελίσσεται μουσικά με το να συμμετέχει σε μαθήματα Κλασσικής και Pop φωνητικής, Κλασσική και Τζαζ θεωρίας, και Κλασσικού πιάνου, τα οποία διδάσκονταν από φτασμένους και αναγνωρισμένους καθηγητές μουσικής.

Στην ηλικία των 16, είχε ήδη ολοκληρώσει όλα τα ακαδημαϊκά επίπεδα των μουσικών μαθημάτων της και απέκτησε το δίπλωμα του Vocal Performance από το περίφημο London College of Music. Από το 2011 μέχρι το 2015, παρόλο το νεαρό της ηλικίας της, η Gabriella ήταν βοηθός Μαέστρου στη Χορωδία Δήμου Αμμοχώστου η οποία κατά τη διάρκεια αυτών των τεσσάρων χρόνων, πραγματοποίησε συναυλίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης όπως την Τσεχία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Κύπρο. Από το 2010 μέχρι το 2015 ήταν μέλος της Χορωδίας «Μοντέρνοι Καιροί», μια χορωδία η οποία πραγματοποίησε πολλές συναυλίες και βραβεύτηκε πολλές φορές στην Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων που διέμενε στην Κύπρο, η Gabriella δίδασκε φωνητική, πιάνο, και μουσική παιδαγωγία σε παιδία από 5 μέχρι 12 ετών. Gabriella συμμετείχε επίσης σε πολλά φεστιβάλ, και οργάνωσε/πραγματοποίησε τις δικές της συναυλίες στην Ευρώπη και Αμερική.

Advertisements
Ad 14

Το 2015, έγινε αποδεκτή η αίτηση της για φοίτηση στο πασίγνωστο Berklee College of Music όπου και σπούδασε Professional Music. H Gabriella θεωρείτε τραγουδίστρια πολλών ειδών μουσικής συμπεριλαμβανομένου της Τζαζ, Blues, Pop, Rock, Fusion, και Όπερας. Επίσης συνθέτει και ενορχηστρώνει Κλασσική και Τζαζ μουσική.

Διαβάστε επίσης  Παυλίνα Βουλγαράκη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Ενώ φοιτούσε στο Berklee, είχε την ευκαιρία να διευρύνει και να αναπτύξει τις μουσικές της γνώσεις και εμπειρίες συμμετέχοντας σε μαθήματα πέρα της Σύνθεσης και του Performance, όπως Μουσικοθεραπεία, Μουσική Εκπαίδευση, Music Business, Μουσική Τεχνολογία και πολλά άλλα.

Η Gabriella κυκλοφόρησε το πρώτο της Single «Grey» το Νοέμβριο του 2018, και ο πρώτος της δίσκος με τίτλο «Breaking Infinity» κυκλοφόρησε στις 3 Μαΐου του 2019 σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

Παρακάτω θα βρείτε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Καλησπέρα Gabriella. Είναι μεγάλη μας χαρά που σε φιλοξενούμε στο περιοδικό μας.

  • Από πότε ξεκίνησε η επαφή σου με την μουσική; Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Μεγάλωσα σε μια μουσική οικογένεια όπου η ενασχόληση μου με την συγκεκριμένη τέχνη ήταν αναπόφευκτη. Δεν υπήρξε ούτε και μια μέρα που να μην είχα επαφή με τη μουσική – έτσι κι αλλιώς είναι κάτι που κυλάει στις φλέβες μου. Από τριών χρονών έλεγα στη μητέρα μου πως θέλω να γίνω μουσικός και ποτέ δεν άλλαξα γνώμη. Η μουσική είναι το πάθος μου, η μεγαλύτερη μου αγάπη κι ο τρόπος ζωής μου.

  • Ποιος είναι το μουσικό σου πρότυπο;

Η αλήθεια είναι πως έχω πολλά μουσικά πρότυπα λόγω του ότι είμαι και πιανίστας πέρα από το τραγούδι κι ακούω και παίζω πολλά διαφορετικά στυλ. Το πρώτο μου μουσικό πρότυπο όμως που ήταν και είναι η Άννα Βίσση. Δεν ξέρω αν είναι λόγω του κυπριακού DNA χα χα! Πιστεύω πως αυτή η γυναίκα μπορεί να μεταδώσει το πάθος της και τα συναισθήματα της στο κοινό της σε δευτερόλεπτα. Η Άννα δεν είναι το πρότυπο μου μόνο σαν φωνή αλλά και σαν performer. Πέρα από την Άννα Βίσση, στη λίστα μου είναι ονόματα όπως, Deborah Myers, Lara Fabian, και Amy Lee.

  • Πως βίωσες τις μέρες της καραντίνας και ποια ήταν η σχέση σου με την τέχνη; Μπορεί κανείς να παραμείνει δημιουργικός σε περίοδο κρίσης;
Διαβάστε επίσης  Στέφανος Βασιλός: «Η αγάπη για την μαγειρική ξεκίνησε από μικρή ηλικία και ήταν όνειρο ζωής»

Προσωπικά, το ότι βρήκα απεριόριστο χρόνο για μελέτη και δημιουργία, ήταν θαύμα. Μελέτησα πάρα πολύ και μέσα στη καραντίνα, ξεκίνησα να γράφω και τον επόμενο δίσκο, κάτι που δεν περίμενα να γίνει γιατί όλο γκρίνιαζα στην αρχή. Το θέμα με μια περίοδο κρίσης είναι ότι πρέπει να αποδεχτείς την κατάσταση και να βρεις την ισορροπία. Αν το καταφέρεις αυτό τότε όλα γίνονται. Η δημιουργία θέλει ηρεμία και χρόνο.

  • Πιστεύεις ότι ο κλάδος σας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα ή θα μπορέσει να ανακάμψει;

Πιστεύω πως τίποτα δεν είναι ανεπανόρθωτο. Σίγουρα η μουσική βιομηχανία έχει πληγεί περισσότερο από άλλα επαγγέλματα αλλά τα πράγματα θα φτιάξουν. Πρέπει πρώτα όμως να ‘αναρρώσουμε’ από την κατάσταση αυτή και να μην τα βάζουμε κάτω. Ο κόσμος αγαπά κι αναζητά τη μουσική κι έτσι δεν θα επανέλθουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς.

  • Ποιο είναι τα album που έχεις κυκλοφορήσει και ποια ήταν η πηγή έμπνευσης γι’ αυτό;

Το πρώτο μου album ονομάζεται ‘Breaking Infinity’ και κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2019. Αυτός ο δίσκος ήταν ο καλύτερος τρόπος για να βγάλω από μέσα μου όλα τα κλειδωμένα συναισθήματα μου και τις πληγές του παρελθόντος. Η πηγή έμπνευσης με λίγα λόγια είναι τα βιώματα μου και τα συναισθήματα που μου προκάλεσαν, καλά και κακά.

  • Πως είναι η εμπειρία του να σπουδάζεις σε ένα τόσο γνωστό πανεπιστήμιο όπως το Berklee και τι πήρες από εκεί;

Το Berklee ήταν όνειρο ζωής για μένα και πραγματικά η εμπειρία αυτή ήταν πολύ ξεχωριστή. Μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα σε ένα τέτοιο πανεπιστήμιο και σου δίνονται καταπληκτικές ευκαιρίες.

  • Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον;
Διαβάστε επίσης  Rolling Stone | Τα 20 καλύτερα album των 90’s (Part 1)

Προς το παρόν λόγω κορονοϊού οι συναυλίες έχουν αναβληθεί κι αναμένουμε την καλυτέρευση της κατάστασης για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Ο επόμενος δίσκος όμως βρίσκεται σε αρχικά στάδια και στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει η παραγωγή του.

 

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

 

Είμαι 20 χρονών και γεννήθηκα στα Γιάννενα.Σπουδάζω Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Λατρεύω τα ταξίδια,ασχολούμαι με το ρεμπέτικο τραγούδι και γράφω ανελλιπώς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Νίκος Μαντάς: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν έρωτα να μοιράζεται»

Ο Νίκος Μαντάς με τη γραφή του εκπλήσσει, προβάλλει το

Κλειώ Ιερωνυμάκη: «Έγραφα από μικρό παιδί»

Η Κλειώ Ιερωνυμάκη είναι μαζί στη στήλη των συνεντεύξεων για