Οδύσσεια 24 στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Άνδρα μοι ἔννεπε, μοῦσα, πολύτροπον, ὃς μάλα πολλὰ πλάγχθη, ἐπεὶ Τροίης ἱερὸν πτολίεθρον ἔπερσεν: πολλῶν δ᾿ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω, πολλὰ δ᾿ ὅ γ᾿ ἐν πόντῳ πάθεν ἄλγεα ὃν κατὰ θυμόν, Ἀ ἀρνύμενος ἥν τε ψυχὴν καὶ νόστον ἑταίρων. ἀλλ᾿ οὐδ᾿ ὣς ἑτάρους ἐρρύσατο, ἱέμενός περ: αὐτῶν γὰρ σφετέρῃσιν ἀτασθαλίῃσιν ὄλοντο, νήπιοι, οἳ κατὰ βοῦς Ὑπερίονος Ἠελίοιο ἤσθιον: αὐτὰρ ὁ τοῖσιν ἀφείλετο νόστιμον ἦμαρ.  

Οδύσσεια 24

 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά, συμμετέχουν σε ένα Μαραθώνιο Ανάγνωσης της Οδύσσειας με αφετηρία την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 στις 11π.μ. Η δράση αυτή ενάγεται στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Αρχαίων Ελληνικών και Λατινικών με έδρα τη πόλη Λυών της Γαλλίας. Ο αριθμός 24 παραπέμπει στο γεγονός ότι η ομηρική αυτή ανάγνωση δεν θα περιοριστεί μόνο εγχώρια αλλά και σε άλλες 24 συνολικά χώρες με 40 διαφορετικές γλώσσες .Λαμβάνουν μέρος 157 ομάδες που συντονίζουν εκπαιδευτικοί και πολιτιστικοί οργανισμοί από 24 χώρες και πάνω από 150 πόλεις. Το νόστο του Οδυσσέα θα συνοδεύει με τους ήχους της αρχαιοελληνικής λύρας ο Δρ.  Νίκος Ξανθούλης, μουσικός και ειδικός στην αρχαία ελληνική μουσική.  Η εκδήλωση δεν είναι ανοιχτή δημόσια, αλλά το κοινό θα μπορεί να έχει πρόσβαση στη ζωντανή μετάδοσή της από την ηλεκτρονική διεύθυνση  https://www.facebook.com/Odyssee24/

 

Advertisements
Ad 14

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 106 82

Τηλέφωνο: 213214 4891

Email: eam@culture.gr, www.namuseum.gr

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 13:00-20:00, Τρίτη-Κυριακή 09:00-16:00.

Διαβάστε επίσης  Ιστορία της φράουλας

 

Έχω μια γάτα, αδιάβαστα (πολλά) βιβλία και στα λευκώματα του Δημοτικού σχολίαζα ως όνειρό μου να γίνω συγγραφές και ποιήτρια. Σπουδάζω Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, χορεύω, περπατάω στα στενά και εξερευνώ μουσεία ενώ τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι ανάμεσα σε δύο νησιά και μια πόλη, τα οποία ανακαλύπτω όλο και περισσότερο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τζιμ Θορπ

Τζιμ Θορπ: Ένας υπεραθλητής με ινδιάνικες ρίζες

Ο Τζιμ Θορπ ήταν Αμερικανός αθλητής και Χρυσός Ολυμπιονίκης. Κέρδισε
Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.