Αποτρίχωση με laser

 

Το  laser είναι μια νέα επαναστατική μέθοδος  η οποία καταργεί την έντονη τριχοφυΐα γρήγορα, ανώδυνα και οριστικά. Είναι μια μόνιμη και πολύ προσιτή λύση. Στην ουσία είναι μια απλή διαδικασία και θα έλεγε κανείς ότι είναι και πολύ οικονομική. Αν σκεφτείς τα χρήματα που έχεις δώσει σε διάφορα αισθητικά κέντρα για να απαλλαγείς από την τριχοφυΐα, θα καταλάβεις ότι αξίζει να κάνεις laser.

Τι ακριβώς είναι το laser;

Είναι μηχανήματα φωτός που εκπέμπουν ένα μήκος κύματος που σιγά σιγά καταστρέφει την παραγωγή της τρίχας. Η δέσμη του laser στοχεύει στο θύλακα της τρίχας χωρίς όμως να επηρεάζει τον περιβάλλοντα ιστό. Η ρίζα της τρίχας καταστρέφεται διότι η μελανίνη μέσα στο θύλακα απορροφά τη φωτεινή ενέργεια.
Υπάρχουν πολλοί τύποι laser και διαφοροποιούνται ανάλογα  με το χρώμα, το πάχος της τρίχας αλλά και το χρώμα της επιδερμίδας που έχει ο καθένας. Υπάρχει μια περίπτωση να υπάρχει μια μικρή ενόχληση κατά την διάρκεια της χρήσης. Όμως, τις περισσότερες φορές γίνεται χρήση μιας αναισθητικής κρέμα, ιδιαίτερα σε ευαίσθητες περιοχές, οπότε δεν υπάρχει πόνος.

Advertisements
Ad 14

 

Τι πρέπει να προσέχεις

Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν γυναίκες και άνδρες και αφορά διάφορες περιοχές του σώματος. Πριν ξεκινήσεις να κάνεις τη θεραπεία καλό θα ήταν να μιλήσεις με τον γιατρό σου, να τον εμπιστευτείς και να μάθεις όποια χρήσιμη πληροφορία χρειάζεται. Αρχικά, πριν ξεκινήσεις το laser πρέπει να έχεις σταματήσει οποιαδήποτε τύπου αποτρίχωση σε εκείνη την περιοχή, τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν. Βέβαια, σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφερθεί ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είτε έχεις κάνει αποτρίχωση είτε όχι δεν έχει σημασία, γιατί το laser θα στοχεύσει στη ρίζα της τρίχας είτε αυτή υπάρχει είτε όχι.

Διαβάστε επίσης  Σπιτική χαλάουα: Όσα πρέπει να ξέρεις πριν ξεκινήσεις την διαδικασία

Επίσης, ειδικά σε περίοδο καλοκαιριού χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στον ήλιο, καθώς μετά την συνεδρία πρέπει να προσέχεις για περίπου 8 μέρες. Η επαφή του με αυτόν μπορεί να δημιουργήσει ερεθισμό στο δέρμα. Τέλος, καλό είναι να αποφεύγονται οι κρέμες μετά ή και πριν από το laser. Οι ειδικοί θα σου πουν ακριβώς τι χρειάζεται να βάλεις και πώς να προσέξεις εκείνη την περιοχή.

Σίγουρα το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει καθώς το δέρμα θα είναι λείο και βελούδινο. Οι περιοχές που μπορεί κάποιος να κάνει είναι:

  • Στην περιοχή του προσώπου και συγκεκριμένα:

Άνω χείλος, πιγούνι, φαβορίτες, μεσόφρυδο, φρύδια

  • Στο υπόλοιπο σώμα:

Σε μασχάλες, χέρια, στήθος, κοιλιά, πλάτη, πόδια, γλουτούς και μπικίνι

 

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ο λευκός ελέφαντας, η αληθινή ιστορία της Αγνής Ιωάννου

«Ο λευκός ελέφαντας» είναι το πιο αληθινό βιβλίο που θα
Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι