Αθλήματα στην παραλία

Αθλήματα στην παραλία
Πηγή εικόνας: ISCA

Είναι σίγουρα καλοκαίρι και είναι καυτό. Ήρθε η ώρα να εκμεταλλευτούμε τις μεγάλες μέρες και ζεστές θερμοκρασίες και να στραφούμε στα αθλήματα στην παραλία.

Το καλοκαίρι είναι για να διασκεδάζετε και να απολαμβάνετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος  να περνάτε όλη την ημέρα και να χαλαρώνετε σε μια πετσέτα παραλίας ή σε μια πολυθρόνα παραλίας και να καταναλώνετε νόστιμα φρούτα, τυρί, μπισκότα και να πίνετε μπύρα, μηλίτες ή κρασί.

Γιατί να μην χαλαρώσετε και να δοκιμάσετε μία από αυτές τις υπαίθριες δραστηριότητες; Είναι όλες εξαιρετικές προπονήσεις και είναι πολύ διασκεδαστικό να το μοιράζεστε με άλλα άτομα. Απλώς λάβετε υπόψη ότι όποτε σκοπεύετε να περάσετε χρόνο τόσο στον ήλιο όσο και στο νερό, μια καλή αδιάβροχη αντηλιακή κρέμα είναι απαραίτητη και ένα πουκάμισο για τα παιδιά σας.

Βραχείτε

Είτε έχετε πρόσβαση σε έναν ωκεανό, μια λίμνη ή μια πισίνα, η άσκηση στο νερό είναι καλή για τις αρθρώσεις και τα οστά σας. Επίσης εξακολουθεί να είναι εξαιρετική για την μυϊκή τόνωση και για αερόβια άσκηση. Το νερό προσφέρει ένα εντελώς διαφορετικό είδος αντίστασης σε ένα σώμα που είναι συνηθισμένο να κινείται στην ξηρά.  Η άσκηση στο νερό, παίρνει πολύ περισσότερη ενέργεια και κατά συνέπεια καίει πολύ περισσότερες θερμίδες. Ακόμα και με χαλαρό ρυθμό, το κολύμπι καίει διπλάσιες θερμίδες από το περπάτημα.

Advertisements
Ad 14

Σέρφινγκ . Το Bodysurfing είναι επίσης υπέροχο επειδή έχει χαμηλή καμπύλη μάθησης, αλλά ποτέ δεν παύει να είναι διασκεδαστικό. Υπάρχει πάντα κάποια νέα ή προκλητική παραλλαγή για να απολαύσετε. Επιλέξτε μια παραλία με κύματα και χωρίς μεγάλους βράχους ή άλλους κινδύνους. Θα θελήσετε ένα καλό ζευγάρι πτερύγια ιστιοσανίδας (τα περισσότερα πτερύγια κολύμβησης με αναπνευστήρα είναι πολύ μεγάλα και τείνουν να βγαίνουν) για να σας δώσει την επιτάχυνση και τη δύναμη να μπείτε στα κύματα. 

Διαβάστε επίσης  Καρκίνος του μαστού : Πώς μπορώ να τον προλάβω;

Πόλο. Την επόμενη φορά που θα συμμετάσχετε σε πισίνα πάρτι, διοργανώστε ένα απλό παιχνίδι πόλο μεταξύ φίλων. Εάν δεν έχετε μια πραγματική μπάλα υδατοσφαίρισης, μία μπάλα για παιδιά είναι το επόμενο καλύτερο πράγμα, ή μία ελαφρώς ξεφουσκωμένη μπάλα βόλεϊ. Ορίστε στόχους και στα δύο άκρα της πισίνας, χρησιμοποιώντας καρέκλες βεράντας. Οι κανόνες της πραγματικής υδατοσφαίρισης είναι υπερβολικά περίπλοκοι, αλλά για τους σκοπούς μας απλώς σκεφτείτε το ποδόσφαιρο στο νερό. Δεν επιτρέπεται να στέκεστε στο κάτω μέρος και όταν σηκώσετε τη μπάλα με το χέρι πρέπει να περάσετε ή να κάνετε πάσα. Μεταξύ του πέλματος του νερού και του σπριντ πάνω και κάτω από την πισίνα, οι μύες και η αερόβια ικανότητα σας θα δουλέψουν πολύ πιο σκληρά από το να κολυμπήσετε μερικούς γύρους. Παίξτε στο 20 και αλλάξτε το τέλος όταν η πρώτη ομάδα φτάσει στο 10.

Άμμος. Ας επιστρέψουμε στην παραλία και ας δούμε ένα άλλο άγνωστο περιβάλλον που προσφέρει μια εξαιρετική ευκαιρία προπόνησης: βαθιά, μαλακή άμμο. Είτε τρέχετε, περπατάτε ή παίζετε ποδόσφαιρο, η άσκηση οποιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας σε βαθιά άμμο αυξάνει σημαντικά το επίπεδο της άσκησής σας. Αν τρέχετε κανονικά 6 χιλιόμετρα σε σκληρό έδαφος, 3 χιλιόμετρα μαλακής άμμου θα σας κάνουν να λαχανιάσετε. Στις τοπικές παραλίες, είναι εξαιρετική άσκηση η εναλλασσόμενη από τζόκινγκ σε σπριντ. Κάθε σπριντ μαλακής άμμου θα ανεβάσει τον καρδιακό σας ρυθμό. Κατά το επόμενο διάστημα, κάντε ένα εύκολο τρέξιμο ή ακόμα και μια βόλτα για να αφήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό να επιβραδυνθεί.

Μπιτς βόλεϊ. Το Βόλεϊ στην παραλία προσφέρει άσκηση αλλά και τέλειο μαύρισμα. Το κλειδί εδώ είναι η σταθερή δυναμική κίνηση, η οποία χτίζει ισορροπία και δύναμη στον πυρήνα, σε συνδυασμό με κάθετα άλματα που δίνει στα πόδια και τους γλουτούς εκρηκτική δύναμη. Εάν δεν έχετε δίχτυ, απλώς παίξτε με έναν φίλο για 15 ή 20 λεπτά, προσπαθώντας να κρατήσει την μπάλα στον αέρα όσο το δυνατόν περισσότερο, αυξάνοντας συνεχώς την απόσταση μεταξύ των δυο σας. Όταν πέσει η μπάλα, πλησιάστε πιο κοντά και ξεκινήστε ξανά.

Διαβάστε επίσης  4 ελληνικά νησιά που αξίζει να φωτογραφίσεις!

Τρέξιμο στον αμμόλοφο. Βρείτε έναν αμμόλοφο κοντά στο σπίτι σας και ξεκινήστε την κατάβαση. Στο δρόμο προς τα κάτω αφήστε το σώμα σας να πηδήξει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Με την αύξηση της μυϊκής και της αερόβιας άσκησης και την απόλυτη χαρά του περιορισμού, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Υπάρχουν αμμόλοφοι σε όλες τις ακτές και τις ερήμους του κόσμου – τι περιμένετε;

Πηγή άρθρου: 5 Fun Summer Beach & Water Sports for Fitness On: Jan 07Author: sammyPT Categories: Articles, Exercise, Fitness, Inspiration, Lifestyle, Training

 

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Φρύδια

Φρύδια: 5 tips για ένα άψογο αποτέλεσμα

Φρύδια, ή αλλιώς ο καμβάς του προσώπου μας και αυτό διότι

Космобет – Нове ліцензійне онлайн казино Cosmobet.ua

Рік заснування 2024 Мінімальний депозит 100 грн Advertisements Мінімальний вивод