Υποχρεωτική εξυπηρέτηση ασθενών χωρίς ραντεβού από τις μονάδες του ΠΕΔΥ

Εγκύκλιο με την οποία εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση όλων των πολιτών από τις μονάδες του ΠΕΔΥ και τα κέντρα υγείας, με ή χωρίς ραντεβού, απέστειλε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι γιατροί του ΠΕΔΥ είναι υποχρεωμένοι να εξυπηρετούν κατά προτεραιότητα τα προγραμματισμένα ραντεβού τους κατά τη διάρκεια της εφτάωρης εργασίας τους.

Σε περίπτωση, όμως, που ο γιατρός κάποιας ειδικότητας δεν εξυπηρετεί κάποιο ραντεβού υποχρεούται να δέχεται ασθενείς που έρχονται στη Μονάδα Υγείας. Ταυτόχρονα, στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι υπεύθυνος για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση όλων των ληπτών των υπηρεσιών υγείας, είτε με προγραμματισμένο ραντεβού είτε χωρίς, είναι ο Διευθυντής της εκάστοτε Μονάδας, ο οποίος οφείλει να ενημερώσει τους γιατρούς της Μονάδας για τη σχετική εγκύκλιο.

μονάδες του ΠΕΔΥ

Ηλεκτρονικές καταγγελίες

Advertisements
Ad 14

  Σε περίπτωση που οι πολίτες διαπιστώσουν πως  δεν εξυπηρετούνται από τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, μπορούν να υποβάλλουν τα παράπονά τους και τις καταγγελίες τους ηλεκτρονικά στο depsecgen@moh.gov.gr.

Επίσης, σε περίπτωση που οι πολίτες έχουν μερική ή και καθόλου εξοικείωση με το ηλεκτρονικό περιβάλλον, η καταγγελία γίνεται με τη βοήθεια του Διευθυντή της αρμόδιας Μονάδας.

 

Πηγή: http://www.moh.gov.gr/articles/ministry/grafeio-typoy/press-releases/4345-egkyklios-gia-thn-ypoxrewtikh-paroxh-yphresiwn-ygeias-stoys-polites-se-pedy-kai-kentra-ygeias-me-h-xwris-ranteboy

Διαβάστε επίσης  Εξερευνώντας το νευρικό σύστημα (Μέρος 1ο)

Ονομάζομαι Κατερίνα Δροσοπούλου! Είμαι φοιτήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Λάτρης της καλής μουσικής και των ταξιδιών, δε χάνω ποτέ ευκαιρία να ανακαλύπτω νέα μέρη. Αγαπώ τις ατέλειωτες συζητήσεις με φίλες και δε θα ακούσεις ποτέ όχι από μένα σε κάποια πρόταση για έξοδο.
Υπέρμαχη οπαδός της φράσης: «Μέρα χωρίς να χαμογελάς, είναι χαμένη μέρα»
E-mail επικοινωνίας: cathrindrosopoulou@gmail.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μια Δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας: το νέο κωμικορομαντικό, αστυνομικό μυθιστόρημα από την Ελένη Γκίκα Πετρουλάκη

Το Μια δασκάλα, δύο φόνοι και ένας έρωτας της Ελένης
look

Πως να αναβαθμίσεις τα basic καλοκαιρινά look!

Καλοκαιράκι…και καλοκαιρινά look, επιτέλους! Αέρινα ρούχα, όχι πολλά items και