Γέννημα θρέμμα Πειραιώτης , ο Βρεττός Βρεττάκος , έγινε το big thing της υψηλής ραπτικής και ντύνει τις μεγαλύτερες σταρ της μουσικής σκηνής.
Ο Βρεττός Βρεττάκος ακόμα θυμάται τον εαυτό του σαν παιδί να ζωγραφίζει ατελείωτες ώρες , με κύρια πηγή έμπνευσης του τα ρούχα και τις στολές των ηρώων που λάτρευε. Ο ίδιος εξομολογείται σε συνεντεύξεις του πως είχε μεγάλη επιρροή για τον ίδιο το επάγγελμα της μητέρας του που ήταν μοδίστρα και πολύ γρήγορα ήρθε η στιγμή που συνειδιτοποίσε πως πρέπει να ακολουθήσει το όνειρο του με κάθε κόστος. Ο ίδιος έδινε πανελλήνιες με σκοπό να περάσει στο τμήμα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Επικοινωνίας αλλά κατάλαβε πως στην περίπτωση που τα κατάφερνε με τις Πανελλήνιες δεν θα είχε καμία ελπίδα να πραγματοποιήσει τα όνειρα του. Έτσι δεν πέρασε στο εν λόγω τμήμα και αν’ αυτού σπούδασε στη Ρώμη ενδυματολογία θεάτρου και μόδας. Στην γειτονική χώρα ο Βρεττός Βρεττάκος γνώρισε την τη Λίλη Αποστολοπούλου, η οποία πριν λίγα χρόνια έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί και ολοκλήρωσε την επιτυχία του ζευγαριού σε όλα τα επίπεδα. Ακολούθησαν οι σπουδές του στο Λονδίνο στο Central Saint Martins και το μεταπτυχιακό του στο Royal College of Art του Λονδίνου. Εκεί ο Βρεττός ήρθε σε επαφή για πρώτη φορά με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μόδας, είχε για δάσκαλο του τον Αλεξάντερ ΜακΚουίν , γνώρισε τη διευθύντρια της αμερικανικής “Vogue”, Αννα Γουίντουρ και τον Τζον Γκαλιάνο.
Το όχι στον οίκο Dior
Η πρακτική του στον οίκο Dior σαν μέλος της ομάδας σχεδιασμού, την εποχή που ήταν επικεφαλής ο Τζον Γκαλιάνο, του άνοιξε τις πόρτες και το μεγάλο βήμα θα γινόταν εκείνη τη στιγμή με ένα συμβόλαιο αποκλειστικής συνεργασίας με τον οίκο Dior. Ο Βρεττός Βρεττάκος το αρνήθηκε διότι η αποκλειστική συνεργασία θα αποτελούσε εμπόδιο για τη δημιουργία της δικής του συλλογής.
Και κάπως έτσι επιστρέφει στην Ελλάδα
Παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά του το 2008, στην Εβδομάδα Μόδας που έλαβε χώρα στην Αθήνα και ο χαρακτηρισμός που έβαλαν στυλίστες και οι fashion editors δίπλα στο όνομά του ήταν εκείνος του νέου σχεδιαστή οποίος είναι πολλά υποσχόμενος. Λίγα χρόνια αργότερα θα αποκτήσει τον δικό του χώρο στον Αλιμο και όλη η ελληνική σόου μπιζ θα τον εμπιστευτεί . H Ελένη Μενεγάκη, Τζένη Μπαλατσινού, η Ζέτα Μακρυπούλια, η Δέσποινα Βανδή και η Αγγελική Ηλιάδη είναι μόνο μερικές που έχουν επιλέξει τις δημιουργίες του Βρεττού στην Ελλάδα.
Οι παγκόσμιες συνεργασίες
Η πρώτη ξένη σταρ που εμπιστεύτηκε τον Έλληνα σχεδιαστή ήταν η Μπιγιονσε. Μετά το τέλος της παρουσίασης της δουλειάς του στη Ρωσία του τηλεφώνησαν ζητώντας δύο ρούχα του Βρεττού για την παγκόσμια περιοδεία της Μπιγιονσέ. Το ένα από τα δύο ρούχα δεν άρεσε απλώς στην Μπιγιονσέ αλλά κυριολεκτικά το ερωτεύτηκε. Πρόκειται για μια μαύρη φόρμα, η οποία έχει πάνω της ραμμένα 300.000 κρύσταλλα Swarovski, ένα ρούχο- κόσμημα, όπως το χαρακτήρισαν πολλοί. Ακολούθησαν η Σακίρα και η Τζένιφερ Λόπεζ που φόρεσαν δημιουργίες με την υπογραφή του Βρεττού και απέρριψαν μεγάλους οίκους υψηλής ραπτικής.
Ο ίδιος δηλώνει πως δεν έχει κάποια συγκεκριμένη πηγή έμπνευσης και πως “Η έμπνευσή μου έχει πολλά πεδία άντλησης. Μια ιστορία ζωής από απλούς καθημερινούς ανθρώπους στον δρόμο, μια ταινία , ένα τραγούδι , ένα όνειρο, από συσσωρευμένες εμπειρίες έμπνευσης, ιστορικές , κοινωνικές , βιωματικές. […]Δεν έχω μια μούσα , κάθε φορά βάζω σαν στόχο να εμπνευστώ για διαφορετικούς τύπους προφίλ και αισθητικής γυναίκας. Η γυναικεία παρουσία σίγουρα καθορίζει και προσδιορίζει ολοκληρωτικά το DNA της δουλειάς μου.” Παρόλα αυτά η Florence Welsh, η Rooney Mara ,η Tilda Swinton και η Daphne Guinness είναι τα δικά του fashion icon.
Παρά την τεράστια παγκόσμια επιτυχία του, ο Βρεττός Βρεττάκος φαίνεται ιδιαίτερα απλός και σεμνός σαν άνθρωπος και ακόμη και στις επιδείξεις του προτιμά να μην διασχίζει την πασαρέλα για το φινάλε με την υπόκλιση του σχεδιαστή και αρκείται σε έναν σεμνό χαιρετισμό καθώς προτιμά να μιλάει μέσα από τη δουλειά του και αυτή τα λέει όλα.