Γιατί αγαπάμε τόσο τα vintage γυαλιά;

vintage
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Τα vintage γυαλιά, είτε ηλίου είτε και μυωπίας, είναι μία τάση που επανέρχεται συνεχώς στη μόδα. Αυτά τα μοναδικά αξεσουάρ έχουν έναν αέρα και μία αίγλη περασμένων εποχών. Έτσι έχουν μία μοναδική θέση στην καρδιά κάθε fashionista. Stay tuned για να βρεις μερικούς καλούς λόγους να τα αγαπήσεις και εσύ, αν ήδη δεν τα λατρεύεις.

vintage
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Γιατί να τα επιλέξεις;

Κάθε ζευγάρι vintage γυαλιά κρύβει και μία ιστορία, μία ανάμνηση, ανακαλεί μνήμες από υπέροχες σελίδες της μόδας. Φορώντας ένα μοναδικό κομμάτι της δεκαετίας του ’50 και του ’70 νιώθεις μέρος μοναδικών εποχών και σελίδων της μόδας. Πέρα της νοσταλγίας και της ιστορίας που κρύβει ένα vintage ζευγάρι γυαλιά, θέτει και το μείζων θέμα της μόδας του 21ου αιώνα, που δεν είναι άλλο από τη βιωσημότητα και την οικολογική συνείδηση. Αντί να επενδύσεις σε ένα νέο ζευγάρι γυαλιά γιατί να δώσεις ζωή σε ένα παλιό κομμάτι. Αναμφίβολα ένα σύγχρονο κομμάτι δεν κρύβει τη διαχρονικότητα ενός vintage. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα μειώσεις την περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά θα αποκτήσεις και ένα υπέροχο κομμάτι γεμάτο στυλ, ιστορία και, σαφώς ποιότητα.

vintage
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Η ποιότητα είναι κάτι το οποίο και αντιπροσωπεύει τα vintage κομμάτια. Είναι κομμάτια με μοναδικό σχεδιασμό, κατασκευασμένα με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και τα υλικά. Οι σχεδιαστές εκείνων των εποχών δημιουργούσαν κομμάτια με ιδιαίτερη κομψότητα, τα οποία έχουν σκοπό να εντυπωσιάζουν, να κλέβουν τα βλέμματα με την κομψότητα τους και την ποιότητα τους.

vintage
Πηγή εικόνας: pinterest.com

Ένα vintage κομμάτι, και κατά επέκταση ένα vintage ζευγάρι γυαλιά θα δώσει στο look σου έναν μοναδικό αέρα, που τα σύχρονα αξεσουάρ δύσκολα μπορούν να επιτύχουν. Έχουν δικό τους χαρακτήρα και δίνουν στα outfits μία ξεχωριστή πνοή. Παρόλα ταύτα μπορείς να τα δεις και από μία όχι τόσο ρομαντική σκοπιά. Πιο συγκεκριμένα τα vintage γυαλιά αποτελούν συχνά και επενδύσεις, αφού η αξία τους μπορεί να αυξηθεί μέσα στα χρόνια. Κομμάτια σημαντικών σχεδιαστών, από limited editions μπορούν να αποτελέσουν μία σημαντική οικονομική επένδυση.

Διαβάστε επίσης  Μυστικά ομορφιάς για νύφες: 5 βήματα για να λάμπεις στο γάμο σου

Μήπως να κάνεις μία βόλτα στη ντουλάπα της μαμάς και της γιαγιάς;

Από πολύ μικρή κατάλαβα πως η μόδα είναι αυτό που με γεμίζει. Έτσι σιγά σιγά έβρισκα συνεχώς ευκαιρίες να ασχολούμαι και να μαθαίνω για αυτή. Πιστεύω πως ο καθένας μας μπορεί να ντύνεται όπως του αρέσει, εξάλλου, το προσωπικό στυλ του καθενός είναι ο μοναδικός πλούτος έκφρασής του. Παρόλα αυτά ο κόσμος της μόδας είναι ένας κόσμος τέχνης και ανησυχίας, πολύ πιο διαφορετικός από τις τάσεις που κυκλοφορούν κάθε σεζόν.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι