Καλλυντικά απομιμήσεις: Κίνδυνοι και πώς να τα αποφύγετε

Όπως με όλα τα αντικείμενα στο εμπόριο, έτσι και με τα καλλυντικά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί από που τα προμηθευόμαστε ειδάλλως επικρατεί ο κίνδυνος να πέσουμε στην παγίδα των απομιμήσεων. Όσον αφορά τα ρούχα και τα παπούτσια “μαϊμού” εκτός από την χαμηλότερη ποιότητα και την ηθική διάσταση, δεν υπάρχει κάποιος περαιτέρω κίνδυνος. Από την άλλη, για o,τι έχει να κάνει με τα καλλυντικά, οι συνέπειες είναι δεινότερες. Παρακάτω θα αναφερθούμε αναλυτικά στα καλλυντικά απομιμήσεις καθώς και σε τρόπους για να αποφύγουμε τυχόν αγορά.

Κίνδυνοι

Εκτός από την κακή ποιότητα των καλλυντικών αυτών, οι επιπτώσεις που μπορεί να έχουν στην υγεία εκείνου που τα χρησιμοποιεί είναι δραματικές. 

Όπως όλα τα προϊόντα απομιμήσεις , έτσι και στην περίπτωση των καλλυντικών, κατασκευάζονται, ως επί των πλείστων, σε μικρά εργαστήρια, σε αποθήκες και υπόγεια χωρίς την στοιχειώδη υγιεινή και με υλικά αρκετά επιβλαβή. Έχοντας υπόψη ότι τα καλλυντικά έρχονται σε άμεση επαφή με την επιδερμίδα, κάθε αμφιβόλου ποιότητας συστατικό μπορεί να επιφέρει σοβαρά προβλήματα στο δέρμα. 

Εκτός αυτού, οι συσκευασίες είναι πιστά αντίγραφα των πρωτότυπων με αποτέλεσμα να μην αναγράφονται τα συστατικά που περιέχουν αυτά τα προϊόντα αλλά τα αφεντικά. Το γεγονός αυτό, ανοίγει το δρόμο στους κατασκευαστές να χρησιμοποιήσουν πολύ βλαβερά συστατικά που μπορούν να δημιουργήσουν από αλλεργικά σοκ έως και σοβαρά εγκαύματα στον χρήστη, αφού είναι δεδομένο ότι δεν έχουν τεσταριστεί πριν βγουν στο εμπόριο.

Καλλυντικά Απομιμήσεις
hudabeauty.com
Καλλυντικά Απομιμήσεις
happi.com

Πως να αποφύγετε τον κίνδυνο

Συχνά, αν κάποιος δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα, δεν μπορεί να διακρίνει το αφεντικό από την απομίμηση. Έτσι, ο πιο σίγουρος τρόπος να μην πέσετε στην παγίδα είναι να προσέχετε από που προμηθεύεστε τα καλλυντικά σας. 

Διαβάστε επίσης  Τα 5 καλύτερα highlighter κάτω των 10 ευρώ!

Αποφύγετε τα αμφιβόλου ποιότητας e-shops, facebook market place, υπαίθριες αγορές και μαγαζάκια στις γειτονιές που ισχυρίζονται ότι έχουν huda παλέτες και mac κραγιόν στο 1/3 της τιμής καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι πουλούν καλλυντικά απομιμήσεις.

High end καλλυντικά στην Ελλάδα δεν κυκλοφορούν σε πολλά καταστήματα. Προμηθευτείτε τα από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων όπως Sephora, Hondos Center, Attica Beauty και Gallerie de beaute. Ενδεικτικά αναφέρουμε και μερικά online καταστήματα που έχουν αφεντικά προϊόντα: lookfantastic.gr, beautybay.com, londonlovesbeauty.com και άλλα.

Πάντως, την τελευταία χρονιά πολλοί Έλληνες influencers στηρίζουν στο instagram ηλεκτρονικά καταστήματα με προϊόντα απομιμήσεις με αποτέλεσμα αρκετοί να πέφτουν στην παγίδα και να αγοράζουν, γι’αυτό επιβάλλεται να προμηθευόμαστε τα καλλυντικά από γνωστά καταστήματα, όπως αυτά που προαναφέρθηκαν.

Δεν είναι αναγκαίο να ξοδεύετε μια περιουσία σε καλλυντικά. Εκτός από τις περιόδους εκπτώσεων , όλο τον χρόνο υπάρχει πλήθος αξιόλογων drugstore εταιρειών που δεν θα βάλουν σε κίνδυνο την υγεία σας.

Καλλυντικά Απομιμήσεις
theodysseyonline.com

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Βήμα βήμα

Μουσικές ανησυχίες με κρατούν ξάγρυπνο απόψε, καθώς ένα αρκετά υποφερτό

Khara-Khoto, η «μαύρη πόλη»

Κατά κοινή ομολογία η ιστορία της πόλης του Khara-Khoto γνωστή