Γώνη Μούκα: Οι επιθυμίες μας είναι Δύναμη

Προσωπικό αρχείο: Γώνη Μούκα

Η Γώνη Μούκα είναι LIFESUCCESS Σύμβουλος, από τις πιο πετυχημένες στον χώρο της. Στόχος της είναι να καθοδηγεί και να επικοινωνεί την πραγματική αλήθεια που διέπει την ανθρώπινη φύση. Ένας Lifesuccess Consultant, ποτέ δεν κρίνει και δεν χειραγωγεί τους ανθρώπους παρά τους νοιάζεται και τους αντιμετωπίζει με ευγένεια. Έχει πολλά να μας προτείνει ώστε να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά μας και να μάθουμε να αγαπάμε περισσότερο τον εαυτό μας! Καλή ανάγνωση!

 

Καλώς ήρθατε στο maxmag.gr! Θα ήθελα να συστηθείτε στους αναγνώστες του περιοδικού μας.

Καλώς βρεθήκαμε λοιπόν! Πέρα από το όνομα και την ιδιότητα (που συνήθως λίγα ορίζει) είμαι ένας άνθρωπος που ελπίζει, αισιοδοξεί, νοιάζεται και επιμένει. Ίσως να ακούγεται περίεργα αλλά φανταστείτε πώς θα ήταν αν όλοι μας συστηνόμασταν με τις λέξεις που ταιριάζουν σε μας, παρά με το όνομα που μας έχει δοθεί…Παρόλα αυτά, χρειαζόμαστε ταυτότητες για να αναγνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Έτσι, το όνομά μου είναι Γώνη Μούκα, και η ιδιότητά μου Lifesuccess Consultant και συνεργάτης του Bob Proctor στην Ελλάδα από το 2009.

Lifesuccess Consultant. Μπορείτε να μας εξηγήσετε με απλά λόγια αυτόν τον όρο;

Advertisements
Ad 14

Αν και δεν χρησιμοποιώ αγγλικούς όρους σε ό,τι κάνω (έχουμε μια υπέροχη γλώσσα που περιγράφει ξεκάθαρα κάθε έννοια), έχω κρατήσει αυτή την «ταμπέλα» έτσι όπως μας την έδωσε ο Bob Proctor από την αρχή της συνεργασίας μας. Μεταφράζοντας σημαίνει: «Σύμβουλος Επιτυχίας Ζωής». Πολύ γενικός όρος, ωστόσο καθρεφτίζει επακριβώς την πρόθεσή μου για κάθε άνθρωπο που έρχεται κοντά μου: Να τον βοηθήσω να έχει μια ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ζωή. Φυσικά η Επιτυχία για κάθε άνθρωπο είναι μια ξεχωριστή υπόθεση και μόνο εκείνος μπορεί να καθορίσει το τι σημαίνει  στη δική του ζωή. Γι’ αυτό, πάντα στην αρχή της γνωριμίας μας, είναι η κύρια έρευνά μας που πραγματικά ξεκλειδώνει τα όνειρα, τις φιλοδοξίες και πάνω απ’ όλα τη Δυναμική του. Δεν υπάρχει εδώ στάνταρ και νόρμα στα Θέλω και στις Επιθυμίες. Και ένας Lifesuccess Consultant, ποτέ δεν κρίνει και δεν χειραγωγεί τους ανθρώπους ως προς αυτά. Άλλωστε, το «μεγάλο» πρόβλημα ή όνειρο για κάποιον, μπορεί να είναι «μικρό» για κάποιον άλλον, και αντίστροφα.

 

Διαβάζοντας το βιογραφικό σας ξεκινήσατε τις σπουδές σας ως Παιδαγωγός Προσχολικής ηλικίας. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Ξεκίνησα ως Παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας. Η αγάπη μου για τα παιδιά και το πάθος μου για την Ψυχολογία με ώθησαν στην επιλογή των σπουδών μου. Η πραγματική μου σπουδή ωστόσο, ήταν στα χρόνια που δούλεψα με τα παιδιά και στην ουσία μαθήτευσα δίπλα σ’ αυτούς τους μικρούς δασκάλους. Και το πολυτιμότερο μάθημα που μου έδωσαν είναι πως η Ευτυχία και η Επιτυχία δεν είναι στόχοι αλλά αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Στα χρόνια που ακολούθησαν και κάνοντας τα δικά μου παιδιά – 2 κόρες που αποτελούν τη μεγαλύτερη ευλογία της ζωής μας με τον Γιώργο, τον άντρα μου – κατανόησα πως αυτό το δικαίωμα στην ευτυχία μεγαλώνει και ισχυροποιείται όταν το μοιράζεσαι και το προσφέρεις. Κι αυτό φυσικά σημαίνει, απαιτεί και δημιουργεί Ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης  Γιώργος Γελαράκης: "Αν μπερδεύτηκε το "νήμα"...τότε πρέπει να κοπεί..."

 

Τι ρόλο παίζουν οι σπουδές Ψυχολογίας στην ζωής σας και πώς αυτό συνδέεται με το Lifesuccess consulting;

Αυτό που πάντα κρατώ μέσα μου σαν υπενθύμιση είναι ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές των ανθρώπων». Χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί και να μην προκαλούμε συνειδήσεις. Ο σεβασμός στην προσωπική ιστορία κάθε ανθρώπου είναι για μένα ευθύνη μεγάλη. Το να γνωρίζεις, να ψάχνεις, να εκπαιδεύεσαι και να εξασκείς τις Αρχές της Ψυχολογίας ήταν και είναι προτεραιότητα στη δουλειά μου. «Ένας Lifesuccess Consultant είναι αιώνιος μαθητής» μας έλεγε συχνά ο Bob και ακολουθώ την προτροπή του σε κάθε ευκαιρία. Η μελέτη και η εκπαίδευση είναι καθημερινή μου συνήθεια πλέον και θεωρώ τη Γνώση απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορώ να ανταποκριθώ με αξιοπιστία στα αιτήματα των ανθρώπων που έρχονται σε μένα. Άλλωστε η Ψυχολογία ήταν πάντα η μεγάλη μου αγάπη και εξακολουθώ να μένω πιστή στις αρχές της.

 

Πότε θα πρέπει να επισκεφτώ έναν Lifesuccesess Consultant και να ζητήσω βοήθεια;

Το βασικό εδώ είναι να αναγνωρίσουμε ότι το να ζητήσουμε βοήθεια, δεν σημαίνει ότι πρέπει να φτάσουμε στα όριά μας. Είναι καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να τρέχεις να συμμαζέψεις τα…ασυμμάζευτα. Πιστεύω ότι η ίδια η ζωή, μας σκουντάει να πάμε μπροστά, να αναπτυχθούμε και να προχωρήσουμε. Μέσα από κάθε πρόκληση, είναι σα να μας ψιθυρίζει: «έλα, μπορείς παραπάνω». Στην αρχή μας ρίχνει ένα πετραδάκι. Αν δεν το καταλάβουμε, συνεχίζει με πέτρα…. Δεν χρειάζεται να φτάσουμε στον βράχο για να κινητοποιηθούμε. Δεν χρειάζεται να πονέσουμε για να κουνηθούμε από τη θέση μας. Πόσο ωραίο θα ήταν αν κινητοποιούμασταν από τις Επιθυμίες μας και όχι από τους εφιάλτες μας. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, η ζωή προχωρά. Η επιλογή δική μας.

Προσωπικό αρχείο: Γώνη Μούκα

 

Κάπου στο site σας, διάβασα ότι προτείνετε στους ενδιαφερόμενους να τους συνοδέψετε στο πιο όμορφο και συναρπαστικό ταξίδι. Αλήθεια, ποια πλεονεκτήματα θα έχει κάποιος με το Lifesuccess consulting;

Διαβάστε επίσης  "Γόνιμες μέρες " από τη Τζούλια Γκανάσου

Θεωρώ και πιστεύω ότι η Ζωή είναι ένα Ταξίδι που όλοι μας έχουμε την επιλογή να το ζήσουμε με τον δικό μας τρόπο. Ανεξάρτητα από τις καταστάσεις μας, είναι στη δική μας διάθεση το πώς θα τις αντιμετωπίσουμε. Αν τις δούμε ως προβλήματα, το ταξίδι θα μας κουράσει. Αν όμως τις δούμε ως προκλήσεις, αλλάζει η αίσθηση και μαζί και ο τρόπος. Ναι, πιστεύω ότι η Ζωή μπορεί να γίνει ένα εκπληκτικό Ταξίδι! Δεν χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο! Κι αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια στη δική μου ζωή και έφτασα να αναρωτιέμαι: Πώς ήταν δυνατόν να μην το έχω αντιληφθεί τόσα χρόνια πριν! Γι’ αυτό έχει γίνει πλέον ο σκοπός μου να συνοδεύω κι άλλους σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μ’ αυτόν τον τρόπο. Πλεονεκτήματα; Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο πέρα από πλεονεκτήματα σ’ αυτό το Ταξίδι! Το μεγαλύτερο; Μαθαίνεις και εκπαιδεύεσαι στο να παίρνεις εσύ τον έλεγχο της ζωής σου. Μ’ αυτό τον τρόπο, έχεις πάντα μαζί σου τη Γνώση και τον τρόπο, έτσι ώστε να είσαι εσύ ο Καθοδηγητής σου!

 

Σας έχει τύχει περίπτωση όπου η συμβουλευτική δεν είχε θετική έκβαση και από την άλλη πλευρά υπήρξε αντίδραση; Πώς διαχειριστήκατε αυτήν την κατάσταση;

Η αλήθεια είναι ότι στα πρώτα χρόνια της δουλειάς μου, συνεπαρμένη από τον ενθουσιασμό για όλα αυτά που μάθαινα, υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις (ευτυχώς ελάχιστες, μια ή δυο αν θυμάμαι καλά) που δεν αναγνώρισα από την αρχή τα βαθιά τραύματα που είχαν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι. Η τάση μου να βοηθήσω, σα να υποτίμησε αυτά τα σημάδια και φυσικά υπήρξε αντίδραση. Πάντα όμως συμβουλευόμουν τον ίδιο τον Bob και η θέση του – όπως και της εταιρίας LIFESUCCESS – ήταν ξεκάθαρη: Όταν αναγνωρίζουμε ψυχοπαθολογία ή σοβαρά ψυχολογικά τραύματα ή ψυχιατρικά θέματα, προτρέπουμε τον άνθρωπο σε κάποιον ειδικό.   Και πάντα με φροντίδα και ευγένεια τον καθοδηγούμε στην καλύτερη για εκείνον λύση. Μέσα από την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια, μπορώ να ξεχωρίσω πλέον τα (αχνά πολλές φορές) σημάδια και προσπαθώ να ενισχύσω αυτούς τους ανθρώπους στο να αναζητήσουν τη λύση που τους ταιριάζει καλύτερα.

 

Τι θέλουν να αλλάξουν περισσότεροι οι άνθρωποι; Τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, τα επαγγελματικά τους ή την πνευματική τους κατάσταση;

Οι άνθρωποι θέλουν να αλλάξουν γενικά τα Αποτελέσματά τους. Συνήθως έρχονται σε μένα λόγω «αφορμών» και όχι «αιτιών». Για παράδειγμα, ένα πρόβλημα στα επαγγελματικά, μπορεί να έχει τη ρίζα του στον τομέα των σχέσεων και αντίστροφα. Δεν θα έλεγα ότι κάποιος από τους τομείς της ζωής των ανθρώπων είναι πιο σημαντικός ή πιο συχνά «προβληματικός», ωστόσο παρατηρώντας την ΠΡΟΚΛΗΣΗ της εποχής αναγνωρίζω τις Σχέσεις ως το πιο ταλαιπωρημένο μας κομμάτι. Άλλωστε, θεωρώ πως οι σχέσεις παντός είδους, απορροφούν την ένταση των καταστάσεων και εντείνουν τη δυσκολία της επίλυσης των καταστάσεων που απασχολούν κάθε άνθρωπο. Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε κοινωνικά όντα και άμεσα συνδεδεμένοι ο ένας με τον άλλον, σε κάθε επίπεδο. Όταν αναγνωρίσουμε αυτή τη Σύνδεση και τη Συλλογικότητα που χαρακτηρίζει τον άνθρωπο, αυτόματα επιλύονται και βελτιώνονται πολλές συγκρούσεις στην προσωπική μας ζωή και ακόλουθα στο περιβάλλον και στις καταστάσεις μας.

Διαβάστε επίσης  Μαρία-Χριστίνα Harper: "Από 4 χρονών ήξερα τι θέλω να κάνω στην ζωή μου. Να παίζω άρπα"

 

Τελικά, τι πρέπει να κάνουμε για να προσέχουμε και να αγαπάμε τον εαυτό μας περισσότερο;

Πιστεύω ότι ήδη αγαπάμε και προσέχουμε τον εαυτό μας (έμφυτη μέσα μας αυτή η ανάγκη), απλά οι περισσότεροι δεν έχουμε – ή έχουμε ξεχάσει –  τον τρόπο. Οι πεποιθήσεις και ο προγραμματισμός από γενιές πίσω, έχουν διαμορφώσει τον τρόπο που σκεφτόμαστε και χάνουμε την πραγματική ουσία της ζωής μας. Το να μάθουμε το πώς λειτουργεί η ανθρώπινη ύπαρξη και να κατανοήσουμε τη Δύναμη που κρύβεται μέσα μας, είναι το κομμάτι της Γνώσης που μας απελευθερώνει από πολλές περιοριστικές πεποιθήσεις. Επίσης, το να δημιουργήσουμε  μια ενδυναμωτική ρουτίνα, που θα μας κρατά στην πορεία, είναι πολύ σημαντικό. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε όντα συνηθειών και συχνά ακολουθούμε κάποιες συνήθειες που όχι μόνο δεν μας προάγουν αλλά μας κρατούν πίσω από τη ζωή που πραγματικά ΑΞΙΖΟΥΜΕ και ΜΠΟΡΟΥΜΕ να έχουμε. Το να δημιουργήσουμε νέες συνήθειες, όπως το να ακούμε ή να διαβάζουμε ένα ενδυναμωτικό μήνυμα ή άρθρο, είναι μια «ένεση ζωντάνιας» και μια πράξη αγάπης προς τον εαυτό μας.

Προσωπικό αρχείο: Γώνη Μούκα

 

Ποιο είναι το moto σας και ποια είναι η συμβουλή που δίνετε ως Lifesuccess Consultant;

Η πρόταση που δηλώνω και επαναλαμβάνω, όχι μόνο στους άλλους αλλά και στον εαυτό μου, είναι Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ! Το πιστεύω και το ανακαλύπτω κάθε μέρα, κι αυτό μου δίνει την Ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Ένας – ένας ας βάλουμε ένα λιθαράκι στην Ανάπτυξή του, βελτιώνοντας πρώτα τη δική μας ζωή. Η συμβουλή μου είναι ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ και να ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!  Έχει τη δύναμη να σε πάει εκεί που ως τώρα δεν έχεις πάει…και Η Ζωή θα γίνει ένα ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΑΞΙΔΙ!

Ευχαριστώ πολύ για την όμορφη συνέντευξη που μου παραχωρήσατε!

 

Μπορείτε να βρείτε την Γώνη Μούκα εδώ:

Η πρώτη γειτονιά που θυμάμαι είναι στο Βόλο. Εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα στην συνέχεια εγκαταστάθηκα στην Αθήνα για σπουδές. Είμαι απόφοιτη του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης. Μετά την παραμονή μου στην Αθήνα όπου εργάστηκα για χρόνια σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό επέστρεψα στην πόλη μου. Αγαπώ την θάλασσα και απολαμβάνω το καλό φαγητό. Όνειρο μου να γυρίσω όλο τον κόσμο και να εξερευνήσω διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων

Η κοινωνική πραγματικότητα των αστέγων έχει τις ρίζες της σε

Immaculate: Θρησκευτικό horror και η διπλή έλικα του DNA

Αρχικά, όταν κυκλοφόρησε το trailer του Immaculate όλοι οι λάτρεις