Βασίλης Σπηλιόπουλος – Κωνσταντίνα Ψυχάρη: “Σε άλλο καιρό”

Βασίλης Σπηλιόπουλος - Κωνσταντίνα Ψυχάρη
Βασίλης Σπηλιόπουλος – Κωνσταντίνα Ψυχάρη

Ο Βασίλης Σπηλιόπουλος & η Κωνσταντίνα Ψυχάρη μετά τη διασκευή του παραδοσιακού τραγουδιού “Κανελλόριζα”, συνεχίζουν τη συνεργασία τους και παρουσιάζουν το νέο τους  τραγούδι “Σε άλλο καιρό”.  Ο τίτλος του τραγουδιού προμηνύει την ατμόσφαιρά του  η οποία διαχέεται έντονα από μια αίσθηση τρυφερής αναπόλησης.

Το τραγούδι κυκλοφορεί  ψηφιακά από την από την Spider Music, με την υπογραφή του Δημοσθένη Κωστόπουλου στην υπέροχη εικονοποίηση του τραγουδιού.

Επιμέλεια συνέντευξης για το MAXMAG: Άννα Ρω

Advertisements
Ad 14

Κάθε τραγούδι μια ιστορία. Θα μας πείτε την ιστορία του νέου τραγουδιού «Σε άλλο καιρό»;

Β.Σ: Η ιδέα ξεκίνησε όταν ο συνεργάτης μας Δημοσθένης Κωστόπουλος που έχει ηχογραφήσει τα τραγούδια μας και έχει κάνει και τα δύο video clips μου πρότεινε να συνθέσω κάτι σε αναγεννησιακό ηχόχρωμα, στοιχείο που βρίσκει στην τεχνοτροπία και στον τρόπο που παίζω εγώ κιθάρα. Το ίδιο βράδυ σκέφτηκα τη μελωδία, την ηχογράφησα πρόχειρα για να μην την ξεχάσω και την έστειλα στον Δημοσθένη. Την επόμενη μέρα είχα μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με την Κωνσταντίνα από την οποία προέκυψαν οι στίχοι οι οποίοι γράφτηκαν επάνω στη μουσική που ήδη είχε πάρει μια μορφή. Οπότε οι δύο φίλοι μου και συνεργάτες ήταν η πηγή έμπνευσης για αυτό το τραγούδι.   

Κ.Ψ: Το «Σε άλλο καιρό» αφορά προηγούμενες ζωές και ένα ζευγάρι που λόγω συνθηκών δεν μπόρεσε να είναι μαζί σε καμία μετεμψύχωση, αλλά ταυτόχρονα δεν έχασε και την ελπίδα του ότι θα τα καταφέρει.

Διαβάστε επίσης  Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων: Ανοιχτές γέφυρες για νέους
Βασίλης Σπηλιόπουλος - Κωνσταντίνα Ψυχάρη
Βασίλης Σπηλιόπουλος – Κωνσταντίνα Ψυχάρη

Και το ταξίδι του προς το κοινό;

Β.Σ: Τηλεφώνησα στην Ευανθία Μάγνη της Spider Music και της είπα: «Νομίζω ότι έφτιαξα κάτι αρκετά καλό και θέλω να το κυκλοφορήσεις μόλις το ολοκληρώσω». Όταν ετοιμάστηκε το ηχογράφημα το έστειλα και της άρεσε πάρα πολύ, μας έδωσε συγχαρητήρια. Έτσι, αφού φτιάξαμε και το video clip το έδωσα στη Spider Music. Το «Σε άλλο καιρό» κυκλοφορεί επισήμως εδώ και 2 εβδομάδες και πάει πολύ καλά.

Κ.Ψ: Πέρα από το μουσικό και το στιχουργικό κομμάτι, φτιάξαμε ένα βίντεο με τους αγαπημένους μου μουσικούς, τον Βασίλη Σπηλιόπουλο (που είναι και συνθέτης/στιχουργός) και τον Δημοσθένη Κωστόπουλο (που είναι και videographer/ηχολήπτης), το οποίο έχει στοιχεία steampunk και 20s στο ενδυματολογικό κομμάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς και το ντύσιμο είναι ένας τρόπος έκφρασης.

Το προσωπικό σας ταξίδι στη μουσική;

Κ.Ψ: Η μουσική είναι εκτός από τρόπος έκφρασης και καταφύγιο, ένας σύντροφος σε καλές και κακές στιγμές. Εκτός από ένθερμη ακροάτρια, μου αρέσει και να τραγουδάω ή να συνδυάζω το τραγούδι με θεατρικότητα.

Β.Σ: Παίζω κιθάρα από 12 χρονών μελετώντας πολλά διαφορετικά είδη μουσικής. Ξεκίνησα ως επαγγελματίας σε διάφορες μουσικές σκηνές και μπουάτ. Έχω στο ενεργητικό μου πολλές συμμετοχές σε διάφορα μουσικά σχήματα. Το 2000 μπήκα στη δισκογραφία ως συνθέτης και τραγουδιστής με το συγκρότημα «Έβενος» (1997 – 2004), με το οποίο κυκλοφορήσαμε δύο ολοκληρωμένες δουλειές τα «Μαγεμένα», 2000 και «Τα λόγια των ανθρώπων» 2003. Έχω «δανείσει» τη φωνή μου σε τραγούδια θεατρικών παραστάσεων και έχω ηχογραφήσει κιθάρες σε μουσική για το θέατρο. Συνεχίζω σε πολλές συμμετοχές και γκρουπ με διάφορους ταλαντούχους μουσικούς.

Διαβάστε επίσης  Γιάννης Ρουμπούλιας: «Είχα την τύχη και την ευλογία να ξέρω ήδη από πολύ μικρός τι θα ήθελα να κάνω όταν θα μεγάλωνα και αυτό δεν άλλαξε ούτε μια στιγμή από τότε!»
Βασίλης Σπηλιόπουλος - Κωνσταντίνα Ψυχάρη
Βασίλης Σπηλιόπουλος – Κωνσταντίνα Ψυχάρη

Πώς επικοινωνείτε την τέχνη σας

Κ.Ψ: Μου αρέσουν πολλά είδη τέχνης, όπως το τραγούδι, το θέατρο, η ζωγραφική, το μακιγιάζ, η φωτογραφία. Πρωταρχικός στόχος είναι να νιώθω όμορφα δημιουργώντας και σε δεύτερη φάση έρχεται η δημοσίευση μέσω βίντεο, φωτογραφιών, lives ή οτιδήποτε μπορεί να συνδέει την κάθε τέχνη με το κοινό.

Β.Σ: Ο πιο άμεσος τρόπος είναι οι ζωντανές εμφανίσεις. Καμιά φορά φτιάχνω και μικρής διάρκειας βίντεο στα οποία παίζω κιθάρα τα οποία προορίζονται για το διαδίκτυο.

Με τι σκέψεις ατενίζετε το μέλλον;

Κ.Ψ: Προσπαθώ να ζω στο παρόν – αν και δυσκολεύομαι καμιά φορά – γιατί τα πράγματα με την οικονομία και όλα αυτά που ταλανίζουν τον πλανήτη παγκοσμίως, δείχνουν ένα ρευστό μέλλον που δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει. Πάντως θα πω μια συμβουλή που μου είχε δώσει ο παππούς μου «κάνε τις δουλειές σου κι όλα θα έρθουν».

Β.Σ: Μπαίνω σε μια δημιουργική περίοδο και θα ήθελα να το εκμεταλλευτώ όσο μπορώ. Θα συμμετέχω σε συναυλίες και ταυτόχρονα θα δουλέψω σε ένα επόμενο project μαζί με την Κωνσταντίνα Ψυχάρη και τον Δημοσθένη Κωστόπουλο

 

Βασίλης Σπηλιόπουλος – Κωνσταντίνα Ψυχάρη στο διαδίκτυο: https://www.facebook.com/webrand

https://www.facebook.com/tinytoonita

 

Μεταξύ άλλων επέλεξα να είμαι συγγραφέας. Μ` αρέσει ο δρόμος της ποίησης. Και του θεάτρου. Γράφω ότι μου υπαγορεύει ο νους μου. Άλλοτε μικρές ιστορίες, άλλοτε στίχους, και κάποιες φορές μυθιστορήματα. Με γοητεύουν οι συνεντεύξεις, ειδικά όταν οι απαντήσεις υπερβαίνουν το βεληνεκές των ερωτήσεων. Περισσότερα στην προσωπική μου ιστοσελίδα: Άννα Ρω - https://anna-ro.webnode.gr/

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ice Cube

Ice Cube: Πρώτα ράπερ, μετά ηθοποιός

Ο Ice Cube είναι Αμερικανός ράπερ, τραγουδοποιός, ηθοποιός και παραγωγός

Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες

Οι Παλαιοευρωπαϊκές γλώσσες είναι ένα σύνολο γλωσσών που χρησιμοποιούνταν στην