Alaska Airlines και The Ugly Christmas Sweater Day: μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο αν φοράτε το…

collage_2017_12_13_1

Κάθε χρόνο την τρίτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου, οι άνθρωποι στις ΗΠΑ αποφασίζουν να φορέσουν τα πιο κακόγουστα Χριστουγεννιάτικα τους πουλόβερ και να γιορτάσουν την ημέρα. Η γιορτή, που ονομάζεται The Ugly Christmas Sweater Day, έχει γίνει θεσμός πλέον στην αμερικανική χώρα και φέτος θα γιορταστεί στις 15 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία Alaska Airlines, αντιλαμβανόμενη τη μεγάλη απήχηση της γιορτής, ενθαρρύνει τους επιβάτες της να φορέσουν το πιο κακόγουστο Χριστουγεννιάτικο πουλόβερ τους και τους επιβραβεύει με πιο γρήγορη επιβίβαση στα αεροσκάφη της.

 

Ugly Christmas Sweater Day

 

To The Ugly Christmas Sweater Day ξεκίνησε το 2011 από μια ομάδα ατόμων, που ήθελαν να νιώθουν μεγαλύτερη άνεση μέσα στο πουλόβερ τους, ακόμη και αν αυτό διακρίνεται από την έλλειψη της καλαισθησίας. Αυτή η ετήσια γιορτή, η δημοσιότητα της οποίας αυξάνεται όλο και περισσότερο κάθε χρόνο ανάμεσα σε ενήλικες και παιδιά, δεν αποτελεί απλώς μια δικαιολογία για να φορέσετε τα πιο ντεμοντέ εποχιακά σας πλεκτά, αλλά έχει εξελιχθεί σε μια ανάλαφρη και ευχάριστη εκδήλωση. Στα σχολεία, τα κολέγια και τα γραφεία διοργανώνονται πάρτι και όλοι φορούν τα πιο άσχημα πουλόβερ τους, ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων. Μια από αυτές είναι η Παγκόσμια Μη Κυβερνητική Οργάνωση Save the Children, η οποία με αφορμή την ημέρα The Ugly Christmas Sweater Day και με την καμπάνια “Make the World Better with a Sweater” συγκεντρώνει χρήματα για παιδιά από όλο τον κόσμο. Η πεποίθηση της οργάνωσης είναι ότι τα παιδιά δεν πρέπει να πεθαίνουν από ασθένειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν εύκολα και φέρνει αυτή τη γιορτή στο προσκήνιο. Έτσι αποφασίζουν να εκτεθούν σε μια μικρή αβλαβή πάθηση, το θέαμα δηλαδή από αυτά τα απαίσια πουλόβερ, με σκοπό να σωθούν  παιδιά από ιατρικά παρόμοιες καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης  Top 4 Ευρωπαικών εξορμήσεων

Ugly Christmas Sweater Day

Αν και το πουλόβερ υπάρχει στις ΗΠΑ από τα τέλη του 19ου αιώνα, οι πιο κακόγουστες χριστουγεννιάτικες εκδοχές τους άρχισαν να εμφανίζονται τις τελευταίες δεκαετίες. Η απαιτούμενη ασχήμια του πουλόβερ δεν προβλέπεται, αλλά οτιδήποτε περιλαμβάνει φωτάκια, πούλιες ή μουσική, είναι πιθανό να οδηγήσουν τους πελάτες της Alaska Airlines να επιβιβαστούν πρώτοι στο αεροσκάφος. Η αεροπορική εταιρεία, που εξυπηρετεί πάνω από 92 πόλεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κόστα Ρίκα και το Μεξικό, ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να ανεβάσουν τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τα πιο άσχημα Χριστουγεννιάτικα πουλόβερ στο Twitter χρησιμοποιώντας τα hashtags #UglySweaterDay και #MostWestCoast. Μιλώντας πιο σοβαρά, συμβουλεύει επίσης τους πελάτες της να φτάσουν στο αεροδρόμιο τουλάχιστον δύο ώρες πριν την πτήση τους, εξαιτίας της πιθανής συμφόρησης στο αεροδρόμιο κατά την εορταστική περίοδο. Με αυτή την κίνηση, η εταιρεία προσπαθεί να κατευνάσει την αρνητική κριτική που δέχτηκε και τα θυελλώδη σχόλια περί σεξισμού στα social media, μετά την άρνησή της να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος δύο νεαρές κοπέλες που φορούσαν κολάν.

 

Πηγές:
independent.co.uk
daysoftheyear.com
tipsyelves.com

Ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια και σπουδάζει Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρεται για τα πάντα, αλλά προτιμά να γράφει και να συζητά κυρίως για αυτά που της αρέσουν περισσότερο από όλα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Μαδαγασκάρη

Μαδαγασκάρη: Ταξιδεύοντας στην όγδοη ήπειρο

Η Μαδαγασκάρη, το τέταρτο μεγαλύτερο νησί του κόσμου κι ένας

Φακίδες: Tips για να φαίνονται ρεαλιστικές

Οι φακίδες είναι ένα στοιχείο που κολακεύει την νεανική επιδερμίδα