Πέντε Must-Visit Μουσεία του κόσμου!

9 Ιανουαρίου 2017

Είναι γνωστό οτι τα μουσεία αντικατοπτρίζουν μια χώρα, τον πολιτισμό και την ιστορία του λαού της. Πολλοί υποστηρίζουν ότι αποτελούν τον εναλλακτικό τρόπο μαθήσης που δεν θα κουράσει τον επισκέπτη και θα του προσφέρει μια ευχάριστη εμπειρία. Έτσι λοιπόν αποφάσισα και εγώ να κάνω μια λίστα με κάποια από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου που μια επίσκεψη σε αυτά κρίνεται σίγουρα αναγκαία!

Μουσείο Λούβρου, Παρίσι

 

Το μουσείο του Λούβρου ή αλλιώς Musée du Louvre αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και μεγάλυτερα μουσεία τέχνης του κόσμου. Φιλοξενώντας περισσότερα από 35.000 εκθέματα, εκ των οποίων και μερικά από τα δημοφιλέστερα όπως η « Μόνα Λίζα» και η «Αφροδίτη της Μήλου» , το μουσείο περιλαμβάνει στις συλλογές του τη γαλλική και ιταλική ζωγραφική , διάφορα αντικείμενα τέχνης άλλα και ελληνικές αρχαιότητες.

Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ

Advertisements
Ad 14

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λονδίνο

 

Ένα από τα δημοφιλέστερα και ίσως πιο εντυπωσιακά μουσεία του κόσμου αποτελεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το οποίο περιλαμβάνει γύρω στα 80 εκατομμύρια αντικείμενα τα οποία σχετίζονται με τη βοτανική, τη ζωολογία, την παλαιοντολογία, την εντομολογία και την ορυκτολογία. Το μουσείο είναι ιδανικό για αυτούς που λατρεύουν τη φύση και τα ζώα και ιδιαίτερα τους… δεινόσαυρους! Είναι ένα από τα πιο θεαματικά μουσεία του κόσμου και κάθε χρόνο δέχεται περισσότερους από 2 εκατομμύρια επισκέπτες!

Εισιτήριο Δωρέαν

Μουσείο Ακρόπολης, Αθήνα

 

Ένα από τα πιο σύγχρονα και εντυπωσιακά μουσεία της Έλλαδας  και του κόσμου αποτελεί το αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης που βρίσκεται τοποθετημένο στην καρδιά της Αθήνας! Λειτουργώντας από το 2009 το μουσείο φιλοξενεί κάθε αντικείμενο που βρέθηκε πάνω στον ιερό βράχο της Ακρόπολης αλλά και στους πρόποδές του! Οι συλλογές του μουσείου εκτίθενται σε τέσσερα επίπεδα ενώ ένα πέμπτο επίπεδο στεγάζει το εστιατόριο και το πωλητήριο. Μια επίσκεψη στο μουσείο κρίνεται απολύτως απαραίτητη για μικρούς και μεγάλους.

Διαβάστε επίσης  Ταξίδι στο εξωτερικό με την παρέα σου

Τιμή Εισιτηρίου: 5 ευρώ

 Metropolitan Museum of Art, Νέα Υόρκη

Το Μητροπολιτικό Μουσείο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο, με σπουδαία εκθέματα για το χώρο της τέχνης. Η επίσκεψη στο μουσείο κρίνεται αναγκαία, ιδιαίτερα για τους λάτρεις της τέχνης, αφού στη συλλογή του συγκαταλέγονται πάνω από 2 εκατομμύρια έργα τέχνης και περιλαμβάνονται ξεχωριστοί τομείς Ελληνορωμαϊκής, Μεσαιωνικής, Ισλαμικής, Ασιατικής  και σύγχρονης τέχνης.

Τιμή Εισιτηρίου: 25 δολλάρια για τους ενήλικες και 12 για τα παιδιά

Hermitage Museum, Αγία Πετρούπολη

Το μουσείο Ερμιτάζ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παλιά μουσεία του κόσμου, με ιδιαίτερη σημασία για την Α. Πετρούπολη. Βρίσκεται τοποθετημένο σε ένα συγκρότημα έξι κτηρίων , τα παλαιά Χειμερινά Ανάκτορα, στις όχθες του ποταμού Νέβα. Κάποια από τα πιο σημαντικά εκθέματα του μουσείου είναι η συλλογή έργων τέχνης με έργα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Πάμπλο Πικάσσο, Πώλ Σεζάν, Κλώντ Μονέ και άλλων.

Τιμή Εισιτηρίου : 17,95 δολλάρια

Φοιτήτρια στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ.Παθιασμένη με τα ταξίδια,τη μόδα και...τα καλοκαίρια στο νήσι μου την Κέρκυρα!Στόχος μου να εκφράζω απόψεις που με αντιπροσωπεύουν και να μεταδίδω στον αναγνώστη στοιχεία του χαρακτήρα μου! :-)

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Snatch

Snatch: Η αυθεντικότητα της cult

To Snatch είναι μία αστυνομική κωμωδία του 2000, σε σενάριο

Οδηγός για Αυθεντικό Fashion Tourism

Mε τον όρο «τουρισμός μόδας» (fashion tourism) γίνεται αναφορά σε