Πώς να γίνει ένα ταξίδι με πλοίο ενδιαφέρον;

πλοίο

Ταξίδι με πλοίο. Ο κύριος τρόπος ταξιδιού, είτε για τουρίστες, είτε για ντόπιους στη χώρα μας. Για πολλούς είναι ένα απίστευτο μαρτύριο. Η αλήθεια είναι πως σίγουρα δεν είναι και ό,τι πιο άνετο και συναρπαστικό. Παρά ταύτα, υπάρχουν ορισμένες λύσεις για να βελτιώσετε το επόμενο ταξίδι σας.

Ως φοιτητής που σπουδάζει στη Μυτιλήνη, έχει εξοχικό στην Κρήτη και μένει στην Αθήνα πιστεύω ότι έχω την απαραίτητη εμπειρία για να μιλήσω για μακρινά ταξίδια με πλοίο. Για την ιστορία το δρομολόγιο Πειραιάς-Μυτιλήνη αριθμεί 10 ώρες (λόγω και στάσης στη Χίο) και το Πειραιάς- Ηράκλειο περίπου 7 με 8. Ήδη πιστεύω καταλαβαίνετε τι…τραβάω, όποτε δεν βρίσκω οικονομικό αεροπορικό εισιτήριο και καταφεύγω στη λύση του πλοίου.

Πώς όμως μπορούμε να μετατρέψουμε αυτά τα μακρόχρονα και κουραστικά ταξίδια σε μια όμορφη εμπειρία;

πλοίο

 

Πρώτα απ’όλα ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εφοδιαζόμαστε καταλλήλως. Αν έχουμε μαζί μας λάπτοπ κάνουμε μια βόλτα στο πλοίο ψάχνοντας για σημεία με πρίζες. Θα χρειαστούν σίγουρα. Χρήσιμο θα είναι να έχουμε φέρει και ένα πολύμπριζο ή ταφ, καθώς τα σημεία αυτά, είναι αρκετά περιορισμένα και υπάρχουν και άλλοι επιβάτες με την ίδια ιδέα. Κατά δεύτερον φροντίζουμε από πριν να περάσουμε στο λάπτοπ μας μερικές ταινίες ή κάποια σειρά προκειμένου να περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος. Φυσικά υπάρχουν και οι επιλογές συναρπαστικών παιχνιδιών αν είστε φίλοι του gaming. Εννοείται ότι δεν ξεχνάμε τα ακουστικά μας.

Αν πηγαίνουμε διακοπές σε ένα καινούργιο μέρος μπορούμε να αγοράσουμε έναν κωδικό για ίντερνετ από το πλοίο (δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό τις περισσότερες φορές) και να δημιουργήσουμε ένα τυπικό προσχέδιο των διακοπών μας, αναζητώντας τα καλύτερα μέρη. Η αναζήτηση αυτή, μπορεί να περιλαμβάνει από φωτογραφίες, μέχρι χρήσιμες πληροφορίες για τους τουρίστες.

Διαβάστε επίσης  Λουγκάνο: η ιταλική πόλη της Ελβετίας

Μια ακόμα λύση είναι η επιλογή ενός βιβλίου που μας αρέσει. Η πρότασή μου είναι να το διαβάσετε στο μπαλκόνι του πλοίου, αν είναι καλοκαίρι. Τι καλύτερο άλλωστε από το να χαλαρώνουμε μέσα από μια υπόθεση που μας αρέσει σε συνδυασμό με τη θαλασσινή αύρα του απέραντου πελάγους;πλοίο

Πέραν των παραπάνω, μπορούμε να κάνουμε μια βόλτα στους εσωτερικούς χώρους του πλοίου, προκειμένου να ανακαλύψουμε την κουζίνα του, ή να πιούμε έναν καφέ στο εξωτερικό μέρος του καταστρώματος. Όλα αυτά βέβαια, υπό την προϋπόθεση ότι έχουμε αποδεχθεί τις τσιμπημένες τιμές του πλοίου σε αυτά τα προϊόντα. Εάν είστε φίλοι του αθλητισμού και σταθείτε τυχεροί, μπορεί την ημέρα που ταξιδεύετε η τηλεόραση να δείχνει κάποιο παιχνίδι. Το προσωπικό του πλοίου σίγουρα θα αφιερώσει κάποια τηλεόραση του σαλονιού στην αθλητική μετάδοση, οπότε μπορείτε να περάσετε περίπου μιάμιση ώρα, παρακολουθώντας την αγαπημένη σας ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση να προσπαθείτε να ταξιδεύετε με παρέα.

Ο χρόνος θα περάσει μακράν πιο εύκολα και ευχάριστα. Συγκεκριμένα οι συζητήσεις, τα χαρτιά, ή ακόμα και τα επιτραπέζια παιχνίδια, θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας. Επιπλέον σε περίπτωση που είστε φοιτητές, μπορείτε να κλείσετε κάποια καμπίνα σε πολύ συμφέρουσες τιμές, προκειμένου να απολαύσετε έναν εύκολο ύπνο. Σίγουρα είναι πιο ευχάριστο να κοιμηθείτε σε κρεβάτι παρά σε καρέκλες. Και εννοείται ότι ένας χώρος αυστηρά ιδιωτικός, είναι πολύ πιο άνετος από τα σαλόνια του πλοίου. Σε περιπτώσεις, μάλιστα που ταξιδεύετε με υψηλά μποφόρ, πραγματικά η καμπίνα είναι μεγάλο πλεονέκτημα.

Επιπρόσθετα, μερικά πλοία έχουν χώρους «VIP» καθισμάτων. Σε αυτά συνήθως, έχετε τη δυνατότητα να καθίσετε πολύ αναπαυτικά και να παρακαλουθήσετε τις εκπομπές τής αρεσκείας σας, στην μικρή ατομική τηλεόρασή σας.πλοίο

Διαβάστε επίσης  Μπιλμπάο: Ταξίδι στη μεγαλύτερη πόλη της Χώρας των Βάσκων

 

Αξιοσημείωτο, επίσης είναι, ότι τα πλοία στην Ελλάδα, έχουν βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό την τελευταία δεκαετία. Σίγουρα μπορούν να σας προσφέρουν πολλές υπηρεσίες και ανέσεις, μέσα σε ευρύχωρους και πολυτελείς χώρους. Και φυσικά, τα επίπεδα ασφαλείας, είναι απόλυτα ικανοποιητικά.

Επίσης σημαντικό είναι να ενημερωθείτε για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας. Συνήθως βρίσκονται στην πίσω πλευρά του εισιτηρίου σας. Είναι σίγουρα εκ των ων ουκ άνευ  για ένα άνετο ταξίδι για εσάς και τους γύρω σας.

πλοίο

 

 

 

Γεννήθηκε το 1997 στην Αθήνα. Σπουδάζει κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα ταξίδια, τα αεροπλάνα και το ποδόσφαιρο. Αγαπημένη του πόλη το Λονδίνο.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.

Πόσο γρήγορα μπορεί να διαβάσει ένας άνθρωπος;

Τι είναι η ταχεία ανάγνωση; Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι