Travel apps: 8 εφαρμογές που θα κάνουν πιο ευχάριστο το επόμενό σου ταξίδι

Προσπαθείτε να σχεδιάσετε το ταξίδι σας σε μια άγνωστη χώρα, αλλά οι πληροφορίες που πρέπει να συγκεντρώσετε είναι τόσες πολλές και ο χρόνος σας περιορισμένος; Ο κόσμος της τεχνολογίας έχει τη λύση και με χρήσιμες ταξιδιωτικές εφαρμογές θα σας βοηθήσει στη διοργάνωση και αποσαφήνιση των κυριότερων σημείων, κάνοντας τις διακοπές σας ευκολότερες.

 

Duolingo

H εφαρμογή Duolingo έχει σχεδιαστεί με στόχο την εύκολη εκμάθηση γλωσσών. Αν και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη σωστή διδασκαλία της γλώσσας, μπορεί να αποτελέσει ένα διασκεδαστικό τρόπο για να θέσετε τις καταλληλότερες βάσεις στο ξεκίνημά σας. Αν πριν ταξιδέψετε σε κάποια ξένη χώρα, θέλετε να μάθετε τις βασικές φράσεις της καθημερινότητας της χώρας που θα επισκεφτείτε ή να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας σχετικά με τη γραμματική και το λεξιλόγιο, δεν έχετε παρά να κατεβάσετε στο κινητό σας το Duolingo. Η εφαρμογή έχει μια γραμμική λειτουργία εκμάθησης της γλώσσας και σας καθοδηγεί σταδιακά μέσα από διαφορετικά επίπεδα να αποκτήσετε την ανάλογη τριβή με τη γλώσσα που σας ενδιαφέρει.

  •  Δωρεάν, iOS και Android

 

Hotel Tonight

ταξιδιωτική εφαρμογή

Έχετε σκεφτεί τι θα κάνετε σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης ή ακύρωσης της πτήσης σας σε ενδιάμεση στάση με αναπόφευκτη τη διανυκτέρευση στην πόλη; Η ταξιδιωτική εφαρμογή Hotel Tonight έχει σχεδιαστεί για αυτόν ακριβώς το σκοπό και θεωρείται η καταλληλότερη στις προσφορές τελευταίας στιγμής. Σε συνεργασία με ξενοδοχεία της περιοχής, προσφέρει  για εσάς εκπτώσεις σε άδεια δωμάτια, με εκτιμώμενο χρόνο κράτησης λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα.

Advertisements
Διαβάστε επίσης  Νέα Υόρκη: η μητρόπολη των γιορτών
Ad 14
  • Δωρεάν, iOS και Android

 

Rome2Rio

ταξιδιωτική εφαρμογήΌταν ταξιδεύετε σε μια άγνωστη χώρα, ο σχεδιασμός της διαδρομής με τη χρήση μέσων μαζικής μεταφοράς μπορεί να είναι λίγο πιο περίπλοκος απ’ ό, τι φανταζόσασταν. Με πληροφορίες για τη διαδρομή σε πάνω από 158 χώρες, η ταξιδιωτική εφαρμογή θα σχεδιάσει για χάρη σας την πιο γρήγορη και οικονομική μετακίνηση, χρησιμοποιώντας αεροπλάνο, τρένο, λεωφορείο και πλοίο και εκτιμώντας το χρόνο.

  • Δωρεάν, iOS και Android

Uber

ταξιδιωτική εφαρμογήΕνεργή σε πάνω από 500 πόλεις σε όλο τον κόσμο, η Uber είναι ο παγκόσμιος βασιλιάς στις ride-sharing εφαρμογές. Μπορείτε γρήγορα να καλέσετε ένα αυτοκίνητο να σας μεταφέρει στον προορισμό σας απευθείας μέσω της εφαρμογής. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας, ώστε ο οδηγός να γνωρίζει από που να έρθει να σας παραλάβει και σε εσάς αποστέλλονται τα στοιχεία του και η φωτογραφία του πριν την άφιξη. Εσείς θα μπορείτε να παρακολουθείτε τη διαδρομή που διανύει μέχρι να φτάσει στο σημείο,  στο οποίο βρίσκεστε. Επιπλέον, αν μετά από μια βραδινή σας έξοδο έχετε ξεμείνει από χρήματα, δε χρειάζεται να αγχώνεστε, καθώς η πληρωμή είναι εφικτή και με πιστωτική κάρτα. Μετά τη διαδρομή μπορείτε να βαθμολογήσετε τον οδηγό και τη συμπεριφορά του. Η εφαρμογή Uber είναι διαθέσιμη πλέον και στην Αθήνα και με την πρώτη σας κούρσα κερασμένη.

  • Δωρεάν, iOS και Android

XE Currency

ταξιδιωτική εφαρμογή

Πρόκειται για μια αρκετά χρήσιμη ταξιδιωτική εφαρμογή, καθώς σας βοηθά να κάνετε τους υπολογισμούς συναλλάγματος, όταν βρίσκεστε σε μια ξένη χώρα. Η εφαρμογή ενημερώνεται συνεχώς και προσφέρει ζωντανές συναλλαγματικές ισοτιμίες για κάθε νόμισμα στον κόσμο. Η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει στη συσκευή σας και χωρίς σύνδεση σε wifi ή δεδομένα.

  • Δωρεάν, iOS και Android
Διαβάστε επίσης  Τα ιδανικότερα νησιά για φοιτητές

HappyCow

ταξιδιωτική εφαρμογή

 

Ο απόλυτος οδηγός  και ο παράδεισος όσων αποφεύγουν το κρέας και τα προϊόντα του. Η εφαρμογή HappyCow παρέχει επιλογές για vegan και χορτοφαγικά εστιατόρια σε περίπου 10,500 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Η εφαρμογή παρέχει πληροφορίες για το εστιατόριο, τη διεύθυνση, τις ώρες λειτουργίες  και  μια σύντομη περιγραφή του μενού και κριτικές χρηστών.

  • Δωρεάν, iOS και Android

 

Waze

ταξιδιωτική εφαρμογήΤο Waze είναι μια εφαρμογή πλοήγησης GPS που αντλεί πληροφορίες από την ενεργή κοινότητα των οδηγών, με σκοπό να παρέχει ακριβή δεδομένα για το οδικό δίκτυο σε μια ορισμένη συγκεκριμένη στιγμή. Λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το Google Maps, αλλά οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται εύκολα πληροφορίες σχετικά με την κίνηση, τους κινδύνους, την αστυνομία, την κυκλοφορία, τα διόδια ή τα ατυχήματα. Η εφαρμογή δεν είναι χρήσιμη μόνο για την πλοήγησή σας σε μια άγνωστη πόλη, αλλά και για την ίδια σας την πόλη, αφού γλιτώνετε χρόνο και χρήμα.

  • Δωρεάν, iOS και Android,

PackPoint travel packing list

ταξιδιωτική εφαρμογή

H ταξιδιωτική εφαρμογή Packpoint δημιουργεί μια λίστα με όσα χρειάζεστε να πάρετε μαζί σας στο ταξίδι σας, αποφεύγοντας να ξεχάσετε τα πιο χρήσιμα και να πιάνουν χώρο άχρηστα ρούχα αντικείμενα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πληκτρολογήστε απλά τον προορισμό, την ημερομηνία του ταξιδιού και τη διάρκεια της διαμονής, μαζί με κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τις δραστηριότητες που σχεδιάζετε εκεί, ώστε να μην ξεχάσετε τίποτα.

  • Δωρεάν, iOS και Android

 

 

Ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια και σπουδάζει Αρχαιολογία και Ιστορία Τέχνης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρεται για τα πάντα, αλλά προτιμά να γράφει και να συζητά κυρίως για αυτά που της αρέσουν περισσότερο από όλα.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε

Τίποτα δεν είναι όπως δείχνει. Τίποτα δεν είναι όπως πιστεύουμε.
«Για την καρδιά και το συκώτι του», Λένα Διβάνη

«Για την καρδιά και το συκώτι του»: Η νέα σπαρταριστή νουβέλα της Λένας Διβάνη

Στην τελευταία της νουβέλα με τίτλο «Για την καρδιά και