Craig Mazin: Ο Αμερικανός σεναριογράφος

26 Σεπτεμβρίου 2019

 

Μεγάλη του επιτυχία το ”Chernobyl”, μοναδική του όμως όχι. Ο Craig Mazin γεννημένος στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης,τον Απρίλιο του 1971, μάς συστήνεται ως ένας από τους πιο καταξιωμένους σεναριογράφους της γενιάς του. Οι επιτυχίες του και το ταλέντό του δεν εντοπίζονται μόνο στο κομμάτι της σεναριογραφίας αλλά και της σκηνοθεσίας. Είναι γνωστός για το Identity Thief, The Hangover Part II, The Hangover Part III και The Huntsman: Winter’s War. O Craig μάς καθηλώνει όχι μόνο στον κινηματογραφικό χώρο αλλά και στη μικρή οθόνη.

 imdb.com, Craig Mazin
πηγή εικόνας: imdb.com, Στιγμιότυπο από την ταινία The Rocket Man (1997)

 

Craig Mazin: Η πορεία του

Ο Craig Mazin ξεκίνησε την καριέρα του ως υπεύθυνος marketing για την Walt Disney Picture στην δεκαετία του 1990 και ως υπεύθυνος για την συγγραφή και την οργάνωση καμπάνιας για λογαριασμό της Studios Film. Σκηνοθέτησε δύο ταινίες το 2000, ενώ ανέλαβε και την παραγωγή τους : Superhero film The Specials και Superhero spoof Superhero Movie. To 2006 προχώρησε την καριέρα του στον χώρο καθώς συνεργάστηκε με τον Todd Phillips. Ένας σημαντικός σταθμός στην ζωή του ήταν η εκλογή του στο διοικητικό συμβούλιο των Writers Guild of America, West.

toperiodiko.gr, Craig Mazin
πηγή εικόνας: toperiodiko.gr, Στιγμιότυπο από την ταινία Scary Movie 3

 

Φιλμογραφία

RocketMan (1997)

Senseless (1998)

The Specials (2000)

Scary Movie 3 (2003)

Scary Movie 4 (2006) 

School for Scoundrels (2006)

Superhero Movie (2008)

The Hangover part II (2011)

The Words (2012)

Identity Thief (2013)

The Hangover part III (2013)

Free Birds (2013)

The Huntsman:Winter’s War (2016)

Don’t Think twice (2016)

Chernobyl (2019)

Craig Mazin: Ο Αμερικανός σεναριογράφος

Η πρόσφατη και μεγάλη επιτυχία του Chernobyl ανήκει στον μοναδικό Craig Mazin. Η αναφορά γίνεται σε ένα ιστορικό δράμα σε σενάριο και σκηνοθετική επιμέλεια του ίδιου. Η πρεμιέρα του πραγματοποιήθηκε στο κανάλι του HBO στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για το τραγικό  γεγονός τον Απρίλιο του 1986. H σειρά έχει συγκινήσει το ευρύ κοινό, ενώ την ίδια στιγμή στο imdb αγγίζει την βαθμολογία των 9,5 αστεριών.

Διαβάστε επίσης  «House of the Dragon»: το πρίκουελ του «Game of Thrones»

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι: Jessie Buckley, Jared Harris, Stellan Skarsgard.

 

Φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λάτρης των ξένων γλωσσών και των ταξιδιών. Κολλημένη με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στους φίλους μου, στις σειρές και στα βιβλία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.