Don’t Worry Darling: Υπάρχει τελικά λόγος ανησυχίας;

Πηγή: IMDb

Η ταινία “Don’t Worry Darling” μετά την επιτυχία της στις κινηματογραφικές αίθουσες, είναι διαθέσιμη στην πλατφόρμα του HBOMax. Διαδραματίζεται σε μια προαστιακή πόλη στην έρημο της Καλιφόρνιας, κατά την δεκαετία του 1950. Σε αυτήν, κατοικούν ζευγάρια εκ των οποίων οι σύζυγοι εργάζονται σε μια μυστική βάση της κυβέρνησης για το πρόγραμμα Victory. Ο οραματιστής του προγράμματος, ο Frank (Chris Pine), είναι ταυτόχρονα ο ιδρυτής της πόλης και επικεφαλής του όλου εγχειρήματος.

Εμείς ακολουθούμε την καθημερινότητα ενός από αυτά τα ζευγάρια, του Jack (Harry Styles) και της Alice (Florence Pugh). Κάθε πρωί, ο Jack και οι υπόλοιποι άντρες κατευθύνονται στην μυστική βάση όπου εργάζονται, αφήνοντας πίσω τις γυναίκες τους να επιμεληθούν τις δουλειές του σπιτιού, να περάσουν χρόνο στην δημοτική πισίνα και στο εμπορικό κέντρο.

don't worry darling
Πηγή: Curbed

Σε όλη την διάρκεια του Don’t Worry Darling  επικρατεί μυστικοπάθεια ως προς το αντικείμενο στο οποίο εργάζονται οι σύζυγοι τους. Ενώ οι τακτικοί σεισμοί γεννούν θεωρίες για πειράματα στρατιωτικής φύσης.

Από την εκπληκτική χημεία και την μεταξύ τους στοργικότατα, ο Jack και η Alice δείχνουν σαν το τέλειο ζευγάρι. Όταν όμως η Alice ξεκινά να βασανίζεται από παραισθήσεις και εφιάλτες, υποπτεύεται ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.

Καθώς η ταινία προχωράει, θέτει πολλαπλά ερωτήματα τα οποία όμως μένουν αναπάντητα. Αφήνει τον θεατή να περνάει τα πρώτα τρία τέταρτα μέσα σε ένα κλήμα αβεβαιότητας και ανησυχίας, χτίζοντας το μυστήριο που επικρατεί γύρω από το πρόγραμμα Victory και την πόλη που δημιουργήθηκε γύρω από αυτό.

Πηγή: USA Today

Στο τελευταίο τέταρτο της ταινίας, γίνεται μία σειρά αποκαλύψεων, οι οποίες όμως δεν διαλευκάνουν πλήρως τα όσα συμβαίνουν. Τα ερωτήματα συνεχίζουν να υπάρχουν, αφήνοντας στην ευχέρεια του θεατή να επιλέξει την απάντηση. Η τακτική αυτή σίγουρα προκαλεί ενδιαφέρον, κάνοντας όποιον παρακολουθεί την ταινία να αναρωτηθεί έντονα, ποια είναι τα κίνητρα πίσω από το project Victory και όσων έχουν πάρει μέρος σε αυτό.

Διαβάστε επίσης  Δίλημμα εν όψει: Δέκατη εντολή ή 3ος νόμος;

Η ταινία κλείνει με συνοπτικό τρόπο και με την σκηνοθέτη, Οlivia Wilde, να καλύπτει ένα μέρος από τα ερωτήματα που έθεσε ενώ άλλα παραμένουν ανοικτά. Οι θεατές, καλούνται να συμπληρώσουν μόνοι τους τα κενά χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την φαντασία τους και να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

To Don’t Worry Darling, είναι μια ταινία με ταλαντούχους ηθοποιούς και ένα πρωτότυπο σενάριο. Σε όσους αρέσει να ακούν την αρχή μιας ιστορίας και να αποφασίζουν το δικό τους τέλος, η ταινία αυτή είναι ιδανική.


Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Μίλτο Κούστα για το feedback και την συμβολή του κατά την συγγραφή του άρθρου.

 

Ως λάτρης της τεχνολογίας μου αρέσει να ενημερώνομαι για όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις. Περνάω πολύ χρόνο εξερευνώντας νέες ταινίες και σειρές ενώ η μουσική δεν λείπει από τα ενδιαφέροντα μου. Το να γράφω, μου δίνει την ευκαιρία να ξεδιπλώσω σκέψεις σχετικά με τα παραπάνω ενδιαφέροντα μου και να διευρύνω τους ορίζοντες μου.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Ναυάγιο Αντικυθήρων: νέα ευρήματα στο φως

Στα Αντικύθηρα νέες έρευνες γύρω από το αρχαίο ναυάγιο έφεραν
Αλ-Ούλα

Αλ-Ούλα: Μία πόλη-όαση στη Σαουδική Αραβία

Ένα ταξίδι στην Αλ-Ούλα είναι ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο.