Friends: Το ανατρεπτικό comeback του 2020

13 Φεβρουαρίου 2020

Friends

Αξεπέραστη, μοναδική, ανεξίτηλη και χιουμοριστική χαρακτηρίζεται η αγαπημένη σειρά όλων, Friends. Για περίπου 10 χρόνια συντρόφευε τις παρέες, πρόσφερε άφθονο γέλιο και ταύτιση τόσο στο Αμερικάνικο κοινό όσο και παγκοσμίως. Τα φιλαράκια είναι η σειρά που έως και σήμερα έχει την ίδια επιρροή στο τηλεοπτικό κοινό. Αντικατροπτίζει την ζωή και τις συνήθειες πολλών από εμάς.

Η σειρά ξεκίνησε να προβάλεται στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 και ολοκληρώθηκε στις 6 Μαΐου 2004. Την προβολή της είχε αναλάβει το NBC. Αρχικά η σειρά θα ονομαζόταν Insomnia Cafe αλλά κατα την διάρκεια η ονομασία Friends ήταν αυτή που κατάφερε να επικρατήσει. Για τα Φιλαράκια η επιτυχία ήταν αναμφίβολη και η υποψηφιότητα σε βραβεία μεγάλη. Το τελευταίο επεισόδιο το παρακολούθησαν 52,5 εκατομμύρια τηλεθεατές, ενώ μέχρι και σήμερα σε πάνω από 100 χώρες προβάλλεται. Το Netflix έχει αναλάβει και αυτό την προβολή των 10 σεζόν.

Friends
Πηγή Εικόνας: https://www.express.co.uk

Εξελίξεις

Τo 2020  μάς επιφυλάσσει μια έκπληξη. Τα φιλαράκια μάς έρχονται με ένα εντελώς καινούργιο και ανεξάρτητο επεισόδιο. Ένα βήμα πριν τις υπογραφές βρίσκονται οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και πραγματικοί Friends Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Mat Le Blanc, Mathew Perri και David Schwimmer. Το αστρονομικό ποσό που βρίσκεται στα πλαίσια συζητήσεων και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι της τάξεως των 3 με 4 εκατομμύρια δολάρια.

Για να μπούμε μάλιστα στο πλαίσιο μίας αναδρομής, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επιτυχημένοι πρωταγωνιστές είχαν συμφωνήσει πριν 20 χρόνια σε ένα ίδιο συμβολαιο για όλους, με το ποσό τους να ανέρχεται ισάξιο στα 22.500 δολάρια και να τίθεται στην συνέχεια συζητήσιμο. Την τελευταία σεζόν καταφέραν φυσικά να εισπράξουν έως και 1.000.000 δολάρια για κάθε επεισόδιο. Υπήρξαν οι πρώτοι ηθοποιοί που κατάφεραν να κάνουν παρόμοιες διαπραγματεύεσεις απευθείας με την παραγωγή.

Διαβάστε επίσης  O Mark Ruffalo σε νέα σειρά του HBO

Η Warner, λοιπόν,  δημιουργός της σειράς,  κατέληξε σε μια ενθουσιώδη συμφωνία για τους λάτρεις των Friends. Το HΒΟ Max είναι αυτό που προέβει στην συμφωνία αυτή και θα ενώσει και πάλι τους έξι αγαπημένους μας πρωταγωνιστές. Θα είναι ένα επεισόδιο reunion με την διαφορά ότι δεν θα εντάσσεται σαν ένα επεισόδιο – συνέχεια των προηγούμενων κύκλων. Θα έχει την νότα των Friends αλλά σαν ένα επεισόδιο – ταινία για την επανασύνδεση. Φαίνεται μάλιστα ότι θα έχει ως στόχο να προωθήσει μία επανάληψη των προηγούμενων κύκλων.

Οι συζητήσεις ανάμεσα σε Warner Bros, HBO Max και TV WBTV είχαν τεθεί σε εξέλιξη μόλις λίγους μήνες πριν, ωστόσο είχαν διακοπεί με ένα εμφανές αδιέξοδο στο προσκήνιο. Η θέληση όμως και η επιμονή φαίνεται ότι θα μας χαρίσουν ένα αξέχαστο αποτέλεσμα. Ο Mathew Perri μάλιστα έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο twitter την φράση: Big news coming, μια φράση που μας προϊδεάζει.

 

 

 

 

Φοιτήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Λάτρης των ξένων γλωσσών και των ταξιδιών. Κολλημένη με τον κινηματογράφο και το θέατρο. Τον ελεύθερο μου χρόνο τον αφιερώνω στους φίλους μου, στις σειρές και στα βιβλία.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Εθνικό Σύστημα Υγείας

Εθνικό Σύστημα Υγείας: ποιες χώρες διαθέτουν;

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) εξασφαλίζει στους πολίτες ενός κράτους

Barbie: η εξέλιξη της στα χρόνια στο Design Museum του Λονδίνου

Barbie: Η εξέλιξη της στα χρόνια. Το Design Museum του