Game Of Thrones: The last of the Starks

Πάει λοιπόν και το 4ο επεισόδιο του Game of thrones! Και αν θεωρούσαμε ανατρεπτικό το προηγούμενο επεισόδιο, τότε αυτό δεν ξέρω πως μπορώ να το περιγράψω. Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή.

Οπότε… Spoilers για όσους δεν έχουν δει ακόμα το επεισόδιο.

Τελευταίος αποχαιρετισμός και γιορτή

Στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε όλους τους κύριους χαρακτήρες να λένε το τελευταίο αντίο σε αυτούς που άφησαν την τελευταία τους πνοή πολεμώντας τους νεκρούς και έπειτα στήνεται μια μεγάλη γιορτή στην μεγάλη αίθουσα του Winterfell, για να εορταστεί η μεγάλη νίκη με όλους τους κύριους χαρακτήρες να δίνουν το παρών, εκτός από την Άρυα.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Ο Άρχοντας του Storm’s End και η άρνηση

Κατά την διάρκεια της γιορτής, η Νταινέρυς, αφού έχει μάθει πως ο Γκέντρυ είναι νόθος γιός του Ρόμπερτ Μπαράθεον, αφήνει πίσω το παρελθόν (ο Ρόμπερτ σκότωσε τον αδερφό της και έγινε “παράνομα” βασιλιάς) για στρατηγικούς λόγους και τον ανακηρύττει Γκέντρυ Μπαράθεον Άρχοντα του Storm’s End. Αυτός, με τη σειρά του, βρίσκει την Άρυα και της προτείνει να γίνει σύζυγός του, πράγμα που εκείνη αρνείται.

Πρώτη φορά

Στη γιορτή, οι Μπριέν, Τζέιμι, Τύριον και Πόντρικ παίζουν drinking games και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού γίνεται μια ανάρμοστη ερώτηση στην Μπριέν. Εκείνη φεύγει από το τραπέζι, με αποτέλεσμα να την ακολουθήσει ο Τζέιμι και έτσι να κάνουν έρωτα για πρώτη φορά.

Ποιος είναι Βασιλιάς;

Αφού έχει αδειάσει η αίθουσα, Τζον και Ντάνυ συζητούν πρώτη φορά για την αποκάλυψη του ότι ο Τζον είναι ανιψιός της και νόμιμος Βασιλιάς. Η Ντάνυ είδε, κατά τη διάρκεια της γιορτής τα χαρακτηριστικά ενός βασιλιά στο πρόσωπο του Τζον, αλλά αυτός της αποκρίθηκε πως αυτή είναι η Βασίλισσά του και δεν έχει καμία διάθεση να διεκδικήσει τον θρόνο. Έτσι, η Ντάνυ του απαντά “αν θες να είμαστε μαζί, όρκισε τον Μπραν και τον Σαμ να μη πούν τίποτα σε κανέναν’’. Ο Τζόν, όμως, το αποκαλύπτει στην Άρυα και την Σάνσα, με τον όρο να μη πουν τίποτα πουθενά, αλλά η Σάνσα το λέει στον Τύριον και ο Τύριον στον Βάρυς, ο οποίος δεν ξέρει πλέον αν η Ντάνυ είναι κατάλληλη για Βασίλισσα.

Διαβάστε επίσης  Memories of the Alhambra: Αναμνήσεις μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας

Προετοιμασία για τον τελευταίο πόλεμο

Την επομένη, ετοιμάζεται η στρατηγική για την πολιορκία του King’s Landing. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Τζον θα οδηγήσει τον στρατό του από την στεριά στο King’s Landing και η Νταινέρυς από θάλασσα, αφού περάσει πρώτα όμως από το Dragonstone. Κάπως έτσι θα πολιορκήσουν την πόλη και όταν δεν θα υπάρχει πλέον φαγητό, ο λαός θα εξεγερθεί εναντίον της Σέρσει.

Πηγή εικόνας: imdb.com

Η μεγάλη ανατροπή

Και εκεί που έμενε μόνο ένα τέταρτο για να τελειώσει το επεισόδιο και νομίζαμε πως θα κυμανθεί στα επίπεδα του 1ου και του 2ου επεισοδίου και θα μας προετοιμάσει απλά για την μάχη του επόμενου, συνέβη η μεγάλη ανατροπή. Μόλις η Νταινέρυς και ο στρατός της έφτασαν στο Dragonstone και ενώ οι δράκοι πετούσαν στην ασφάλεια του σπιτιού τους, ένα μεγάλο βέλος τρυπά το στήθος του Ρέγκαλ και ακολουθούν και άλλα βέλη μέχρι που ο δράκος, διαλυμένος πια, πέφτει νεκρός στη θάλασσα. Η Νταινέρυς κατευθύνει τον Drogon προς την κατεύθυνση που ήρθαν τα βέλη, ώστε να δει ποιος ευθύνεται για αυτό και ξαφνικά βλέπουμε τον Γιούρον Γκρειτζόυ, με όλα του τα πλοία εξοπλισμένα με το ειδικό όπλο που έφτιαξε ο Κάιμπερν να επιτίθεται στην Νταινέρυς. Εκείνη ίσα που του ξεφεύγει και ο Γιούρον δίνει εντολή για την καταστροφή του στόλου της.

Μισάντει

Οι επιζήσαντες φτάνουν στην παραλία του Dragonstone. Η Μισάντει, όμως, αγνοείται και στην επόμενη σκηνή ανακαλύπτουμε πως είναι όμηρος της Σέρσει. Έτσι, η Ντάνυ και ο στρατός της βρίσκονται μπροστά από τις πύλες του King’s Landing, το οποίο πλέον είναι πολύ καλά εξοπλισμένο για να αμυνθεί στις επιθέσεις με δράκο. Ο Τύριον προσπαθεί να διαπραγματευθεί και να πείσει την Σέρσει να παραδοθεί, έτσι ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία. Εκείνη, όμως, για να προκαλέσει παραπάνω την Νταινέρυς, διατάσσει τον αποκεφαλισμό της Μισάντει.

Διαβάστε επίσης  Ripley: Mια νέα ματιά στον αντιήρωα της Patricia Highsmith

Και κάπου εδώ, το επεισόδιο έχει φτάσει στο τέλος του, με την Μισάντει πλέον νεκρή, την Νταινέρυς εξαγριωμένη και εμάς να μη ξέρουμε πλέον ποιος έχει το πάνω χέρι.

Περιμένουμε, λοιπόν, με ανυπομονησία το επόμενο επεισόδιο. Μέχρι την άλλη εβδομάδα, όμως, ας βολευτούμε με το τρέιλερ.

Πότε μπροστά σε μια οθόνη, πότε μπροστά από ένα βιβλίο, πότε μέσα σε ένα θέατρο, πότε μέσα σε μια κουζίνα. Άρα ένας λάτρης των σειρών, του θεάτρου, του καλού φαγητού και βιβλιοφάγος.

Αρθρα απο την ιδια κατηγορια

Αφιέρωμα στην συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου

Την συγγραφέα Ελένη Ισπόγλου την γνωρίσαμε μέσα από το νέο
Ποιες είναι οι 5 τροφές που χαρίζουν καλή ψυχική υγεία

Ποιες είναι οι 5 τροφές για καλή ψυχική υγεία

Πολλές φορές η ζωή μας οδηγεί σε έντονο άγχος και